Diverso – Westerlo
Diverso: “ Een moderne Italiaanse productkeuken”
Chef: Eros Tomasetti
Restaurant Diverso ligt in het hartje van Westerlo. Eros Tomassetti is de enthousiasteling die dit culinaire project opstartte. Eros begon enkele jaren geleden met een kleine kookstudio. Na een succesrijke start opende hij zijn nieuwe kookstudio en lunchcafé op de Grote Markt in Westerlo. Tevreden klanten vroegen meer en zodoende werd Diverso dining geïntroduceerd. Vandaag serveert hij dan ook een totaal pakket met lunch, diner, kookstudio, private dining en traiteur.
Het pand was van origine een bakkerij en dateert uit 1936. Voor het nieuwe concept werd de vroegere opslagplaats voor het meel stijlvol omgebouwd tot een klein hedendaags restaurant. Het pand werd volledig opgeknapt maar de industrial look bleef wel behouden met de stenen muur en onafgewerkt beton. Dit alles werd stijlvol gecombineerd met moderne meubels en strakke tinten. In het smalle gedeelte beneden werd een trendy apero bar ondergebracht voor privé feestjes terwijl er boven achter de grote schuifdeur het restaurant met open keuken is. Op het kleine stadsterras is het ’s zomers aangenaam vertoeven.
Bij de lunch kan je kiezen voor een snelle dagsuggestie ‘Il piatto del giorno’ (14,5€) of voor het 3-gangen lunchmenu (27€). Naast de à la carte is er ook een 3-gangen (39€), 4-gangen (45€) of pastadegustatie(39€). In de zaal krijgt Eros hulp van zijn sympathieke vriendin Liesbeth.
Na een glaasje Franciacorta Ca’ Del Bosco met kwaliteitsvolle salami starten we met een carpaccio van Albacore tonijn.
De Albacore tonijn die minder overbevist is wordt vergezeld van een lekker kroketje van kreeft en een frisse salade. De tonijn is goed van smaak maar mist een beetje kruiding.
Een perfecte risotto komt met een brunoise van groenten, twee mooi gebakken coquilles en een beetje parmezaan.
Als hoofdgerecht kies ik niet voor de rundsbavette met bloemkool maar laat ik mij verleiden door een cioppino. Dit stoofpotje van Noordzeevis wordt vongole gebracht, simpel maar lekker.
Het dessert is een biscuit van chocolade met speculoos en framboos, crumble, vanille en vin santo toets.
Niet alleen het gezelschap is uitmuntend vanavond maar ook het plezier van de Italiaanse productkeuken proef je in het bord. De ontvangst en bediening is vriendelijk en sinds dit jaar staat Diverso met zijn no-nonsense attitude ook in de Bistronomie gids als referentie voor moderne Italiaanse gastronomie in een ongedwongen sfeer. Het is een Italiaans restaurant maar op de kaart geen gewone pizza’s en pasta’s. Wel verse huisgemaakte verfijnde pasta’s, seizoensgebonden suggesties en aantrekkelijk geprijsde menu’s.
Be-Gusto
Diverso Grote Markt 26, 2260 Westerlo TEl: +32 498.21.42.89 www.diverso.be Lunch: Dinsdag, Woensdag, Donderdag & Vrijdag Diner: Donderdag, Vrijdag & Zaterdag (van 25 juni tot 27 augustus ook open op woensdag) Be-Gusto score: 13/20