O&O Restaurant – Sint Willebrord

O&O Restaurant – Sint Willebrord

Chef: Danny Tsang

Chef Danny Tsang is al 32 jaar lang een gepassioneerd horecaman. Op de persconferentie van Antwerpen Proeft kwam hij persoonlijk Antwerpen informeren over zijn eerste deelname aan Antwerpen Proeft. Reden genoeg voor ons om alvast een kijkje te gaan nemen in zijn familie restaurant O&O in Sint Willebrord.Restaurant O&O Sint Willebrord

Restaurant O&O vinden we op slechts 35 minuten rijden van Antwerpen, vlakbij Breda. In het Brabantse dorp Sint Willebrord zorgen Chef Danny en gastvrouw Helena voor een verfijnde versie van de Aziatische keuken. O&O staat dan ook voor Original & Oriental Cuisine. Dochter Monica Tsang kwam mee in de zaak en zorgt als maître-sommelier voor het algemene beheer en de wijnselecties. Ook zoon Mike Tsang helpt na zijn studietijd mee in de keuken en is verantwoordelijk voor de desserts terwijl dochter Wendy mee zorgt voor de professionele gastvrijheid in het  restaurant.Restaurant O&O Sint Willebrord

De roots van Danny liggen in Hong Kong en die van Helena in Maleisië. Toen ze in Europa het geluk kwamen zoeken startten ze eerst met een traditioneel Aziatisch restaurant. Met de jaren groeide de ambitie om meer gastronomisch te gaan koken en zo creëerde Danny zijn eigen versie van een modern Asian styled concept. Zijn souschef Maurice Leltz zorgt voor de Franse toets. Deze ‘East meets West’ tandem in de keuken zorgt voor een geslaagde hedendaagse stijl die het beste van twee werelden combineert.Restaurant O&O Sint Willebrord

De culinaire evolutie van restaurant O&O kreeg de laatste jaren bevestiging met vermeldingen in de Gault&Millau, Lekker en Michelingids. Naast een uitgebreide à la carte kan je er ook volledig op ontdekking gaan met het exclusieve ‘Tasting Menu’ van 8 gangen (105€).  Dit is een menu met topproducten zoals oesters, king krab, kreeft, lam, wagyu rund etc. Het wijnarrangement van 5 glazen komt op 35,5€. Er is ook telkens een seasonal menu in 3-gangen (37,5€) of 4-gangen (50€) of een Chef’s menu in 4 tot 6 gangen (55€-67,5€-80€). Ook zeer interessant is het product menu in 4 gerechten met telkens één product centraal, vandaag is dit Oosterscheldekreeft (85€).Restaurant O&O Sint Willebrord

Achter de moderne en tijdloze façade schuilt een restaurant dat onze verwachtingen van deze avond serieus zal overtreffen. Anders dan vele Oosterse restaurants is het interieur van O&O niet te kitscherig. Er worden wel Aziatische toetsen gebruikt maar het interieur met houten vloer, warme kleuren, klassiek gerokte tafels en Boeddha beeldjes blijft stijlvol ingericht. Er is een verwarmd rookterras en bij mooi weer kan je genieten op het terras dat momenteel volledig gerenoveerd wordt. Er is ook een ruime en gratis parkeergelegenheid.Restaurant O&O Sint Willebrord

Pictures in  cooperation with Adriaan Van Looy & The Belgian Taste Buds.

We starten met het eerste gerecht van het tasting menu omdat dit qua menuopbouw beter past voor de amuse. De Oester selectie bestaat uit een Gillardeau nr4, een Japanse umami oester en een Zeeuwse platte oester. Alle drie worden deze op Balinese wijze gebracht met gember, knoflook, chili & limoen.  De Gillardeau krijgt de hoogste punten, de umami oester komt uit de Ijslandse wateren en is ook zeer interessant.Restaurant O&O Sint Willebrord

De amuse is ook een serieus hapje in de vorm van een soepje van witte asperges met Hollandse garnalen, garnituur van truffelaardappel, Avruga kaviaar, palingmousse & kwartelei. Zijn start heeft chef Danny alvast niet gemist.Restaurant O&O Sint Willebrord

Bij het serveren van de Mie Krob werd ik niet wild van de presentatie. De Thaïse salade met paling, garnalen, krokant gefrituurde mie, verse munt, koriander en een dressing van pruimen & chili komt echter verrassend lekker uit de hoek met een smaakvol geheel van zoet, zuur en texturen.Restaurant O&O Sint Willebrord

De keuken volgt met de King Crab rolls. Nobashi garnaal in panko met rolletjes king krab, shiso en een spicy ponzu dip. Dit is een uitstekend gerecht met goede kruiding waar de puurheid van het product toch aanwezig blijft.Restaurant O&O Sint Willebrord

Een suggestie van de dag zijn de Carabinero Gamba’s, deze worden met witte asperges, lamsoor, gefrituurde prei en een saus met premium witte soja en gember geserveerd. De asperges zijn iets te ver gegaard en dat is ook zo voor één van de gamba’s. Desalniettemin is dit een gerecht met veel potentieel want de saus erbij is werkelijk subliem. Vergeet de stokjes want dit lepel ik uit!Restaurant O&O Sint Willebrord

Wagyu beef is dun gesneden en opgerold met enoki champignon, asperge, crème van doperwten en Oosterse balsamico. Een mooi gerecht maar het edele wagyu dier komt niet volledig tot zijn recht.Restaurant O&O Sint Willebrord

Tijd voor een signatuur verhaal, de Singapore chili lobster. Een halve Oosterscheldekreeft komt met een pittige chili saus, hierbij worden Aziatische gestoomde broodjes geserveerd die licht gefrituurd werden. De kreeft is van topkwaliteit en ook de chili saus is voortreffelijk. Opgepast want pittigheid is aan de orde.Restaurant O&O Sint Willebrord

Restaurant O&O Sint WillebrordLams rack van Nieuw Zeelands lam wordt met geserveerd met primeurgroenten, de chef’s Balinese saus en chips van lotuswortel. Het lam is goed al had ik misschien liever Texel’s lam gezien door de terroir ingesteldheid van O&O. Hierbij komt ook een Singapore styled saté, zijnde saté van Iberico met een saus van cashewnoten. Toch alweer een knappe creatie van het keukenteam.Restaurant O&O Sint Willebrord

Als kaasalternatief is er een degustatie van enkele kazen van kaasmeester Van Tricht met oa Keiems Bloempje, La Trappe noix, époisse, fourme d’Ambert en Reypenaer.Restaurant O&O Sint Willebrord

Danny sluit met het dessert modern gastronomisch af door een Parfait van Bourbon vanille te serveren met bereidingen van aardbei & rabarber, yoghurt, honing, sponge van pistache, sorbet van rood fruit en crémeux bol van aardbei.Restaurant O&O Sint Willebrord

Het feest is echter nog niet gedaan want ook de koffie, thee en mignardises zijn zeer verzorgd. En dan was er saké!Restaurant O&O Sint Willebrord Restaurant O&O Sint WillebrordRestaurant O&O Sint Willebrord

In het glas bij het tasting menu kwam de volgende wijnselectie: een riesling 2012 van Wilhelmshof – Siebeldingen; een Albarino 2012 van Fillaboa; de schitterende La Maladière 2011 – Santenay premier cru van Vincent Girardin en een sublieme Acinatico – Ripasso 2011 uit Valpolicella van Stefano Accordini. Ondanks de afstand van slechts 35 minuten naar Antwerpen keren we met plezier terug naar het nabijgelegen viersterren hotel Trivium Hotel & Spa in Etten – Leur.Restaurant O&O Sint Willebrord

Ons respect voor deze familiezaak met jarenlange traditie is enorm groot. Tijdens een kort gesprek met de chef ontluikt hij zijn passioneel verhaal en interesse in de Westerse keuken. Zijn hedendaagse manier van koken combineert de finesse van de Franse keuken, moderne technieken en het rijkelijk palet aan Aziatische smaken. Er wordt met topproducten geëxperimenteerd en men verfijnt nieuwe gerechten richting perfectie. Ik kijk nu al uit naar hun gerechten op Antwerpen Proeft.

Be-Gusto

O&O Restaurant
Dorpsstraat 138, 4711 EL Sint Willebrord, Nederland
Tel.: +31 165 38 32 49
www.restaurantoeno.nl
Maandag & Dinsdag gesloten
Be-Gusto score: 15/20

Comments are closed.