Cachet de Cire – Turnhout
ONLINE RESERVEREN | |
Guldensporenlei 23, 2300 Turnhout | |
0032 14 42 22 08 | |
www.cachetdecire.be |
Chef: Greet Verbeeck
Ladychef Greet Verbeeck van restaurant Cachet de Cire is een selfmade chef die weet wat ze wil. De werkzaamheden in de financiële sector werden volledig aan de kant geschoven en met de verhuis van restaurant Cachet de Cire naar de Guldensporenlei in Turnhout wordt nu koers gezet richting creatieve gastronomie.
Op de Grote Markt in Turnhout evolueerde Cachet de Cire van simpel koffiehuis tot restaurant. Ze werden onder andere bekend door uiteten te combineren met een tentoonstelling van kunstwerken. De passage op de Grote Markt missen ze niet want de statigheid en sereniteit die het nieuwe pand op de Guldensporenlei uitstraalt siert het concept. Het is een pand van 1890 en de authentieke sfeer werd behouden. Een deel van de meubels verhuisde mee en werd aangevuld met cosy toetsen en portretten om een gezellige huiskamersfeer te creëren. In de inkomhal hangt een grote foto uit 1873 van hun betovergrootmoeder.
Het familiale karakter zet zich ook door in de bediening. Daar zorgt gastvrouw Fée Van Doorselaere volledig alleen voor de persoonlijke service in het kleine huiskamerrestaurant. Haar wijnkaart richt zich op wereldwijnen en er is een ruime selectie aan wijnen die per glas besteld kunnen worden. Leuk is ook het wijnwinkel concept waarbij je de wijnen tegen een lagere prijs mee naar huis kan nemen. Het stopgeld bedraagt voor de restaurantgasten trouwens 15€ zodat een beter flesje niet meteen een fikse rekening bedraagt. Ook goed nieuws voor wie zich volledig wil laten gaan want binnenkort openen Fée en Greet ook een B&B in het pand.
Op de kaart vinden we enkele klassieke gerechten zoals de filet pur Blonde d’Acquitaine met rode wijnsaus en verse frieten (31,5€) of baby tong meunière met een slaatje (24,5€). Het menu Cachet aan bistronomische prijzen trok echter onze aandacht. Hier kies je tussen 3 x Cachet (35€), 4 x Cachet (44€) of 5 x Cachet (52€) en zorgt de chef voor een creatieve wandeling waarbij seizoensgebonden kwaliteitsproducten smaakvol geserveerd worden.
De verhuis van Cachet de Cire bevalt blijkbaar de buurt want op deze maandagavond is het restaurant goed gevuld. Starten doen we met een correcte Champagne Palmer ‘Brut Réserve’ (8,5€) terwijl de olijven op tafel gezet worden. Tot grote tevredenheid blijft het niet bij olijven en komt de chef zich voorstellen met een verzorgd en smaakvol hapje rundstartaar.
Lekker brood met verse boter en groffe fleur de sel maakt een geslaagde aftrap altijd compleet en daar is met de boterkuipjes die we krijgen nog ruimte voor verbetering.
Mijn eerste gerecht is een combinatie van kwartel met mais, courgette en kikkererwten. De cuisson van de kwartel is goed maar de combinatie met de koude gele courgette en crème van kikkererwten is minder. Het geheel wordt dan weer afgewerkt met een zeer geslaagde oestersaus. Hierbij kies ik een volle viognier Verget du Sud 2012 uit de Vaucluse met aroma’s van rijp geel fruit en honing (5,9€)
Aan de overkant mag ik mee proeven van makreel met druiven en in verhouding vrij veel salade.
Met haar warm tussengerecht serveert Greet het beste van de avond. Een cohesierijk geheel van kabeljauwwangen met knolseldercrème en venkel wordt verfijnd met een subliem sausje van dragon. Cachet de Cire zet zijn stempel met een goede beheersing van bereidingstechnieken en goed gekruide topproducten.
Picanha is weer helemaal in en vandaag wordt de runder picanha geserveerd met een ratatouille versie van fregolapasta en een crème van Parmezaanse kaas. De smaak van het vlees zit goed maar niet alle stukken zijn even gaar. Mijn tweede stuk is te ver en de fregolapasta mist wat pit. Tot onze verbazing is de crème van Parmezaan koud en dit contrasteren bevalt mij minder. In het glas komt een leuke assemblage van merlot met malbec uit Bulgarije. De Katarzyna uit Thracian Valley heeft elegantie, verweven tannines en hinten van zwart fruit en peper. Ook als verzamelobject de moeite waard want er is een hele selectie aan complexe wijnetiketten.
In de flow van het warme voorgerecht komen we dan weer met een geslaagd kaas intermezzo. Cashel blue kaas uit Ierland komt met een gel van rode biet, chips van rode biet, verse framboos en gevriesdroogde framboos. Niet alleen de presentatie is goed maar ook de synergie in het gerecht zit goed.
Eindelijk nog eens Pavlova op de kaart is mijn eerste gedacht. De pavlova creatie heeft verder een chutney van stekelbessen, citroencrème en vanille ijs. Het ijs moet voor zachtheid zorgen want de pavlova mist binnenin die marshmellow souplesse.
Het bezoek aan Cachet de Cire in Turnhout was een geslaagde avond en de chef etaleerde duidelijk vol lef haar kunnen met een excellente bereiding van kabeljauwwangetjes. Je kan er genieten van betaalbare wijnen in een gezellige huiskamersfeer. Er zit nog evolutie in de kookstijl na fine-tuning en dit is dan ook een adres dat we in het oog zullen houden en waar we zeker nog naar terugkomen. Succes ladies!
Be-Gusto
Cachet de Cire Online reserveren Guldensporenlei 23, 2300 Turnhout Tel: +32 14 42 22 08 [email protected] www.cachetdecire.be Dinsdag & Woensdag gesloten Be-Gusto score: 12,5/20
Was er daar aan de overkant van’t straat ook geen Bed & Breakfast?
The photos of the food items in the restaurant just look amazing. A must visit place to taste the food and have a feel of the ambiance in the restaurant.
Een schande is julie gedrag. Ik kom er nooit meer.