Haute Cookure – Oostmalle
Haute Cookure: In stijl
Online Reserveren | |
Herentalsebaan 26, 2390 Oostmalle | |
0032 3 322 94 20 | |
www.hautecookure.be |
Woensdag, zondag en zaterdagmiddag gesloten
Het verhaal van Ivan Daelemans en Cindy Mertens startte meer dan 10 jaar geleden toen ze hun intrek namen in een voormalig naaiatelier. Nadien borduurden ze gestaag aan hun culinaire carrière. Haute Cookure werd een referentie in Oostmalle en de verhuis naar een groter pand een logisch gevolg.
Vorig jaar namen ze hun intrek in een voormalige dokterswoning enkele huizen verderop. De nieuwe gastronomische villa heeft een aparte ruimte voor feesten en een knappe wijnbar. Pittig detail: deze bar bevindt zich in de vroegere wachtkamer, vandaar de naam Bar Vaccin. Hier kan je rustig aperitieven en genieten van de amuses alvorens aan tafel te gaan maar ook gewoon langskomen voor een drankje en enkele tapas gerechten. Er is zelfs een knappe ruime wijnkelder die ook veel potentieel biedt.
Een plek om je thuis te voelen, zowel in een comfortabele stoel te zitten als je heerlijk te laten verwennen aan tafel. Met deze visie werd het restaurant zeer warm en hedendaags modern ingericht. Zowel het restaurant als het bar gedeelte hebben een ruim terras aan de schitterende tuin.
Op de kaart zien we enkele mooie klassiekers zoals een rundercarpaccio en de vitello tonato Haute Cookure style. Tarbot à la Meunière en de handgesneden steak tartaar met verse frietjes. Dit wordt aangevuld met hedendaagse moderne bereidingen en een menu van de chef in 4-gangen, 5-gangen of 6-gangen (60€-75€-87€). De aangepaste wijnen zijn schappelijk geprijsd (30€-40€) en je kan er al lunchen voor 30€.
We starten ons vier gangen menu met het aperitief in de Bar Vaccin waar de gin stijlvol geserveerd wordt. De amuses volgen maar imponeren nog niet. Het lenterolletje is minder en het graankrokantje is te hard en droog. Met een bloempotje met een schitterende crème van vadouvan kruiden en frisse scheutjes toont de chef de richting. Ook de zachte mousse van kippenlever met rode biet en ui is ‘comme il faut’.
Bloempotje met een crème van vadouvan, bovenaan as van brood en inktvis inkt en asperge scheutjes.
Thai style runds-lenterolletje met sesam dip.
Gepofte graancake met yoghurt.
Mousse van kippenlever met rode biet & ui
Als voorgerecht komt de makreel met een crème van gerookte makreel, radijsjes, komkommer, Dukkah mengeling, fris ijs van komkommer en granny smith. Het vlierbloesem sausje en een jelly van vlierbloesem in de vorm van een anker werken het bord verder af.
De chef volgt met het Brasvar-buikspek. Hierbij komt een crème van oude Mimolettekaas, opgelegd mosterdzaad, kroepoek van brasvar en jonge wortel. Stijlvol gepresenteerd en smaakvol buikspek maar het gerecht mist een beetje samenhang en de wortelen zijn te plat gegaard.
Nadien gaat het weer crescendo met kabeljauw die een perfecte cuisson heeft. Hierbij serveert de chef ook een brandade van kabeljauw, gerookte paling, witte asperges, een aardappel rösti, flan van asperge, poeder van champignons, citrusgel en een heerlijke bouillon van champignons. Dit is een mooie combinatie met enkele toetsen die een meerwaarde brengen zoals champignon en citrusgel.
Tussendoor komt de kaaschariot van fromagier Van Tricht.
Als dessert blijft chef Ivan uitstekend fraîcheur gebalanceerd brengen. Deze keer door structuren van Granny-Smith appel met een granité van zuring evenwichtig af te wisselen met venkel, chocolade parels, yoghurt en vanille.
De verhuis en het nieuwe interieur hebben Ivan en Cindy duidelijk geïnspireerd. Aangenaam tafelen in een warm, stijlvol en hedendaags interieur kan je nu ook in Oostmalle!
Be-Gusto
Be-Gusto score: 15/20
Be-Gusto prijs/kwaliteit score: 15/20