De Treeswijkhoeve – Waalre

Valkenswaardseweg 14
5582 VB Waalre, Nederland
0031 40 221 55 93
www.treeswijkhoeve.nl

Zaterdagmiddag, maandag & dinsdag gesloten

Chef: Dick Middelweerd

Het tweesterren restaurant De Treeswijkhoeve ligt in Waalre vlakbij Eindhoven. Chef Dick Middelweerd en vrouw Anne-Laura Middelweerd-Mulder beheren hier al sinds 2000 het restaurant dat van Anne-Laura’s ouders overgenomen werd. Meermaals werd ons restaurant De Treeswijkhoeve aanbevolen en vermits de afstand vanuit België minimaal is gingen wij op pad richting Waalrese bossen.De Treeswijkhoeve Waalre

Restaurant De Treeswijkhoeve is gevestigd in een gerenoveerde oude boerderij die dateert uit 1916. Het is een prachtig pand met diverse eetzalen, een wijnkelder, een grote open keuken en een gezellig terras met een stijlvolle tuin. De chef heeft ook een tweede tuin op het terrein waar hij kruiden, bloemen en groenten cultiveert. Ook worden er diverse fruitsoorten zoals druiven, pruimen en frambozen geteeld. Deze ingrediënten worden op regelmatige basis in de keuken gebruikt en zorgen voor een persoonlijk, seizoensgebonden tintje aan de menu’s.De Treeswijkhoeve Waalre

Dick en Anne-Laura renoveerde het pand geleidelijk aan en vandaag is het interieur modern met behoud van de authentieke sfeer van de oude boerderij. Wit en bruin zijn de belangrijkste kleuren en er bleven enkele delen van de oorspronkelijke muren bewaard. Bij binnenkomst valt meteen de ruime verzameling aan Michelin boeken op waarbij de oudste zelfs dateert uit 1956. De grote open keuken is indrukwekkend en in het restaurant is er plaats voor een 40-tal gasten. In de zomer kan je op het terras luxueus tafelen met een mooi uitzicht op de mooie buxus planten en platanen.De Treeswijkhoeve Waalre De Treeswijkhoeve Waalre De Treeswijkhoeve Waalre

Dick Middelweerd is de gedreven en creatieve chef achter het succesverhaal van De Treeswijkhoeve. Zowel Dick als Anne-Laura deden ervaring op in verschillende toprestaurants voordat ze gingen werken bij De Treeswijkhoeve en er hun visie van topgastronomie etaleerden. Anne-Laura werkte vroeger nog bij onze über chef Souvereyns. In 2013 kregen ze hun tweede ster. De chef bespreekt het menu met al zijn klanten zelf. In de keuken, wordt de chef geassisteerd door Sous-Chef Joppe Sprinkhuizen. De uitgebreide wijnkaart wordt beheerd door de ervaren maître-sommelier Rene Tabbers en sommelier Geert Lommen. Rene Tabbers was in 2013 nog gastheer-sommelier van het jaar bij Gault&Millau.De Treeswijkhoeve Waalre

De chef serveert een regionale, lichte en pure kookstijl. Naast de à la carte kaart met topproducten kan je genieten van seizoensgebonden menu’s. Zo is er een dagelijks wisselende 2-gangen (39,5€) of 3-gangen lunch (55€). De ultieme smaakbeleving kan je ervaren met de favoriete gerechten van de chef in het Menu Alliance in 4-gangen (79,5€) of 5-gangen (89,5€). Gezondheid is uiterst belangrijk voor Dick Middelweerd en dat zie je terug in de gerechten. Zo gebruikt hij veel lichte, lokale en biologische ingrediënten en de diversiteit aan groenten speelt een belangrijke rol.De Treeswijkhoeve Waalre

We genoten samen met de Belgian Taste Buds van het volgende ‘Alliance menu’. Foto credits ‘Adriaan Van Looy’. We starten met een glaasje Ruinart champagne en nemen plaats op het gezellige terras.De Treeswijkhoeve Waalre

Kroepoek van basilicum, tomaat & olijfDe Treeswijkhoeve Waalre

Meiknollen van de barbecueDe Treeswijkhoeve Waalre

Structuren van doperwt met gerookte palingDe Treeswijkhoeve Waalre

Japanse Nashipeer met ijzerkruidDe Treeswijkhoeve Waalre

Brabants worstenbrood gevuld met kreeft, asperges. Deze luxe versie van het streekproduct wordt aan tafel versneden en afgewerkt met een crème van basilicumDe Treeswijkhoeve Waalre

Gepekelde zalm met chia seeds, oester, meiknol, smaken van kokos & yuzuDe Treeswijkhoeve Waalre

Langoustine, asperge, haringkaviaar, gepofte rijstDe Treeswijkhoeve Waalre

Zacht gegaard buikspek, artisjok, butterscotch en zoete aardappelDe Treeswijkhoeve Waalre

De chef start met als eerste voorgerecht een creatie rond sardines. De sardine wordt in drie bereidingen gebracht: rauw, zacht gegaard en de krokante staart. De nodige fraîcheur, textuur en pit wordt gegeven door de sardine te serveren met quinoa, komkommer bereidingen, salsa verde en een vinaigrette van komkommer & mosterdzaad. In het glas schenkt de sommelier een riesling Buntsandstein 2012 van het weingut Siener in Pfalz – Oostenrijk.De Treeswijkhoeve Waalre

Met het tweede gerecht imponeert de chef ten volle. Zacht gegaarde kreeft komt met structuren van tomaat, burata, basilicum en zwarte olijf. Het geheel wordt afgewerkt met geraspte coeur du boeuf. Ook de geselecteerde wijn past perfect. De Tempestadt 2012 van de godello druif uit Valdeorras – Spanje heeft een lichte ziltigheid en mooie mineraliteit.De Treeswijkhoeve Waalre De Treeswijkhoeve Waalre

Het volgende voorgerecht is ongelukkiger in presentatie maar de smaken zitten weer goed. Zeebaars op de huid gebakken wordt met mosselen en algen geserveerd. Hierbij komt ook nog een afwerking met aubergine, rettich, asperges in een tempura en een dashi bouillon. In het glas komt de Mas Bruguiere, Les Muriers 2012 uit de Languedoc.De Treeswijkhoeve Waalre De Treeswijkhoeve Waalre

Een Kempische hoender brengt Dick met asperges uit Borkel & Schaft, Cevenne ui, tuinbonen, paddenstoel, kaas van de Genneperhoeve en een saus van fenegriek. Het sappige hoendervlees kreeg een smaakvolle krokante korst, de asperges en tuinbonen behouden textuur en de saus zorgt voor de juiste diepgang in het gerecht. Als rode wijn wordt hierbij de Tuffe 2010 uit Saumur-Champigny geschonken. Deze cabernet franc van het Chateau Du Hureau van Philippe et Georges Vatan uit de Loire typeert met een aangename kruidigheid en aroma’s van rood fruit.De Treeswijkhoeve Waalre

Het dessert bestaat vandaag uit drie gerechtjes. Eerst is er rabarber met witte chocolade in asperge vorm, bastogne koekjes en lychee sorbet.De Treeswijkhoeve Waalre

Als tweede zoetigheid volgt een combinatie van perzik, framboos, rozen en ijs van bitterkoekjes.De Treeswijkhoeve Waalre

Smaken van chocolade met munt en pistache worden verrijkt met een vinaigrette van vanille en munt.De Treeswijkhoeve Waalre

Afsluiten doen we met koffie, mignardises en een heerlijke fudge van karamel & chocolade.De Treeswijkhoeve Waalre De Treeswijkhoeve Waalre

Tijdens onze degustatie van het menu Alliance proef je de ervaring van de chef in het bord. Hij weet door een perfecte techniekbeheersing gerechten met pure smaken en juiste textuur te serveren. Zijn hedendaagse kookstijl combineert vese en kwalitatieve producten. Een uitwerking met nog meer beleving aan tafel zou het gastronomische verhaal naar een nog hoger niveau brengen. Vandaag behoort De Treeswijkhoeve al bij één van de toppers van onze Noorderburen en de minimale afstand met België maakt het een ideale gastronomische uitstap. Dit in combinatie met het aangename interieur, de leuke tuin en de relax omgeving geeft ons de stimulans om zeker terug te keren naar De Treeswijkhoeve. CY Soon,

Be-Gusto

Be-Gusto score:                             16/20
Be-Gusto prijs kwaliteit score:  16,5/20
 
De Treeswijkhoeve
Valkenswaardseweg 14, 5582 VB, Waalre, Nederland
Tel.: +31 40 221 5593
www.treeswijkhoeve.nl
Zaterdagmiddag, maandag & dinsdag gesloten
 
Original review made for wbpstars.com. Discover the ultimate guide for food lovers, travellers and the restaurant business. Discover many thousands of images and hundreds of films of the most amazing culinary wonders in the world. An exclusive documentation of the very best.
Comments
One Response to “De Treeswijkhoeve – Waalre”
  1. Carla says:

    Helemaal mee eens, het is bijzonder fijn toeven bij De Treeswijkhoeve!