‘t Korennaer – Nieuwkerken

’t Korennaer – Nieuwkerken

Chef: Edwin Van Goethem            

DIRECT ONLINE RESERVEREN

In onze planning leggen we regelmatig de focus op jonge talentvolle chefs en nieuwe culinaire ontdekkingen. Een restaurant dat echter op 17 jaar tijd evolueerde van kleinschalig eethuis tot één van de toprestaurants van het Waasland verdient meer dan een vermelding. Met intens en fris smakende creaties, zet Edwin Van Goethem van restaurant ’t Korennaer het culinaire Waasland reeds jaren op de gastronomische kaart.

© Kris Vlegels

© Kris Vlegels

Chefkok Edwin Van Goethem is een oud-leerling van de hotelschool in Koksijde. Hij heeft stage gelopen bij verschillende sterrenzaken in België en daarbuiten. Nadien creëerde hij succesvol een eigen identiteit. Hoewel hij zijn culinaire dromen naar eigen zeggen grotendeels heeft waargemaakt, is zijn visie er nog steeds op gericht om eigen creaties kritisch te benaderen en blijvend vorm te geven aan zijn gastronomische identiteit. Het resultaat wordt al drie jaar op rij beloond met een score van 16/20 in de prestigieuze Gault &Millau gids.'t Korennaer - Nieuwkerken

In de keuze van de ingrediënten legt de chef graag de nadruk op lokaal gekweekte producten. Fruit en groenten van bij de boer om de hoek worden creatief verfijnd met Aziatische en Mediterrane smaakmakers. Zoals elke moderne chef haalt hij zijn inspiratie uit alle windstreken op voorwaarde dat ze ondersteunend werken en het hoofdproduct meer op de voorgrond brengen of opwaarderen.

© Kris Vlegels

© Kris Vlegels

Restaurant ’t Korennaer werd recentelijk volledig hedendaags gerenoveerd. Er werd naast de akoestische aanpassingen zoals nieuwe moderne gordijnen en de absorberende wandbekleding ook nieuw lederen zitmeubilair geplaatst. Er is ook een open keuken en de chef komt regelmatig aan tafel zodat de interactie met de chef voor een extra beleving zorgt. Achteraan is er een ruim zomerterras met moderne tent.

© Kris Vlegels

© Kris Vlegels

Bij het menu ‘Culinaire Reis’ herken je duidelijk de Frans-Belgisch georiënteerde keuken. De chef heeft echter zijn eigen stijl ontwikkeld en geeft detaillering met Aziatische, Italiaanse of Spaanse toetsen. Sinds de geslaagde renovatie ligt de focus meer dan ooit op de perfectionering en verfijning in de keuken, benadrukt chef Van Goethem. De essentie in zijn keuken blijft de juiste keuze voor eersteklas basisproducten. Naast de à la carte is er een 2-gangen chrono business lunch met koffie in 1uur (35€), een wekelijks 3-gangen menu van de chef ‘uit de kunst’ (45€) of het gastronomische menu ‘Culinaire Reis’. Je kan deze reis nemen in 4-gangen (65€), 5-gangen (75€) of 6-gangen (85€) en eventueel aanvullen met nog een extra ‘signatuur’ gerecht van de chef voor 10€.

In het salon aan de voorzijde genieten we van een glaasje bubbels van Georg Breuer. Deze excellente cuvée brut 2005 is een assemblage van pinot blanc, pinot gris, pinot noir en riesling en zet met zijn intense smaak de toon voor een gezellige avond. We starten onze culinaire reis van 5-gangen en extra signatuur gerecht met de aangepaste wijnen (30€).

De amuses zijn verzorgd maar de chef houdt het nog vrij braaf.

Rundstartaar van Wagyu rund met een crème van notensla.'t Korennaer - Nieuwkerken

Vitello Tonato stijl Korennaer.'t Korennaer - Nieuwkerken

Kreeft, fregola sarda pasta, kokkels & een botersaus van kokkels.'t Korennaer - Nieuwkerken

Het eerste voorgerecht zijn keurig gekuiste Bretoense sardienen Guilvinec. Hierbij serveert de chef een lekkere lauw warme compositie met coeur de Boeuf tomaat, diverse kleine tomaatjes, burrata mozzarella uit Puglia en pesto. In het glas komt de Weissburgunder 2013 van Bergdolt uit Pfalz.'t Korennaer - Nieuwkerken

De chef volgt met klassieke rijke smaken en serveert zeetong met bouchot mosselen, courgette, venkel en tuinkruiden. Als pairing wordt hierbij gekozen voor een minder geslaagde Tokaji Furmint 2011 van Royal Tokaji.'t Korennaer - Nieuwkerken

De beloofde Aziatische invloeden worden geserveerd bij de kreeft. De wok groentjes hebben een Oosterse jus met yuzu, wasabi en geroosterde sesam. Dit is een absolute topper, het kreeftvlees is nog mooi vast en de Oosterse toets zorgt voor een meerwaarde zonder te overheersen. Hierbij wordt een Casal Sta. Maria 2011 met arinto en chardonnay geschonken van de meest Westelijke wijngaard van Europa uit Lisboa – Portugal.'t Korennaer - Nieuwkerken

Het extra signatuur gerecht zoals vermeld is de Oosters gelakte en gerookte paling met bloemkool, hazelnoot en een sausje van licht gerookte paling.'t Korennaer - Nieuwkerken

Als hoofdgerecht bij de culinaire reis komt Holsteiner 30 dagen gerijpt door slagerij Dierendonck. Het rundsvlees met een perfecte cuisson komt met  prinsessenboontjes, girollen en een artisjok crème. Eenvoud siert dit kwalitatieve gerecht. De jonge sommelier serveert hierbij een Solum 2011 van de Bodegas Habla uit Extremadura Spanje.'t Korennaer - Nieuwkerken

In plaats van het dessert wordt er aan de overkant gekozen voor kaas. Van Goethem heeft het niet voor de grote chariots waar de betere kazen soms te lang in verkeerde omstandigheden liggen te rijpen. Bij ’t Korennaer geeft men een à la carte kaaskaart. Zo kies je volgens beschrijving welke kazen je wil degusteren van de lijst met 12 mooie referenties. Zelf kies ik voor het dessert waarbij texturen van framboos mooi gepresenteerd worden in een crème, meringue en sorbet. Hierbij komt ook nog een profiterol, pate de fruit en enkele eucalyptus toetsen. Niet alleen visueel een sterk gerecht maar ook een dessert met een perfecte fraîcheur en cohesie.'t Korennaer - Nieuwkerken

We sluiten af met een kommetje gemarineerde Rabarber, ijs van Tahiti vanille, obulato & yoghurt en huisgemaakte mignardises.'t Korennaer - Nieuwkerken 't Korennaer - Nieuwkerken

Restaurant ’t Korennaer kocht onlangs ook een aanpalend pand zodat de keuken nog uitgebreid kan worden en er plaats vrij komt voor een delicatessenzaak en aparte ruimte met gastentafel. Van Goethem toont duidelijk ambitie en zet koers richting de gastronomische top van ons land. Zijn hedendaagse kookstijl heeft persoonlijkheid en combineert eersteklas verse producten met creatieve toetsen. De bediening is correct maar mist soms een tikkeltje schwung en timing. In restaurant ’t Korennaer hangt een leuke sfeer en is ongedwongen genieten de boodschap. Dit in combinatie met de eerlijke keuken van de chef laat ons besluiten dat we het ‘Waeslant’ serieus in de gaten moeten houden!

Be-Gusto

‘t Korennaer
Online Reserveren
Nieuwkerkenstraat 4, 9100 Nieuwkerken
03/778.08.45
Tel: +32 3 778 08 45
[email protected]
www.korennaer.be
Maandag, dinsdag & woensdag gesloten
Be-Gusto score: 16/20
Comments
One Response to “‘t Korennaer – Nieuwkerken”
  1. Aha, ‘t Korennaer, op 5 minuten wandelen van mijn deur. Inderdaad zeer lekker van eten, maar ik mis iets qua sfeer. Toen wij er gaan eten zijn een paar maanden geleden was men ietwat “gemaakt” vriendelijk en vond ik het toch ook ietwat storend voor zo’n restaurant dat één iemand in kostuum rondloopt terwijl de andere met een zéér kort rokje rondloopt. Een klein beetje klasse en uniformiteit mag toch wel voor zo’n restaurant vind ik.