Le Cor de Chasse – Wéris

 [email protected]
 Rue des Combattants 16, 6940 Wéris
 0032 86 21 14 98
 www.lecordechasse.be

Dinsdag & Woensdag gesloten

Chef: Mario Elias

Eind December bezochten we restaurant & hotel Le Cor de Chasse voor een tweede keer. Er zijn zo van die momenten dat je het na enkele uren al weet: dit is een plek waar we regelmatig terugkomen. Zo geschiedde het ook bij ons eerste bezoek toen we in de zomer Le Cor de Chasse bezochten voor een culinair relax weekend. Met de re-visit tijdens de wintermaanden zijn we nu benieuwd naar de seizoensgebonden gerechten en de evolutie van chef Mario Elias.Le Cor De Chasse - Wéris

Mario en Aurore deden nog mee aan ‘Met Vier In Bed’ en imponeerden als overduidelijke winnaar gans Vlaanderen met een schitterende combinatie tussen stijlvol overnachten en moderne gastronomie. Mario Elias is Vlaming en verhuisde op jonge leeftijd mee met zijn ouders van Oostende naar Barveaux. De chef komt uit een familie van koks. Zijn overgrootvader maakte roomijs dat hij op zijn bakfiets verkocht aan de Noordzee. En zijn overgrootmoeder was chef bij een baron en in een hotel in Zwitserland. De ouders van Mario Elias hebben deze passie overgeërfd en baten restaurants uit in Koksijde en nadien Barvaux. Samen met de Waalse Aurore Matagne, met Koreaanse roots, vormt de chef vandaag de perfecte symbiose voor dit gastronomisch succesverhaal.

Een paar jaar geleden verhuisden ze hun restaurant van Barveaux naar het nabijgelegen Wèris waar Mario nu zijn ‘ArtCulinaire’ brengt. Vrijwel direct werd de nieuwe creatieve keuken beloond met een ster. Dit jaar werd de veelzijdige keuken van Mario nog door Gault&Millau gelauwerd met een stijging van 15 naar 16 op 20.Le Cor De Chasse - Wéris

De ligging van Le Cor de Chasse is perfect. Uiterst rustig in het pittoreske dorp Wéris en toch vlakbij de toeristische trekpleisters Durbuy en Barveaux. Wéris is niet alleen gekend als charmant dorp met huizen in kalksteen maar ook voor de ‘Dolmens van Wéris’, een stenen constructie van meer dan 5000 jaar oud. Centraal in het dorp ligt het domein van ‘Le Cor de Chasse’. De nieuwe kasteelhoeve uit 1680 werd prachtig gerenoveerd maar behield een deel van zijn authenticiteit. Er werd veel gebruik gemaakt van hout, zowel als vloerbekleding, in de stoelen maar ook bij de talrijke kunstobjecten. Het domein heeft een hotel met 6 stijlvol gerenoveerde kamers en een B&B met 3 ruime kamers. In de zomer kan je genieten van het openluchtzwembad en de mooie terrassen.Le Cor De Chasse - Wéris

De keukenstijl van Mario kende de laatste jaren ook duidelijk een serieuze evolutie. Zijn artculinaire combineert terroir producten met moderne kooktechnieken. Zijn inventieve keuken gebruikt de puurheid van kwaliteitsproducten als basis en hij legt de focus op smaakcohesie en finesse. Een keuken die licht is met veel aandacht voor de juiste zuren, intensiteit en elegantie. Mario is ook lid van de Jeunes Restaurateurs D’Europe, Generation W en jaarlijks een vaste waarde op Culinaria in Brussel.

Naast de beperkte à la carte met seizoenscreaties is er de optie voor het 4-gangen menu Découverte (52€) of het 6-gangen menu Prestige (70€). Een absolute ‘Prijstopper’ is het gastronomisch pakket: een diner Menu Prestige met overnachting, ontbijt en nog een lunch voor slechts 170€ per persoon. In het kader van deze package met overnachting degusteren we het menu Prestige op zaterdag avond en voor een meerprijs van 10€/20€ kan je overnachten in één van de luxe kamers of suites.Le Cor De Chasse - Wéris

De wijnkeuze laten we volledig in handen van sommelier ‘Thomas Londoz’. Hij adviseert ons de aangepaste wijnen bij het menu prestige (33€). Naast de klassiekere keuze mogelijkheden durft hij tegenwoordig meer de ‘natural toer’ op gaan en verrast vaak met sublieme keuzes bij een natuurwijn pairing.Le Cor De Chasse - Wéris

We nemen plaats aan de gastentafel, een halfhoge tafel met houten krukken en met zicht op de mooie open keuken. Op de toon van een Biercée Gin tonic vliegt Mario erin met een eerste schouwspel aan verfijnde hapjes.

Amuse: Scheermesjes met citrus toetsenLe Cor De Chasse - Wéris

Amuse: Eend, gekonfijte citroen, vinaigrette van aardappel, crispy velLe Cor De Chasse - Wéris

Amuse: Kalfsvlees, emulsie van aardappel, romanesco kool en de lokale Bleu de Morville kaasLe Cor De Chasse - Wéris

Amuse: Oxy blue garnaal, rauw en lichtjes gerookt, groenten puree en een crème van basilicumLe Cor De Chasse - Wéris

We starten met 2 maal Saint Jacques. Eerst licht gebakken met verse kaas van Morville, komkommer en ponzu. Dan volgt de gebakken coquille met kervelwortel, een zalfje van geel van ei met kruiden en een crème van dashi. Vooral de laatste versie valt in de smaak. Een perfect gebakken coquille krijgt bijval door de toets van dashi en peterseliewortel. In het glas komt de Sens’s Sauvignon blanc van het Domaine des Pierrettes van Vincent Guilbaud & Cyril Geffard uit de Loire. Fris en fruitige aroma’s met toch een mooie dosis mineraliteit.Le Cor De Chasse - Wéris Le Cor De Chasse - Wéris

De vis van de dag is een Dorade rose met schorseneer, Parmezaan, truffel, peer, emulsie van roquette en cashewnoot. De schorseneer is nog vrij hard en mist wat smaak. De Dorade is dan weer goed gekruid en mooi gebakken terwijl de peer voor een subtiele fraîcheur zorgt. Hierbij komt een viognier van het Domaine Lombard Vdp de la Drôme.Le Cor De Chasse - Wéris

Met een heerlijke croustillant Langoustine bewijst de chef zijn kunnen. Perfect krokant van boven en nog lekker zacht en smeuïg onderaan wordt de langoustine gecombineerd met structuren van rode ui. In het glas inspireert de Bourgogne Aligoté 2013 van Maison B. Perraud net iets minder.Le Cor De Chasse - Wéris

Spek van everzwijn wordt gebracht met ganzenlever, witte bonen, ham van everzwijn, een sponge cake van as van groenteschillen en een rijke emulsie van aardappel met balsamico en soja. Hierbij serveert Thomas een schitterende van natuur oxidatieve cuvée, de Ondine van de Clos Massotte uit de Languedoc Roussillon met een assemblage van Grenache blanc, gris en Muscat d’Alexandrie.Le Cor De Chasse - Wéris

Faon, reebokkalf komt met selder, passievrucht, boudin van wild, krokant van rode kool, chutney van muskus pompoen en Goji bessen. Clos 19 bis, Graves rouge 2012 van Vincent Quirac.Le Cor De Chasse - Wéris

Er komt nog een extra intermezzo waarbij Mario imponeert met een knappe presentatie. Broken heart of hart van duif met een merengue van rode biet, gel rode biet en rode biet. Hierbij La Bastide des Galets 2013 uit de Côte du Rhône.Le Cor De Chasse - Wéris

Als eerste dessert krijgen we ijs van banaan met een gel van agrum en tuile van yoghurt. Hierbij verrassend maar gepast een crème van peterselie. Het ijs is verfijnd qua smaak en lekker smeuïg. In het glas een Cour Cheverney 2009, JM Tendresse van Michel Gendrier, Domaine des Huards. Deze wijn werd sinds 2009 niet meer gebotteld want hij wordt enkel gemaakt wanneer de klimaat omstandigheden exceptioneel zijn.Le Cor De Chasse - Wéris

Bij de Clair de lune, Coteaux du Layon, Domaine Matignon krijgen we als hoofddessert nog appel met witte chocolade, vijgen, ijs van koffie en gedroogde vruchten.Le Cor De Chasse - Wéris

Dacquoise, schuim van vel van de appel en mignardises met koffie.Le Cor De Chasse - Wéris

Chef Mario Elias serveert verfijning en uitgebalanceerde smaken met de nodige aandacht voor de essentie van het product. Hij zal enkel ingrediënten samenbrengen als de smaken en texturen elkaar aanvullen en dit een meerwaarde voor het gerecht betekent. Met zijn menu Prestige kan Mario ons ook dit jaar weer overtuigen. Bij het diner dit jaar ook een aantal natuurwijnen met expressiviteit die de wine pairing serieus verbeterden. Zo krijgt Le Cor de Chasse zeer terecht een plaats in onze top vijf voor gastronomisch verblijfstoerisme. Het gastronomisch pakket met overnachting in één van de schitterende kamers is prijs/kwaliteit bij de beste die we ooit mochten beleven. CY Soon!

Be-Gusto

Be-Gusto score:                            16/20
Be-Gusto prijs kwaliteit score: 17/20
 
Le Cor de Chasse
Rue des Combattants 16, 6940 Wéris
TEl: +32 86 21 14 98
[email protected]
www.lecordechasse.be
Dinsdag & Woensdag gesloten

 

De Lunch de volgende dag:

Amuse: gerookte zalm met een crème van foie gras en crème van rode bietLe Cor De Chasse - Wéris

Amuse: geel van ei met verse grijze garnalenLe Cor De Chasse - Wéris

Amuse: mossel, venkel, mayonaise van wasabi, rode uiLe Cor De Chasse - Wéris

Carpaccio van kalfsvlees, radijs, komkommer, wortel, mayonaise van ansjovis en gemarineerde ansjovisLe Cor De Chasse - Wéris

Wilde duif, zoete aardappel, gekonfijte uitjes, gado gado kruid en een kruidige jusLe Cor De Chasse - Wéris

Duif bis: gekonfijte duif met pastinaak, foie van duif en emulsie van aardappel, pied de mouton champignon en popcorn met asLe Cor De Chasse - Wéris

Ganache van pistache met yoghurt, mousse van witte chocolade, sponge cake van praliné en framboosLe Cor De Chasse - WérisLe Cor De Chasse - Wéris

Comments
2 Responses to “Le Cor de Chasse – Wéris”
  1. Thanks a lot for posting these beautiful pictures. It gives an opportunity for a travel enthusiast and foodie like me to visit this restaurant 🙂

Trackbacks
Check out what others are saying...