Cuines,33 – Knokke

 ONLINE RESERVEREN
Smedenstraat 33, 8300 Knokke-Heist
0032 50 60 60 69
www.cuines33.be

Woensdag & Donderdag gesloten

Chef: Edwin Menue & Frederik Boussy

Restaurant Cuines,33 in Knokke laat jaar na jaar van zich spreken. Hun lancering enkele jaren geleden en culinaire evolutie zijn dan ook noemenswaardig. De verwachtingen inlossen deden ze met veel grandeur. Twee jaar geleden was dit restaurant de ‘ontdekking van het jaar’ bij Gault&Millau, de eerste ster bij Michelin volgde vrijwel onmiddellijk en vorige maand stegen ze meer dan verdiend naar een 16/20 bij de lancering van de nieuwe Gault&Millau gids 2015. Cuines,33 is dan ook een logische keuze voor dit ‘birthday weekend’.

Cuines,33 betekent “keuken” in het Catalaans en de 33 staat niet alleen voor het huisnummer maar ook voor het 3-tal dat dit restaurant al van bij het begin op een hoog niveau lanceerde. Het jonge gedreven team werd geschoold in topzaken. Chef Edwin Menue, die pas op zijn 19e met koken begon, werd geschoold bij horeca zaken in de regio zoals; Escabèche, Oosthoek en Oud Sluis. Chef Frederik Boussy ging eerst de mediterrane tour op met ervaring bij onder andere Commerc24 in Barcelona van Abellan, een leerling van El Bulli. Nadien volgde nog vele Belgische ervaringen zoals Jardin Tropical en De Jonkman. Het vrouwelijk tegengewicht en de finesse in de zaal worden verzorgd door gastvrouw Fleur Boussy, zus van Frederik en partner van Edwin. Ook bij Fleur ervaring ten over bij onder andere Esmeralda en Sel Gris in Knokke.

Qua concept heeft men bij Cuines,33 terecht geprobeerd om anders te zijn dan de klassieke horeca zaken die Knokke telt. Hier vinden we “gastronomische tapas” met een hoog technisch niveau en een creatieve insteek. Interieurarchitect Lieven Musschoot koos voor een tijdloos interieur met Zuiderse tinten. De sfeer is er vrij ontspannen en relax waarbij het vuurwerk uit de borden moet komen.

Cuines,33 of  “Kwinez treinta-y-tres”, serveert een kleine kaart met keuze uit enkele voor en hoofdgerechten maar we adviseren vooral het tapas menu. Je kan kiezen tussen Sabor met 6 tapas (67€) of Gran Sabor met 8-gangen (87€). All inn lunchen doe je bij Cuines33 voor 49€.Cuines,33 - Knokke

De aperitief kaart werd serieus uitgebreid met een keuze uit meer dan twintig Gin&Tonic combinaties. Een Darneley’s gin met vlierbloesem, citrus, zoethout en fever tree zet de toon voor de avond met subtiele finesse en intensiteit.

Amuse: cake van zwarte olijf met crème en merengue van zwarte olijfCuines,33 - Knokke

Amuse: Kroepoek van garnaal, zoet zure tomaat, gazpacho van tomaat en paprika, grijze garnalen, quinoa en watermeloenCuines,33 - Knokke

Als eerste tapas komt een combinatie van Krab en Mossel met een crème van jalapena, fregola, selder en een ceviche van lavas die voor de nodige diepgang en pit zorgt.Cuines,33 - Knokke Cuines,33 - Knokke

Roodbaars ‘Marroc’: rauw gemarineerde en gebrande Roodbaars komt met bulgur, een luchtige yoghurt met chermoula, augurk, sinaas en kardemom vinaigrette. Gedurfde smaken die intens doorsmaken en mooi in balans gehouden werden.Cuines,33 - Knokke

Bij het woord Ganzenlever krijgt de jarige een spontane ‘smile’. Niet verwonderlijk natuurlijk want na een merengue van braambes met foie gras volgt een uitstekende en luchtige bonbon van foie gras met een gelei van rozenshiso. De crumble van hazelnoot en vinaigrette van braambes zorgen voor textuur en pit. Dit gerecht wordt op een zelf ontworpen reliëf-bord gepresenteerd die Cuines,33 in Spanje laat maken bij een kleine pottenbakker.Cuines,33 - Knokke Cuines,33 - Knokke

Paling ‘Lacat’: Gelakte Paling met een crème van aardpeer, gerookte mousseline, butternut gevuld met paling en krokante aardpeer. Apart wordt een bouillon van paling geserveerd die iets minder in de smaak valt.Cuines,33 - Knokke

De perfect gegaarde Zeeduivel krijgt gezelschap van komkommer structuren, bergamot, een schuim van ijzerkruid, een crème van aardappel en beurre noisette.Cuines,33 - Knokke

Als hoofdgerecht komt Wilde eend met pastinaak, oesterzwam, pompelmoes, krokantje van koffie en specerijen. De pastinaak crème werd mooi op smaak gebracht met toetsen van vanille en specerijen. De eend is van een uitmuntende kwaliteit en werd technisch perfect behandeld. Bij dit bord primeert eenvoud en krijgt het product de juiste centrale rol.Cuines,33 - Knokke

Het is altijd uitkijken naar de desserts bij Cuines,33 want die scoren altijd. Ook vandaag is dit een feit met een excellente Chiboust van kers met ganache van chocolade macae 62%, blauwe bes, sorbet van rode biet en kers, bloem van chocolade, coulis van kers en olijfolie. Een bord met structuur, smaakintensiteit en een lichte toets van de rode biet zorgt voor een balansrijk verhaal.Cuines,33 - Knokke

Een Oriental dessert stijl Tom Kha Kai maar dan zonder de kip, wordt geserveerd. Een vorm van een pandan blad stokje komt met ijs van galanga, kaffir en gember, marshmellow van kokos.Cuines,33 - Knokke

Happy B-Day sweetie!Cuines,33 - Knokke

Koffie & Mignardises15835296450_127f0c39b7_z Cuines,33 - Knokke 15835129118_601e9c003c_z

Het jonge team van Cuines,33 nestelt zich tegenwoordig tussen de vaste waardes en de zekerheden. Ze brengen een keuken met een eigen identiteit: kosmopolitisch, hedendaags en conceptueel. Voor ons was dit bezoek bij Cuines,33 alvast weer een herbevestiging van een frisse en creatieve topkeuken. Zeer verfijnd, vol pure smaken en bruisend van originaliteit. De opeenvolging van culinaire tapasgerechten zorgen voor een succesverhaal in een gezellige en relaxte sfeer. Het is zeker ook uitkijken naar hun tweede zaak waar ze hun schouders onder zetten enkele huizen verder. Met Brasa Grill opent weldra de contemporary grill cuisine. Tot binnenkort,

Be-Gusto

Be-Gusto score:                          16,5/20
Be-Gusto prijs kwaliteit score: 16/20

Cuines,33
Online Reserveren
Smedenstraat 33, 8300 Knokke-Heist
Tel: +32 50.60.60.69
www.cuines33.be
Woensdag & Donderdag gesloten
Comments
One Response to “Cuines,33 – Knokke”
Trackbacks
Check out what others are saying...