Antwerp Diner 2014

ANTWERP DINER 2014: “We are the party”

ANTWERP DINER koos voor de 14e editie opnieuw voor de stijlvolle zaal ‘Zuiderkroon’. De 480 gasten zamelden 65.723 € in, dat is 5.000 € meer dan de vorige editie. De opbrengst van deze benefietavond gaat naar 3 goede doelen die zich inzetten ter bestrijding van aids en HIV : Instituut voor Tropische Geneeskunde, Tomorrow4Isibani en Sensoa. De Marc De Punt Award ter waarde van 5000€ ging naar de vrijwilligers van “Leven met hiv” omwille van hun jarenlange belangeloze inzet met de Lotgenotenweekenden.

Antwerp Diner ©Sven Van Roy

Antwerp Diner ©Sven Van Roy

De 480 gasten werden getrakteerd op een exclusief 4-gangen diner verzorgd door Belgische topchefs en de studenten van de PIVA hotelschool.  Sergio Herman & Nick Bril (The Jane), Wouter Keersmaekers (Schone van Boskoop), Olivier De Vinck (Kommilfoo),  Ingrid Neven (Pazzo), Ron Diephout (Appelmans), Arie Visscher & Alex Kooman (Josephine’s), Dominique Persoone (The Chocolate Line), deelden hun plaats in de keuken brigade met de zeer gemotiveerde studenten van de Piva Hotelschool en andere chefs uit de Antwerpse horeca. De algemene keukenorganisatie werd begeleid door Alain Smet (Radisson Blu), Gerard Spuesens (Hilton), Luc Godon (Piva) en Dries Boogers (Piva).Antwerp Diner

Het culinaire festijn voor 480 personen werd afgewisseld met optredens van verschillende topartiesten en muzikanten. Dit jaar passeerden onder andere Ivan, Robert Longo, Silvy De Bie, Luc Steeno en Lilianne St. Pierre de revue. Het optreden van Les Farfadais een soort van Cirque du Soleil act was impressionant. Silvy De Bie deed de zaal al vroeg ontploffen en Luc Steeno slaagde erin om de hele menigte in polonaise move te krijgen. Antwerp Diner dat is een onbeschrijfelijke sfeer die je moet meegemaakt hebben. Het spektakel werd gepresenteerd door Christian Nolens en Sandra Deakin.

Les f

Les Farfadais

Sylvie De Bie ©Sven Van Roy.

Silvy De Bie ©Sven Van Roy.

Luc Steeno ©Sven Van Roy.

Luc Steeno 

De zaal werd plots heel stil wanneer Danyelle Van Thoor haar getuigenis deed over haar weken vrijwilligers werk bij Tomorrow4Isibani in Zuid-Afrika, één van de goede doelen van dit charity event.

Op culinair vlak werden dit jaar alle superlatieven opengetrokken. De volledige brigade serveerde een sterren waardig 4-gangen menu. De Leading chefs van dit culinair vertier namen elk de leiding over hun gerecht en kwamen dit dan op het podium voorstellen. Tijdens het dresseren werd er gebruik gemaakt van de Q2 lopende band. Dit geeft een prachtig schouwspel van 20 chefs op een rij. Trouwens live te volgen op grote schermen in de zaal.

©Sven Van Roy.

©Sven Van Roy.

Voor de bediening kon men ook dit jaar weer rekenen op de vrijwilligers van Mise en place, de onthaal studenten van de Piva en de talrijk opgekomen sommeliers uit de Antwerpse horeca scène.

Tijdens de aanvangsreceptie kon je proeven van een uitstekende rosé schuimwijn uit Luxemburg. De Gales Cuvée première Brut werd in magnum fles geschonken (Wine World – Kontich). Verder was er een mooi gedecoreerde cocktailbar met Bombay Sapphire gin, hier inspireerden de dames van Bacardi-Martini met een smaakvolle Gin & Tonic Experience. Voor de liefhebbers was er ook nog een Bier degustatie van Duvel Moortgat met Liefmans on the rocks, De Koninck & Duvel. Al van bij de het aperitief was het niveau duidelijk. Culinair genieten tijdens een heus diner spectacle!

Amuses Deluxe: Marshmallow van truffel met Parmezaan,

Crème van cepes en zwarte sesam

& cracker van kip en cacao

Ron Diephout -­ Brasserie Appelmans & Alexander Kooman/Arie Visscher -­ Josephine’sAntwerp Diner Antwerp Diner

Tartaar van King Krab, ossenstaart, klaverzuringswortel & zilverzuringsblad

Wouter Keersmaekers – De Schone Van Boskoop:

Les Fumées Blanches -­ Sauvignon Blanc 2012 magnum -­ André Lurton – Geselecteerd door Cinoco

Antwerp Diner

Thais gekorste kabeljauwfilet, gember-­pompoen, groene curry, knolselder & kokosjus

Ingrid Neven -­ Pazzo

La Spinetta – Vermentino 2012 -­Giorgio Rivetti -­ Toscanië – Geselecteerd door Park West

Antwerp Diner Antwerp Diner

Gekarameliseerde schouder van melkvarken uit Segovia met parfums uit Marrakech, kikkererwten, couscous, pompoen, cake van zwarte olijven en een zalfje van gefermenteerde look

Olivier De Vinck -­ Kommilfoo

Fernão Pires – Beiras IGP 2011 -­ Luis Pato – Geselecteerd door William Wouters & Swaffou

Antwerp Diner Antwerp Diner

The Jane’s chocolate flower, een combinatie van chocolade met duindoorn en een vinaigretten van duindoornbes

Nick Bril & Sergio Herman -­ The Jane

Liefmans Cuvée Brut – Geselecteerd door Nicolas Soenen – Duvel Moortgat

Antwerp Diner Antwerp Diner Antwerp Diner

Antwerp DinerChocolates 

Dominique Persoone -­ The Chocolate line

Antwerp Diner Antwerp Diner

Alweer een ongeziene culinaire prestatie en dat voor bijna 500 couverts. Appelmans & Josephines gaven de juiste kick off met op een leisteentje gedresseerde amuses. Wouter van de Schone van Boskoop bevestigde met een mooi bord pure smaken en combinatie krab en ossestaart. Lady chef Ingrid van Pazzo doet het elk jaar weer, ze imponeert tussen de line up mannen en krijgt enorm veel lof. Ook dit jaar was haar Thaïs gekorste kabeljauwfilet overheerlijk. Voor de grosse piece tekende Olivier van restaurant Kommilfoo. Hij koos voor een uitstekend op lage temperatuur gegaarde schouder van melkvarken dat gekarameliseerd werd. Dertien handelingen per bord en dit dankzij de Q2 band in 20 minuten geserveerd voor 480 personen. Chapeau. Dat ‘The Jane’ klaar is om Antwerpen te veroveren was ook duidelijk. Het was Sergio zelf die samen met Nick en team een prachtig verfijnd dessert dresseerden. Duindoorn en chocolade…a match. Een maaltijd afsluiten zonder sweetness van Dominique Persoone zou zonde zijn. Zeker als hij speciaal voor deze gelegenheid een praline maakte met Bombay Sapphire gin.

Na de bekendmaking van het mooi bedrag  ‘65.723 €’ dat ingezameld werd, barstte het feest in de Zuiderkroon helemaal los!

Bedankt voor deze gezellige avond en op naar volgend jaar met de 15e editie!

Be-Gusto 

Antwerp Diner VZW

www.antwerp-diner.beAntwerp Diner

Comments are closed.