Best Young Chef of the World 2015

Ben jij de “Best Young Chef of the World 2015”?

In het verlengstuk van de World’s 50 best Restaurant verkiezing gaat San Pellegrino op zoek naar de beste jonge chef ter wereld. We doen dan ook een oproep om Belgische jonge chefs wakker te schudden voor deze unieke kans want met de kwaliteiten die België heeft moeten enkele finale plaatsen haalbaar zijn.

Van 1 November t.e.m. 15 december kunnen professionele chefs onder de dertig zich inschrijven via: https://www.finedininglovers.com/sanpellegrinoyoungchef2015/fr/intro

Zo maken ze kans op een ticketje richting finale, die plaatsvindt tijdens de wereldtentoonstelling Expo Italia 2015 in Milaan, eind juni. Kandidaten moeten na het lezen van het wedstrijdreglement dit accepteren, het formulier invullen en hun CV inleveren. Hierbij hoort nog een copie van de identitieitskaart en het recept van hun signature dish met foto’s.

Als chef mag je niet ouder zijn dan dertig en moet je al minstens een jaar als chef, souschef of chef de partie werken in een restaurant.

De beoordelingscriteria?

 • Ingrediënten: het beste kiezen wat de markt te bieden heeft, met oog voor kwaliteit, versheid en originaliteit.
 • Kunde: rauwe materie kunnen omvormen tot een afgewerkt gerecht dat zijn originele essentie eerbiedigt.
 • Genie: het verkennen van ongekende, inspirerende, verrassende uitkomsten, verbonden met de fine diningcultuur en een persoonlijke en hedendaagse stijl, terwijl smaak en vorm perfect in balans blijven.
 • Schoonheid: de presentatie is belangrijk voor de charme van het gerecht.
 • Boodschap: een heldere boodschap communiceren dankzij werk en persoonlijke visie.

Belgium…let’s go!

S.Pellegrino_Depliant-Young-chef-2015_001-560.144733

Comments
One Response to “Best Young Chef of the World 2015”
 1. Beste,

  We nodigen u graag uit op een bezoekje te brengen op onze site en hopen jullie eens te kunnen verwelkomen in Le Vieux Château.

  Met culinaire groeten,

  Le Vieux Château
  Tanguy De Turck