Gault&Millau Galadiner met West-Vlaamse topchefs!

De naam en gastronomische referentie “Gault&Millau” moeten we vandaag niet meer toelichten! Wanneer er een nieuwe gids gelanceerd wordt staat Gault&Millau natuurlijk garant voor een stevige portie culinair spektakel. Voor de lancering van de City Guide ‘West Flanders’ trekken ze dan ook weer alle registers open. Op 26 Mei trekt de West-Vlaamse culinaire top naar Kortrijk voor een galadiner. In de schijnwerpers staan onder andere Kobe Desramault – In De Wulf (GM 18,5); Gert De Mangeleer – Hertog Jan (GM 18,5); Geert Van Hecke – De Karmeliet (GM 18); Matthieu Beudaert – Table d’Amis (GM 17); Bart Desmit – Bartholomeus (GM18); Franky Vanderhaeghe – St. Nicolas (GM17) en Tim Boury – Boury (GM15). Kan het nog overtuigender klinken?
Hieronder vindt je alle details en het menu! 
UITZONDERLIJK DINER TER GELEGENHEID VAN DE LANCERING VAN DE GAULT&MILLAU WEST FLANDERS CITY GUIDE 2013/2014
Lokatie : Kortrijk XPO Meeting Center –  26 MEI 2013 vanaf 19u00.
Gault&Millau West Vlaanderen
SCHRIJF NU IN , DE PLAATSEN ZIJN BEPERKT!
Beste,
In navolging van het grote succes van de editie van vorig jaar, de “ Gault&Millau Antwerp City Guide”, brengt Gault&Millau  dit jaar een meer dan waardige opvolger klaargestoomd onder de vorm van de eerste editie van de WEST FLANDERS CITY GUIDE.
Deze gastronomie, toerisme en lifestylegids komt uit op zondag 26 mei 2013 en dat zal gepaard gaan met een prachtig Galadiner vanaf 19 uur STIPT.
Dit Galadiner( stadskledij) bereid door absolute topchefs uit de provincie wordt ingezet door een buffet van streekproducten, eveneens klaargemaakt  door  topchefs. Oordeel zelf.
Onze Gault&Millau Chef van het Jaar 2013 Kobe Desramault ( In de Wulf), Franky Vanderhaeghe ( le Saint-Nicolas-Elverdinge), Matthieu Beudaert ( Table d’Amis-Kortrijk) en Tim Boury ( Restaurant Boury in Roeselaere) hebben voor dit aperitief en voorgerechtenbuffet schitterende creaties voorzien. Daarna geven de Bruggelingen Gert De Mangeleer ( Hertog Jan) en Geert Van Hecke ( De Karmeliet) de aftrap van het zittende maaltijdgedeelte. Bart Desmit ( Bartholomeus-Heist) zorgt met zijn dessert voor het finale vuurwerk.
Topwijnen ( 2 per gerecht)  begeleiden deze uitzonderlijke maaltijd.
Menu
In de Wulf:
Terrine uit de Westhoek
Table d’Amis :
tartaar van Westvlaams rood rund met droog vlees en wostyn mosterd
Tim Boury :
Rode poon, radijs, komkommer, granité granny smith
St Nicolas :
op lage temperatuur gegaarde varkenswang met kasteelbier, jonge groenten,knolselderij puree en gekonfijte ganzelever
Hertog Jan :
Kreeft gegaard in koraalboter met aroma’s van cacao, tonka en vanille
Karmeliet:
kalfslende met mechelse asperges en morieltjes, marbré van kalfskop, mimosa en mousseline van erwtjes
Bartholomeus:
Framboos, lychée, viooltjes
U KAN INDIVIDUELE PLAATSEN OF EEN TAFEL VAN 8 OF 10 MAN BESTELLEN. De prijs all in, btw inclusief, bedraagt 183 euro per persoon. U kan reserveren per mail naar [email protected]. U vermeldt uw naam, mailadres en mobiel telefoonnummer. U krijgt hierop een bericht en bevestigt uw deelname door overschrijving van het gepaste bedrag met referte Galadiner + aantal personen + naam op de GaultMillau Beneluxrekening: ING  310-180.1690-01. Eventuele inlichtingen: [email protected]Gault&Millau West Vlaanderen

Comments are closed.