&Samhoud Places – Amsterdam

 &SAMHOUD PLACES
 Oosterdokskade 5, 1011 DJ Amsterdam
 0031 20 260 20 94
 www.samhoudplaces.com

Woensdag tot en met zondag open voor diner, lunch op vrijdag en zondag

Chef: Moshik Roth

De topchef Moshik Roth verhuisde enkele jaren geleden van een pannenkoekenhuisje in Overveen naar een kosmopolitisch restaurant in het centrum van Amsterdam. Restaurant “&Samhoud” places is het twee sterren fine dining restaurant op de eerste verdieping en beneden is er een Streetfood concept. Overduidelijk reden te meer om op ontdekking te gaan. Het restaurant bevindt zich vlakbij het centraal station van Amsterdam en is op een loopafstand van het centrum.

De buitenkant van het gebouw integreert perfect met de moderne buurt, en geeft niet direct blijk dat er een gastronomisch restaurant verborgen zit achter de muren. Op de begane grond onder het hoofdrestaurant kan men ook hun bistronomie of streetfood concept vinden: ‘&samhoud places streetfood’. Dit no-nonsense restaurant biedt de gasten internationale street-food gerechten die geïnspireerd zijn op Moshik’s reizen.&Samhoud Places Amsterdam

Moshik’s culinair fine dining verhaal ‘& samhoud places’ vinden we op de eerste verdieping van het moderne gebouw. Het interieur van het gastronomische restaurant is luxueus, eigentijds en de gouden en bruine kleuren zorgen voor een warm gevoel. Een grote open keuken biedt een leuk uitzicht op de werkende koks en de grote ramen bieden een prachtig uitzicht op de rivier de Oosterdok en het oudste deel van de stad Amsterdam.&Samhoud Places Amsterdam &Samhoud Places Amsterdam

Chef & eigenaar Moshik Roth komt uit Israël en begon in Nederland te werken in een pizzeria. Hij ontdekte al snel dat fijne gastronomie zijn ware passie was en de chef-kok startte in toprestaurants als De Librije en De Zwethheul. In 2001 opende hij zijn eigen restaurant ‘t Brouwerskolkje in Overveen. In 2012 participeerde Moshik met de ondernemer Salem Samhoud en samen openden ze “&Samhoud places” in Amsterdam. De twee sterren nam hij mee naar deze nieuwe locatie om nog meer verfijning en creativiteit te brengen.&Samhoud Places Amsterdam

Het team van &Samhoud places is jong, dynamisch en zeer internationaal. De gepassioneerde Sommelier Yoshiko van Dobben ontving reeds diverse onderscheidingen voor haar werk en serveert interessante aangepaste wijnen bij het menu. Maître Dennis Smith bedient de gasten in stijl en zorgt voor de nodige schwung. &Samhoud places is meer dan alleen maar een restaurant. Er zijn ook verschillende productontwikkelingen en er is de Samhoudfood retaillijn (samhoudfood.com). Zo is de tomatenhamburger ondertussen een begrip geworden!&Samhoud Places Amsterdam

Het food-concept bij &Samhoud places is zeer innovatief, creatief, en heel exotisch. Moshik Roth heeft een voorliefde voor top producten zoals kreeft, kalfszwezerik, truffels en foie gras. Hij combineert deze kwalitatieve producten met enkele exotische producten die hij ontdekte tijdens zijn talrijke reizen. De gerechten die hij serveert zijn creatief en onthullen uitgesproken en intense smaken. Je kan er genieten van een Inspiration menu in 4-gangen (129,5€) of 8-gangen (169,5€) en eventueel nog uitbreiden met enkele signature dishes van de chef.

‘Together we build a brighter future. We give gastronomy to the world by inspiring and connecting people’

We starten onze degustatie met een frisse en elegante Champagne Billecart-Salmon brut réserve.

Amuse: Amandel millefeuille met krab, kumbava, citroengras en kokos &Samhoud Places Amsterdam

Amuse: Bonbon van ceviche met garnaal, limoen en zeewierpoeder &Samhoud Places Amsterdam

Amuse: Lepel met peer, vlierbloesem, Poire Williams en gin&Samhoud Places Amsterdam

Amuse: éclair met ganzenlever en koffie, gelakt met pure chocolade&Samhoud Places Amsterdam

Amuse: Japanse Kumamoto Oester, lamellen van makreel, Pernod, krokant van granny smith en haring eitjes&Samhoud Places Amsterdam

Het eerste gerecht “from mountain to sea “ wordt op een gekleurde placemat geserveerd en illustreert een Amazone reis. Bovenaan komt Olluco aardappel met diverse knolgroenten, bakbanaan, caipirinha crème, zuring, chips van plantane banaan en aardappel schuim. Onderaan hebben we een ravioli van Cassave maniok gevuld met palmhart, maniok met kreeft, tapioca en een lekker pittige tacaca bouillon. Vooral het laatste gerecht imponeert met krachtige en intense smaken. Hierbij wordt een Grüner Veltliner Kamptaler Terrassen 2013 van het Weingut Bründlmayer uit Langenlois Oostenrijk geschonken.&Samhoud Places Amsterdam &Samhoud Places Amsterdam

Wie spreekt over &Samhoud spreekt over de gekende Dali lippen! Deze sensuele lippen van ganzenlever met roos worden stijlvol gepresenteerd met framboos, lychee, amandel en yoghurt. We drinken hierbij twee proevertjes. Enerzijds de zoete Coteaux du Layon 2011, Baumard carte d’or en anderzijds de Spaanse droge Spinola Ximenez 2013. Onze conclusie: Foie gras en te zoete wijn, het moet niet meer.&Samhoud Places Amsterdam

Kalfszwezerik werd op hooi gegaard en wordt eenvoudig gebracht met een gel van kumquat en kumbava. Een zeer goede kalfszwezerik in een verrassende combinatie die ons niet kon overtuigen. Apart komt een bordje met champignons, polenta en in verhouding iets teveel Parmezaan. We drinken hierbij een evenwichtige Collioure, de L’Argile van het Domaine de La Rectorie uit de Roussillion.&Samhoud Places Amsterdam &Samhoud Places Amsterdam

Moshik volgt met een collectie Herfstgroenten: er is een hoorntje met rode biet, crème van mierikswortel en gerookte paling. In het bord komt gnocchi van pompoen met jonge mimolette, zoete aardappel, dashi, winterwortel, zeewier. In het kopje komt ijs van aardpeer met crème fraîche, pastinaak & peterseliewortel. We drinken hierbij een biologische Chenin van Eric Nicolas, de L’Effraie van het Domaine de Bellivière uit de Coteaux du Loir.&Samhoud Places Amsterdam &Samhoud Places Amsterdam &Samhoud Places Amsterdam

Met de carpaccio van Coquille toont de chef finesse en presentatie kwaliteit. Hierbij komen zilte plantjes, Anna Gold Kaviaar en de Champagne Billecart-Salmon, Cuvée Nicolas Francois Billecart Brut 1999.&Samhoud Places Amsterdam

Even later is het tijd voor nog een signature dish. Een rijke mousseline van ratte aardappel wordt geserveerd met truffelcappuccino, truffel olie en zwarte truffel. In het glas is het genieten van een Gevrey Chambertin, Terres Blanches 2011 van het Domaine Philippe Charlopin.&Samhoud Places Amsterdam

Moshik zet zijn culinaire reis verder met een bamboe van witte chocolade die met kokos gevuld werd en vergezeld wordt van crumble en een kalamansi gel. Een sublieme Beerenauslese Kracher 2010, van Weinlaubenhof in Burgenland Oostenrijk geeft het gerecht een passend geheel.&Samhoud Places Amsterdam

We sluiten de  degustatie af met een schitterend gepresenteerd schouwspel van Chocolade eekhoorntjesbrood. Hierbij komt karamel, bros en crunch van chocolade, hazelnoot en sinaasappel. In het glas wordt de Sherry Moscatel van bodegas Argüeso uit Cadiz geschonken.&Samhoud Places Amsterdam

Restaurant &Samhoud places in Amsterdam is een garantie voor een leuke culinaire ervaring in centrum Amsterdam. Moshik Roth kookt vanuit een klassieke basis met een moderne twist. Hiervoor gebruikt hij internationale ingrediënten vanuit de ontdekking van vele wereldse reizen. Deze vaak verrassende producten worden verwerkt tot smaakvolle en creatieve creaties, vaak uitgepuurd en toch altijd met duidelijk herkenbare smaken. In sommige gerechten misten we cohesie en dosering. Zeker een inspirerend verhaal van een boeiende chef!

Be-Gusto

Be-Gusto score:                            15,5/20
Be-Gusto prijs kwaliteit score: 15,5/20

&Samhoud Places
Oosterdokskade 5, 1011 DJ Amsterdam
Tel +31 20 260 20 94
www.samhoudplaces.com
Woensdag tot en met zondag open voor diner, lunch op vrijdag en zondag

Original review made for wbpstars.com. Discover the ultimate guide for food lovers, travellers and the restaurant business. Discover many thousands of images and hundreds of films of the most amazing culinary wonders in the world. An exclusive documentation of the very best.

Comments are closed.