L’épicerie Du Cirque – Antwerpen
Restaurant L’Epicerie Du Cirque – Antwerpen Zuid | |
---|---|
ONLINE RESERVEREN | |
Volkstraat 23, 2000 Antwerpen | |
0032 3 238 05 71 | |
www.lepicerieducirque.be |
Zondag & maandag gesloten
Chef: Dennis Broeckx
Restaurant L’Epicerie du Cirque zit de laatste jaren in een serieuze rollercoaster. Het lijkt Dennis en Ellen goed voor de wind te gaan. Sinds hun verhuis naar de Volkstraat in Antwerpen stapelen de awards zich op. Restaurant L’Epicerie du Cirque werd geselecteerd voor de Bistronomie gids, Chef Dennis behoort uiteraard tot de selectie Jong Keukengeweld en vorig jaar was er een verdiende stijging bij Gault&Millau. De kers op de taart kwam in November toen ze hun eerste Michelin ster mee naar het Antwerpse Zuid mochten nemen. Niet vergeten natuurlijk dat er met Comptoir by L’épicerie ook nog een delicatessenzaak met een gevarieerd aanbod seizoensbereidingen bij kwam. En dan lezen we net na dit nieuwe verbluffend bezoek dat Dennis Broeckx eind Oktober naar Moskou trekt om Poetin en consoorten eindelijk fatsoen en ‘perengeluk’ te bezorgen met een drie-daagse popup expeditie.
Het interieur is hedendaags en straalt een volkse gezelligheid uit. De inrichting is strak door een Scandinavisch karakter en heeft ook een vleugje industrial look. Houten luchters, blanke muren en natuurlijke materialen dragen bij tot een losse en gezellige volkse sfeer. Regelmatig komt de chef ook mee aan tafel zijn gerechten inzetten en uitleggen. In de zeer kleine keuken staat een gedreven team dagelijks klaar om op enkele vierkante meters een eigentijdse productkeuken te verfijnen.
Chef Dennis Broeckx serveert een verfijnde hedendaagse keuken en heeft duidelijk werk gemaakt van zijn culinaire opmars. Zijn gerechten zijn niet te complex maar tonen lef, power en gelijktijdig precisie en verfijndheid. Een 3-gangen lunch kost 27,5€ en voor het diner kan je genieten van een 4-gangen menu ‘Petits Plaisirs’ (45€) of een 6-gangen menu ‘Les Saveurs Du Cirque’ (65€).
Bij een glas Vouvray Petillant ‘Cuvée T’ van het domein Vincent Careme uit de Loire krijgen we alvast enkele hapjes om ‘Les Saveurs Du Cirque’ te starten.
Carpaccio van tomaat met licht gezouten makreel
Scheermesjes met quinoa, krab, bloemkool & pickles
Vissoepje met citroengras en karnemelkschuim
Met bovenstaande proevertjes wist de chef ons alvast warm te maken voor meer culinair genot. De start was vrij braaf met de carpaccio en de grissini, nadien volgde een excellente combinatie van scheermesjes met pickles en krab om af te sluiten met een vissoepje dat delicieus smaakte door een zalige intensiteit.
Als eerste gerecht worden gebrande Hollandse maatjes met een crème van yoghurt, radijs, augurk, gepofte bietjes en krokante venkel geserveerd. Hierbij komt een glas passende Terraviva van het huis Tenuta Terraviva uit de regio Trebbiano d’Abruzzo.
De chef werkt graag met buikspek en voor vandaag heeft hij buikspek in een fris–zuur combinatie in petto. Hierbij komen pickles van knolselder, gemarineerde knolselder, jus van strandkrabbetjes, tartaar van Noordzeekrab en verschillende zuringsoorten. De uitstekende kwaliteit van het vlees krijgt bijval door de rijke jus en gemarineerde knolselder.
Krokant gebakken kalfszwezeriken worden gedrapeerd op rucola salade, een chutney van peer en een zachte mayonaise van ansjovis & Guanciale spek. De kruiding van de chutney overheerst iets te veel terwijl de kalfszwezeriken perfect gebakken en gekruid zijn. Hierbij wordt een zeer interessante rode Cheverny geschonken van de Pinot Noir en Gamay druif, Le Litre van Herve Villemade.
Terwijl de muziek even wat kuren krijgt en er hallelujah weergalmt bereiden wij ons voor op de grosse pièce. Het hoofdgerecht is driemaal Texels lam. Een sappige lamskotelet, een zacht nekstukje met krokante bovenlaag en een pittig lamsworstje worden gecombineerd met een zalfje van boterbonen, kortgebakken courgettes en gele courgettes. Het geheel wordt afgewerkt met de bloem en het blad van de Oost Indische kers. Inderdaad hallelujah! In het glas komt een magnum Acustic van celller Brao met Garnacha en Carinyena uit Montsant Spanje.
Gemarineerde aardbeien in een jus van aardbei krijgt structuur met een crumble van hazelnoot en fraîcheur met een sorbet van abrikoos en toetsen verveine.
We sluiten de avond af met nog een combinatie van chocolade, framboos en whisky; een toepasselijke thee la vie en rose en enkele mignardises.
De keuken van L’Epicerie du Cirque zit in een positieve spiraal en kende een mooie evolutie. Dit is Bistronomie van het hoogste niveau en met het menu ‘Les Saveurs Du Cirque’ toont de chef volledig zijn kwaliteit. De verzorgde aandacht voor presentatie, gaartijden en smaakcohesie staan centraal. Volkse gezelligheid in een hippe buurt, een crazy kitchen rebel en vooral lekker eten…hier komen we graag terug!
Be-Gusto
Be-Gusto score: 15,5/20 Be-Gusto prijs kwaliteit score: 15,5/20 L’ Epicerie du Cirque Volkstraat 23, 2000 Antwerpen Online reserveren Tel: +32 3 238 05 71 www.lepicerieducirque.be Zondag & Maandag gesloten
Klinkt weer goed, ik ben een fan van dit restaurant!