In De Wulf – Dranouter

In De Wulf: “Terroir visie”

 Online Reserveren
Wulvestraat 1, 8950 Heuvelland (Dranouter)
0032 57 44 55 67
www.indewulf.be

Maandag, Dinsdag, Woensdag lunch, Zaterdag lunch gesloten

Chef: Kobe Desramaults

Restaurant In De Wulf van onze Vlaamse viking ‘Kobe Desramaults’ groeide uit tot een begrip in de Belgische gastronomie. Een exportproduct waar we blij mee mogen zijn. Kobe zette Dranouter, ook na de battle, op de kaart van vele buitenlanders en foodies.

Kobe groeide op in de Heuvelland streek en sinds hij de brasserie, annex hotel, overnam van zijn ouders, heeft hij In De Wulf stelselmatig uitgewerkt tot het walhalla van de ‘Vlaamsche’ gastronomie. De oude boerderij werd stapsgewijs stijlvol vernieuwd en het interieur met veel hout en authentieke toetsen geeft een intieme sfeer en past perfect bij de terroir gedreven aanpak van de chef.

De stijl van Kobe blijft evolueren en bij elk bezoek ervaar je enkele grootse uitspattingen op culinair vlak. Hij weet te verrassen en te imponeren. Met respect voor de terroir trekt hij telkens een vat creativiteit open. Zo is Kobe iemand die uiteraard veel werkt met de lokale producten, kruiden uit het bos, groenten van het rijke Heuvelland, producten uit het nabijgelegen Noord-Frankrijk en vooral telkens ambachtelijke producten met traditie.

Restaurant In De Wulf is waarschijnlijk het drukst bezochte restaurant van België door buitenlanders, food critics en gastronomische bloggers. Vorig jaar werd In De Wulf nog uitgeroepen tot beste restaurant van Europa door OAD. Dit jaar vinden we hem op deze lijst terug op plaats 4. Een knalprestatie die het respect voor zijn inventiviteit beklemtoont.

In De Wulf serveert nog altijd twee degustatiemenu’s (140€/160€) met telkens de optionele keuze voor begeleidende natuurwijnen(200€/240€). Met speciale wensen, allergieën of vegetarische verzoeken wordt probleemloos rekening gehouden.

Al bij de start met een alcoholvrije cocktail op basis van vlierbloesem proef je dat ambacht centraal doorheen het menu zal lopen. Met een spervuur aan kleine hapjes krijgt Kobe de tafel meteen stil. In een gezwind tempo worden de hapjes aan tafel gebracht door de koks die één voor één allemaal mee de zaal in komen. Vooral met de krokante schorseneer met poeder van wostyn mosterd imponeert de keuken. Zo lekker krokant, vol van smaak en toch verfijnd.

Crispy savooiekool met kruidenIn De Wulf - Dranouter

Licht gekonfijte rode biet met sleedoornIn De Wulf - Dranouter

Schorseneer met ‘wostyn’ mosterd poederIn De Wulf - Dranouter

Mosselen met wit bier en een espuma van mosselIn De Wulf - Dranouter

Over kerrieplant gerookte makreel met miso-pastaIn De Wulf - Dranouter

Custard van ei met zeebaars roe, zure room en hazelnootIn De Wulf - Dranouter

Hopscheuten uit Reningelst met Hollandaise saus en zevenbladIn De Wulf - Dranouter

Feest is het ook wanneer het zuurdesem brood uit de houtoven op tafel komt. De boter, huisgekarnde met room van Sec-Bois, en varkensreuzel ban bio varkensboerderij ‘ferme du beau Pays’ doen de rest.In De Wulf - Dranouter

Als eerste gerechtje komt Lune. Dit is geperste knolselder in canneloni vorm met scheuten en een vinaigrette. Deze variant op de andijvie met ham & kaas is lekker gezouten. Hierbij drinken we ook een eerste topper, Le temps fait tout 2012, van Remi Poujol.In De Wulf - Dranouter

De geserveerde Grevelingenoester werd boven een dennentak klaargemaakt om extra subtiele aroma’s te geven.In De Wulf - Dranouter

Het is eerst even wennen aan het mosterdpoeder bij het volgende groenten gerecht maar de combinatie met raap, appelwortel en een hazelnootsausje is fenomenaal. De mooie afwisseling tussen de crispy raapjes, intense saus en het mosterdpoeder is werelds. Hierbij drinken we Le Mont 2012 van Alexandre Jouveaux uit Bourgogne die met een volle en toasty smaak perfect past.18878401770_190861389d_z

Kerremelkstampers, een begrip in de streek! De karnemelkstampers komen met een bruine saus van aardappelschil. Apart om te dippen is er een aardappel gegaard in een zoutkorst met assen. Kobe toont dat je geen 10 ingrediënten moet samenbrengen om groots te zijn. Ook de Akméniné 2011 van Sébastien Riffault is een perfecte pairing.In De Wulf - Dranouter

In De Wulf - DranouterRavioli van pompoen komt met eigeel, een zeer gereduceerde jus van zwemkrabbetjes en met brood van gekarameliseerde granen. In het glas zien we de Cuvée de Ranke met 30% Lambic.In De Wulf - Dranouter

Eenvoud en perfectie zijn ook de woorden bij het stukje zee-karper, een sausje met rozebottel azijn en prei gepekeld in sap van gefermenteerde prei. De Sloveense Malvazija 2012, Kmetija Stekar bevalt ons vandaag minder.In De Wulf - Dranouter

Varkensnek uit Borre, Duroc varken, werd op houtskool geroosterd en komt met spinazie. Ook de spinazie werd gevuld met varkensnek. Er wordt bewezen dat varkensvlees van topkwaliteit ook boterzacht kan zijn. Een zeer lekker intermezzo op zijn puurheid gebracht. In het glas vinden we de Fleurie 2011 van Julien Sunier uit Beaujolais met een evenwichtige en fruitige afdronk.In De Wulf - Dranouter

De duif bij In de Wulf is een signatuur. De duif uit Steenvoorde werd maar liefst 6 weken gerijpt op hooi en komt met de toast van de lever. Dit gerecht in canapé stijl zorgt voor enkele smaakbommetjes. We drinken de Vielles Vignes 2009 van het kleine domein Clos du Rouge Gorge, Roussillon.In De Wulf - Dranouter

Bij een voortreffelijk glas Gueuze Mira Belle, van de proefbrouwerij en exclusief voor Kobe, komt Cheese & onion of de Flamische Vieux gris de Lille.In De Wulf - Dranouter

Een leuke combinatie is ook het Witlof met duindoornbes dat gevuld werd met very aged geitenkaas.In De Wulf - Dranouter In De Wulf - Dranouter

Gekarameliseerde witte chocolade, ganache van chocolade, parfait van chocolade, crunch en merengue krijgen structuur met de gefermenteerde wortel.In De Wulf - Dranouter

In een uitgeholde appel is het best goed te mengen. Binnenin appel met berenklauw, ijs en granité, appelmoes en platte kaas.In De Wulf - Dranouter

Een Millefeuille met chicorei komt om te delen.In De Wulf - Dranouter

De oliebollen en mignardises zorgen voor een laatste finishing touch.In De Wulf - Dranouter

Een degustatie bij In de Wulf is altijd een soort van jacht doorheen de lokale velden en een ontdekkingstocht van ambachtelijke producten. Hierbij komt een afwerking met wilde kruiden, groenten en bloemen. De culinaire rijkdom van de buurt wordt gebracht in ongecompliceerde maar vaak geniale kleine gerechten. Voor een klassieke keuken moet je niet naar Dranouter afzakken maar voor een pure experience dining ben je er perfect op je plaats. In De Wulf is wat ons betreft al lang klaar voor een tweede ster maar ja wie ligt daar nog wakker van. De culinaire rockstar van het Heuvelland zeker niet! CY soon

Probeer zeker ook de andere restaurants van Kobe, De Vitrine & Superette in Gent.

Be-Gusto

Be-Gusto score: 18/20

 

In De Wulf

Online Reserveren

Wulvestraat 1, 8950 Heuvelland (Dranouter)

TEl: +32 57 44 55 67

www.indewulf.be

Maandag, Dinsdag, Woensdag lunch, Zaterdag lunch gesloten

Op de lange terugweg zorgt mijn co-piloot voor het nodige gezelschap!

19066090295_defa213b57_z

Comments are closed.