De Tuinkamer – Beerzel

De Tuinkamer: Een bevestiging van verfijnde gastronomie

Chef: Ken Verschueren

DIRECT ONLINE RESERVEREN         

Er zijn restaurants die het volgens ons verdienen om regelmatig herontdekt te worden. De Tuinkamer in Beerzel is er één van! Restaurant De Tuinkamer staat dan ook altijd garant voor de juiste culinaire verfijning in combinatie met sfeervolle momenten. Na enkele organisatie pogingen lukte het in November dan eindelijk toch om met de ondertussen beruchte mannenclub een bezoek te brengen aan restaurant De Tuinkamer.

De onweerstaanbare geuren van de bakkerij op de benedenverdieping waren bij aankomst die avond gelukkig verdwenen. Uit ervaring weten we dat we anders moeilijk in te tomen zijn. De enthousiaste ontvangst van Ken Verschueren en Jenny Callens was een voorbode van alweer een schitterend gastronomisch intermezzo.

Ken Verschueren - Jong Keukengeweld

Ken Verschueren – Jong Keukengeweld

De absolute aanrader blijft het menu ‘De Tuinkamer’ waarin Chef Ken Verschueren, de vroegere Sous Chef van Oud Sluis, werkelijk het allerbeste van zichzelf geeft. Het 5-gangen menu De Tuinkamer komt op 95€ en het 6-gangen 120€. Het 3 gangen weekmenu voor diner of lunch komt op 40€.

Starten doen we met een glas Champagne Nicolas Maillart, Cuvée Platine brut 1er cru en een hele reeks toppertjes. De amuses zetten alvast de toon voor een grandioos diner.

Kroepoek van algen en crème van krab11717902863_294228166f

Tartaar van gamba, gemarineerde venkel, granny smith ijs, forelkuit11717900143_a2ca97a35a

Smaken uit het Zuiden: tomaat-basilicum-Parmezaan11717999474_9d1051bae1

Ganzenlever-kers-rode biet-drop11717627585_3582888269

Gekonfijte kabeljauw wang-gerookte paling- aardappel uit Opperdoes11717624955_b287b8dcdf

Brood selectie aan tafel11717886073_1b049f4f05

Als eerste voorgerecht na deze verfijnde amuse-dans van Ken volgt een creatie met een gebakken Coquille, bloemkool, Romanesco, Breydelspek en een jus van eekhoorntjesbrood. De perfect gebakken coquille wordt bijgestaan door wisselende structuren en smaken. Een super geheel met een mooie smaak diepgang.11718396586_6b89d25610

De chef moet het geweten hebben dat Tarbot my favorite fish is! Hij serveert de tarbot met pompoen,, hazelnoot, een risotto van spelt, duindoornbes en passievrucht. Dat laatste had voor mij niet gemoeten in deze samenstelling want de gerechten geven mij al genoeg passie. Voor de rest compliments again.11717996824_a900748cfc

De tijd is aangebroken om eens serieus uit te pakken en mijn tafelgenoten helemaal te overtuigen. Kippenoestertjes of Sot-l’y-laisse komt met rivierkreeft, verse pasta, knolselder en herfsttruffel. Werkelijk een sublieme combinatie met een schitterende smaakcohesie.11717877663_efdd8f585c

De Vacherin Mont d’Or zorgt voor een graag gesmaakt creatief kaas intermezzo. Vandaag wordt de koude kaas aan tafel geserveerd met een lauwe aardappel. Op zich een super smaak al twijfel ik tussen de combinatie koud-lauw.De Tuinkamer Beerzel - Ken Verschueren De Tuinkamer Beerzel - Ken Verschueren

Als hoofdgerecht serveert Ken een drieluik. Hertenkalf met een perfecte cuisson, knollen en wortels uit eigen tuin, sushi van spitskool, geraspte kastanje en een jus van kriekenbier. Apart komt nog een focaccia met een hertenragout en ganzenlever. In het kommetje de gekonfijte hertenwang met verschillende aardappel structuren. We kozen bij dit gerecht trouwens een uitstekende Vacqueyras Vieilles Vignes 2009 van het Domaine La Monardière.De Tuinkamer Beerzel - Ken Verschueren De Tuinkamer Beerzel - Ken Verschueren De Tuinkamer Beerzel - Ken Verschueren

Terwijl ik mij voorbereid op de desserts komt aan de overkant van de tafel de ondertussen beruchte cheese chariot van de Tuinkamer. Jaloezie is toch wel even aan de orde mijn gedacht!De Tuinkamer Beerzel - Ken Verschueren De Tuinkamer Beerzel - Ken Verschueren

Zelf start ik met een eerste dessert van bosvruchten, chocolade, Pistache, kers en cassis.De Tuinkamer Beerzel - Ken Verschueren De Tuinkamer Beerzel - Ken Verschueren

Het vervolg van de sweetness is een creatie met citrus, shiso, vlierbloesem en mascarpone. Een kunstwerk vol verfijning dat wat mij betreft als eerste dessert voor de chocolade geserveerd had mogen worden.De Tuinkamer Beerzel - Ken Verschueren

Zeg zeker niet nee tegen koffie want de mignardises – of beter gezegd extra desserts – missen zou een doodzonde zijn…(zie onder)

Het wordt ondertussen al veel te laat en er leek geen einde te komen aan de gastronomische wandeling doorheen de Tuinkamer. Dit is pure verwennerij en het blijft keer op keer genieten wanneer Ken en team zich volledig geven. Het is duidelijk dat Ken Verschueren veel in zijn mars heeft en zijn verfijnde kwaliteitsgedreven keuken nog hoge toppen zal scheren! Moet ik nog zeggen dat we zeker terugkomen? CY Soon

Be-Gusto

De Tuinkamer
Direct Online Reserveren
Hoogstraat 72, 2580 Beerzel – Putte
TEl: +32 15 75.59.90
www.detuinkamer-broodhuys.be
Maandag & Dinsdag gesloten
Be-Gusto score: 16,5/20
De Tuinkamer Beerzel - Ken Verschueren De Tuinkamer Beerzel - Ken Verschueren De Tuinkamer Beerzel - Ken Verschueren De Tuinkamer Beerzel - Ken Verschueren De Tuinkamer Beerzel - Ken Verschueren De Tuinkamer Beerzel - Ken Verschueren
Comments
5 Responses to “De Tuinkamer – Beerzel”
 1. Carla says:

  Oef zeg, komt hoog op mijn lijstje, met dank!

 2. Anthonis Jos says:

  Ik ben vorige week ook in de Tuinkamer geweest.
  Dit zit veel dichter bij een tweede ster dan bij die ene ster die ze nu hebben.
  Het was gewoon fantastisch !!!!!!

 3. Nancy says:

  Carla, moet je zeker eens bezoeken.
  Het is gewoonweg heel heel lekker !!
  Je krijgt zoveel lekkere amuses dat je hiermee al bijna voldaan bent.
  Zeker het brood niet vergeten te vermelden.
  Een 2de ster is inderdaad niet ver weg (naar mijn mening)

 4. Soenen T says:

  Het eten was echt lekker maar we kwamen met zes mensen op vrijdag 27/6/2014 en het duurde 5 uur voor het serveren van de maaltijd (menu tuinkamer). Dit is echt te lang. Je kreeg er rugklachten van en krampen in de benen en het was er ook veel te warm. Een lekkere, zeer lekker maaltijd maar de bediening duurde echt veeeeeeeeeel te lang. nog eens ? neen