Comptoir des Galeries – Brussel
Comptoir des Galeries in de Galerie du roi
ONLINE RESERVEREN | |
Koningsgalerij 38, 1000 Brussel | |
0032 2 213 74 74 | |
www.comptoirdesgaleries.be |
elke dag geopend van 12u tot 22u30
Chef: Benjamin Lagarde, Inspired by Julien Burlat
De koningsgalerij in Brussel heeft één van de meest authentieke en charmantste uitstraling van Brussel. Na de opening van ‘Comptoir des Galeries’ heeft de galerij eindelijk ook een kwalitatief horeca pronkstuk.
De uitbaters van het gloednieuwe Hotel des Galeries deden een goede zet met de aanstelling van Julien Burlat, de chef van Dôme Antwerpen, als begeleidende en ondersteunende chef voor hun restaurantgedeelte. Voor de dagelijkse uitvoering zorgt chef Benjamin Lagarde. Benjamin kan al een mooie reeks ervaring voorleggen met oa Le Chalet de la Fôret.
In de galerij zelf is er een terras met kleine tafeltjes en de comptoir aan de smalle ingang toont de weg naar verschillende stijlvol ingerichte ruimtes. Achteraan is er een open keuken. In de toog aan de ingang liggen verschillende kleine gerechten die aan de bar besteld kunnen worden. In het restaurant merk je duidelijk de hand van topdesigners. Het interieur is zeer licht en sfeervol met houten tafels en twee met keramiek beklede bars.
Julien heeft een voorliefde voor de terroirkeuken en de kaart bestaat uit klassiekers uit de Frans-Belgische keuken die met respect voor het product geserveerd worden. Ook de huisgemaakte charcuterie, smaakvolle kroketten en paté en crôute maken constant deel uit van het menu.
We starten met een glaasje Les Bulles Pet’Nat (8€). In plaats van een amuse komt er vers brood met olijfolie en boter op tafel. Bij mijn tafelgenoot geniet ik mee van het signatuurgerecht Pâté en croûte (14€).
Zelf ben ik benieuwd naar de ‘croquettes maison’, twee stuks van varkenspoot en één met grijze garnalen (13€). De korst is niet overal perfect maar beide vullingen zijn zeer smaakvol en nog een beetje smeuïg.
Bij het hoofdgerecht kies ik voor de fricassee van kalfszwezerik met een jus van tijm, gemengde groentjes en Dauphine aardappeltjes (32€). De zwezeriken zijn perfect gebakken en de intense jus is overheerlijk. De structuur van de aardappeltjes is net iets minder.
Als de chocoladetaart van Dôme op het menu staat is de keuze snel gemaakt (7€). Met deze taart met een luchtige chocolade mousse is zelfs een kort bezoek een groot feest.
Comptoir des Galeries weet Bistronomisch te scoren zonder al te veel poespas. Een vlotte bediening en goede timing zorgen voor een geslaagd concept in het gezellige boetiek hotel. Tel daarbij de uitgepuurde en smaakvolle gerechten, en een bezoek is meer dan geslaagd. CY soon
Be-Gusto
Be-Gusto score: 14/20
Be-Gusto prijs kwaliteit score: 13,5/20
Comptoir des Galeries
Koningsgalerij 38, 1000 Brussel
Tel: +32 2 213 74 74
elke dag geopend van 12u tot 22u30