Fever-Tree @ The Glorious – Antwerpen

Fever-Tree food pairing & Elderflower lancering @ The Glorious Antwerpen

Ambassadeur Fever-Tree België: Jurgen Lijcops – The Glorious Antwerpen

Dat Gin-Tonic hot is weet ondertussen iedereen. De tijd van Gordons met een Schweppeske is allang voorbij. Gin assortimenten zijn moeilijk in toom te houden en de bijpassende premium tonics lijken een evidentie maar believe me: it’s not so easy. Wie anders dan Jurgen Lijcops ontpopt zich tot Fever-Tree ambassadeur en inspireert ons met een Fever-Tree tasting – dito foodpairing. Restaurant & Bar The Glorious heeft een assortiment van maar liefst 120 verschillende gins en is dan ook de place to be voor G&T plezier!

De Britten Rolls en Warrilow plantten in mei 2005 hun eerste zaadje voor wat zal uitgroeien tot een succesvol bedrijf, “Fever-Tree”. Fever-Tree had één grote missie: het ontwikkelen en in de markt zetten van kwalitatieve en high-end mixers. Ondertussen is Fever-Tree een begrip en niet meer weg te denken in de beste bars, toprestaurants en in de barkast van G&T liefhebbers in binnen- en buitenland.

Jurgen Lijcops creëerde een paar zeer eigentijdse cocktails op basis van Fever-Tree met daarbij een perfecte match op het bord. Jurgen: “De Fever-Tree producten zijn heel gebalanceerd en geven een meerwaarde aan een longdrink”.

We starten met een Tides Gin in combinatie met Fever-Tree Natural Light Tonic. De droge, lichte tonic contrasteert met de citrus toetsen in de Gin. Als food pairing de Sashimi van zeebaars met lemon cress en limoen. Een zeer subtiele combinatie & perfect match.Glorious Antwerpen - Fever TreeGlorious Antwerpen - Fever Tree

England, the history, the culture, the links, the pilgrims…Plymouth Gin! Vandaag in symbiose met de uitstekende Fever-Tree Mediterranean. Just love this one! Als garnituur gebruikt Jurgen Italiaanse jeneverbes en zeekraal en op het bord komt een Oester natuur. De Plymouth Gin is van nature ziltig en de oester match is dan ook compleet. Deze tonic heeft beduidend meer kinine dan de vorige en fever-tree mediterranean is ook perfect bij Vodka.Glorious Antwerpen - Fever Tree

Terwijl Jurgen maar blijft zweren bij normale porties gaat mijn focus al heen en weer, de aroma’s blijven echter prikkelen. De next one is de Berkeley Square gin met Fever-Tree Indian Tonic. Als garnituur wordt de lavendelbloesem gebruikt. Het proevertje wordt Gravlax van zalm met fijne kruiden. In de neus veel kruidige aroma’s, lavendel en een uiterst subtiele smaak. Om de vettigheid van de zalm te breken en dus een uitstekende match.Glorious Antwerpen - Fever TreeGlorious Antwerpen - Fever Tree

Ready for the final! Geen gin maar een sublieme Mount Gay XO rum met Fever-Tree Gingerbeer. In het glas verder nog vers citroengras als extra touch en als foodpairing heeft Jurgen een stukje gelakte paling met soya voor ons in petto. Bam wat een bom, de pittige Oosterse smaak van gember en citroengras in samenhang met de vettigheid van de paling en de soya. En dan die zalige rum, deze godendrank blijft plezieren en van mij mag Rum met Gingerbeer de nieuwe trend worden!Glorious Antwerpen - Fever TreeGlorious Antwerpen - Fever Tree

Niet vergeten te melden dat de nieuwe Elderflower tonic aan het gamma toegevoegd werd. Elderflower oftewel vlierbloesem zorgt voor een zeer florale toets. Aan de vlierbloesems worden voorspellende krachten toegeschreven, dat beloofd voor de volgende tasting…

Be-Gusto

The Glorious, Winebar & Bistro
De Burburestraat 4, 2000 Antwerpen
TEl: +32 3 237.06.13
www.theglorious.be
Zondag & Maandag geslotenGlorious Antwerpen - Fever Tree

Comments are closed.