Ma Langue Sourit – Luxemburg

Ma Langue Sourit: Culinair genieten vlakbij Luxemburg

 Online Reservations
1, rue de Remich, 5331 Moutfort, Luxemburg
00352 26 35 20 31
www.mls.lu

Zondag en maandag gesloten

Chef: Cyril Molard

Voor ons eerste restaurant bezoek in het fortuinrijke Luxemburg kozen we voor Ma Langue Sourit. Een sprekende naam die vorig jaar ook bij Gault&Millau scoorde want chef Cyril Molard werd chef van het jaar voor Luxemburg.Ma Langue Sourit - Luxemburg

Ma Langue Sourit is het gastronomische restaurant van chef Cyril en gastvrouw Anne-Sophie Molard. Het restaurant ligt in een rustige omgeving in de buurt van het kleine dorpje Moutfort. Het restaurant is gevestigd in een typisch gebouw van de regio en heeft een terras aan de achterkant voor de warmere dagen. Eenmaal binnen, worden de gasten verwelkomd door een warme sfeer, veel hout en kleurrijke kunstwerken. Deze eclectische kunstwerken zijn speciaal gemaakt voor Ma Langue Sourit door kunstenaar Stéphane Thoma. Ze worden regelmatig vervangen en zijn ook te koop.Ma Langue Sourit - Luxemburg

Chef Cyril Molard is afkomstig uit het kleine stadje Cornimont, in de buurt van La Bresse in Frankrijk. Hij leerde het vak in de slagerij van zijn vader en vertrok op gastronomische reis richting enkele topchefs om de stiel te leren. Hij passeerde onder andere bij Guy Krenzer van La Pérouse in Parijs en Chef Emmanuel Renaut bij Claridge’s in Londen. Samen met Renaut verhuisde hij mee naar restaurant Flocon de sel, 3 sterren, in Megève. Op 28 jarige leeftijd werd hij al de executive chef in de keuken van hotel ‘Le Royal’ Luxemburg en 7 jaar geleden opende hij Ma Langue Sourit.Ma Langue Sourit - Luxemburg

In de keuken wordt de chef bijgestaan door sous-chef Jean-Michel Bardet en een ervaren team. De visie van Ma Langue Sourit laat het product primeren aangevuld met enkele exotische toetsen. De chef streeft ernaar om zoveel mogelijk biologische producten te selecteren bij lokale producenten of ambachtelijke leveranciers. Als voorbeeld zijn er de groenten van chez Sandrine. Met een pakkende spreuk op de menukaart wordt onze appetijt stevig geprikkeld.

Lorsque la saison et ses produits s’invitent dans notre cuisine, Ma Langue Sourit…

Naast de mooie à la carte mogelijkheden is er ’s middags een lunch menu in twee (42€) – of drie gangen (47€). Met het seizoensgerichte degustatiemenu zit je bij Ma Langue Sourit altijd goed. Deze degustatie wandeling is te verkrijgen in vier gangen (78€) of zeven gangen (94€).

Gastvrouw Anne-Sophie Molard verwelkomt de gasten en samen met Maître Alexandre Gerard zorgen ze voor een vriendelijke en kwalitatieve service. Sommelier Mathieu Manlay creëerde een mooie gevarieerde wijnkaart en heeft een voorliefde voor wijnen uit Luxemburg en Frankrijk. Zorg ervoor dat u zeker één van zijn aanbevelingen volgt van de uitstekende Luxemburgse wijnen!Ma Langue Sourit - Luxemburg

We worden stijlvol ontvangen en genieten van een glas Champagne Laherte Freres, een blanc de blanc. De eerste amuses worden allemaal samen op een balkje gebracht en imponeren nog niet. Er komt een gebakje met sardine, een merengue met venkel en cremeux van komkommer en yuzu, daslook cannelloni met krab en een madeleine met zwarte truffel en boekweit.Ma Langue Sourit - Luxemburg

Als laatste hapje komt er nog een espuma van forel.Ma Langue Sourit - Luxemburg

We starten het degustatiemenu met als eerste gerecht gekonfijt Livar varken, risotto van Alliance aardappel, zwarte truffel, krokant van ajuin en een emulsie van xeres en spinazie. De zeer rijke smaken vormen een mooi geheel en de wisselende texturen zijn aangenaam.1Ma Langue Sourit - Luxemburg

De chef volgt met Bretoense blauwe kreeft met avocado, pompelmoes en een kreeftensaus. Een uitstekende uitvoering en combinatie en we zijn hierbij onder de indruk van de uitstekende Pinot Blanc Fossiles, Chateau Pauqué 2007 van Abi Duhr uit Luxemburg.Ma Langue Sourit - Luxemburg

Gestoomde lotte komt met rode biet structuren, een crème van limoen en saus van zwarte sesam. Dit gerecht bevalt iets minder door een gebrek aan cohesie, de sesam contrasteert iets te veel.Ma Langue Sourit - Luxemburg

Het volgende vis gerecht zit wel extreem goed. Gemarineerde Zonnevis wordt gebracht met kumquat en een sorbet van kalamansi. Dit gerecht met veel fraîcheur is mooi in balans en subtiel qua smaak. Het gerecht zou iets eerder in het menu zeker niet misstaan.Ma Langue Sourit - Luxemburg

Perfect gegaarde Faux-filet van Blonde d’Aquitaine runds, is mooi qua smaak en textuur. Hierbij komt jeneverbes, huisgemaakte ketchup, gerookte merg en enkele wortel structuren. Ook de rundsjus is voortreffelijk.Ma Langue Sourit - Luxemburg

We laten ons nog even verwennen met een selectie kazen van ‘chez David’ uit Thionville ,chutney en confituur.Ma Langue Sourit - Luxemburg

Als pré-dessert komt er een ganache van Peru 63% chocolade en een chocolade truffel, brownie, sabayon, merengue, gekonfijte kastanje en chocolade parels. Dit is een gerecht met goede synergie en in de mond zacht smeuïg, finesse en ook mooi gepresenteerd.Ma Langue Sourit - Luxemburg

Als tweede dessert komt de citroentaart Meyer met een sorbet van den en granny smith.Ma Langue Sourit - Luxemburg

MignardisesMa Langue Sourit - Luxemburg

Ma Langue Sourit is zeker één van de restaurants die Luxemburg op de gastronomische kaart zet. Je kan er genieten van een mooie eetervaring met degelijke producten tegen een eerlijke prijs. Het stijlvolle interieur, de vriendelijke bediening en de voortreffelijke wijnkaart maken van Ma Langue Sourit een verplichte culinaire stopplaats bij een bezoek aan de regio.

Smile,

Be-Gusto

Be-Gusto score:                           16,5/20

Be-Gusto prijs kwaliteit score: 17/20

 

Ma Langue Sourit

1 Rue De Remich, 5331 Moutfort, Luxemburg

Tel: +35226352031

www.mls.lu

 

Original review made for wbpstars.com. Discover the ultimate guide for food lovers, travellers and the restaurant business. Discover many thousands of images and hundreds of films of the most amazing culinary wonders in the world. An exclusive documentation of the very best.

 

Comments are closed.