Benoit & Bernard Dewitte – Atsushi Tanaka – Ouwegem

Benoit & Bernard Dewitte: Battle met Atsushi Tanaka

Beertegemstraat 52, 9570 Ouwegem
0032 9 384 56 52
www.benoitdewitte.be

Zondag, Maandag gesloten

Chef: Benoit & Bernard Dewitte

Chef: Atsushi Tanaka

Restaurant Benoit & Bernard Dewitte kende de laatste jaren een mooie evolutie. De ligging aan de voet van de Vlaamse Ardennen inspireert duidelijk richting puurheid en natuurlijke creaties. Deze richting prikkelt ook regelmatig buitenlandse chefs en zo kwam de culinaire Picasso, Atsushi Tanaka, op bezoek voor een 4-hands dinner.

Het restaurant van de broers Benoit & Bernard ligt in de schuur van een gerestaureerde hoeve. Dit landelijke decor zorgt meteen voor een idyllische rustfactor. Tijdens de zonnige dagen waan je jezelf in het zuiden van Frankrijk. De essentie van de zaak blijft natuurlijk het creatief vernuft van twee broers die met dezelfde culinaire passie mekaar perfect aanvullen. Qua keukenstijl serveren de broers een lichte productkeuken in een moderne en eigentijdse stijl.Bernard&Benoit Dewitte vs Atsushi Tanaka

Atsushi Tanaka opende vorig jaar zijn restaurant A.T. in het Parijse 5e arrondissement, vrij centraal en dicht bij de Notre-Dame. Zijn kookstijl is niet Japans, Frans, Mediterraans noch Scandinavisch. Het is een mix waarin hij creatief combineert en vooral kunstzinnig presenteert . Het resultaat is een zeer creatieve, lichte en intense stijl. Atsushi’s resumé is indrukwekkend en bevat artiesten als Pierre Gagnaire in Parijs, Quique Dacosta (Denia), Pastorale (Antwerpen) en Sergio Herman van Oud Sluis, maar ook de top-Scandinavische restaurants zoals Geranium in Kopenhagen en Frantzén en Oaxen Krog te Stockholm.Bernard&Benoit Dewitte vs Atsushi Tanaka

Special thanks Sarah Eechaut voor de prachtige foto’s.

We starten met de Champagne Vertus Doyard, Cuvée Vendemiaire Premier Cru

Krokant van jeneverbes op tafelBernard&Benoit Dewitte vs Atsushi Tanaka

Benoit start met een kwartel eitje met een crème van zwarte look.Bernard&Benoit Dewitte vs Atsushi Tanaka

Atsushi komt met zijn gekend krokantje van steenkool en een beetje crème van rijst.Bernard&Benoit Dewitte vs Atsushi Tanaka

Linzen met een crème van morteau worst en een crème van raap door Benoit.

Een signatuur van A.T.: Prei met een zalf van beurre noisette, gemarineerd in rode biet. Top!Bernard&Benoit Dewitte vs Atsushi Tanaka

De bouillon van eend met een beetje jenever van Benoit is mooi intens.Bernard&Benoit Dewitte vs Atsushi Tanaka

Atsushi brengt de mosseltjes met knolselder en aardpeer in een mossel bouillon.Bernard&Benoit Dewitte vs Atsushi Tanaka

——-

Na een veelbelovende start met creatieve amuse wordt de tartaar van Dorade geserveerd met cevenne ui en een jus van Franse selder. In het glas een Domaine Plouzeau 2014, sauvignon blanc die de nodige extra fraîcheur brengt.Bernard&Benoit Dewitte vs Atsushi Tanaka

Een Thon ‘Camouflage’ van Atsushi. Van mij mag de tonijn iets minder gecamoufleerd worden. Hierbij brengt Bernard een verrassende Sylvaner van het Domaine Laurent Bannwarth 2013. Floraal, licht fruitig en een mooie afdronk.Bernard&Benoit Dewitte vs Atsushi Tanaka

Benoit komt in full speed en imponeert met een prachtige combinatie van rode biet met geitenkaas. De jus is een vinaigrette van walnoten en de pairing is er met Le petit blanc sec 2011, een chenin blanc met een lichte amandel toets.Bernard&Benoit Dewitte vs Atsushi Tanaka

Wulken worden gecombineerd met girolles en een jus van eekhoorntjesbrood. Hierbij drinken we ‘La Cuvée 100 noms 2012. Het verhaal van de 100 namen op de fles die de wijnmaker hielpen toen hij in de problemen zat en bijna failliet ging.Bernard&Benoit Dewitte vs Atsushi Tanaka

Benoit toont creativiteit met mooi krokant gebakken kalfszwezeriken met witlof, een saus van saffraan en Oud Groenendaler. Hierbij de grenache Mas D’Intras 2014.Bernard&Benoit Dewitte vs Atsushi Tanaka

Atsushi, Bernard en Benoit creëerden samen het hoofdgerecht. Duif, bladbroccoli en aardpeer schitterend gepaired met de biodynamische La Ferme Saint-Pierre 2013, een Syrah uit de Ventoux.Bernard&Benoit Dewitte vs Atsushi Tanaka

Appeltjes uit de tuin van Ouwegem krijgen karakter met karamel en een crème van praliné.Bernard&Benoit Dewitte vs Atsushi Tanaka

Het laatste dessert bekoort minder deze keer wanner het ‘Hinoki’ gerecht van A.T. komt. Hinoki is hout dat in melk geïnfuseerd word en van de melk maakt men dan een soort crème en dit wordt afgewerkt met blauwe bosbesjes.Bernard&Benoit Dewitte vs Atsushi Tanaka

Met een restaurant vol chefs, foodies en enthousiastelingen wordt er sfeervol afgesloten met een goed glas natuurwijn.

Topavond!

Be-Gusto,

 

Benoit & Bernard Dewitte

Beertegemstraat 52, 9570 Ouwegem

Tel: +32 9 384 56 52

www.benoitdewitte.be

Zondag, Maandag gesloten

 

A.T. Restaurant

4 Rue du Cardinal Lemoine, 75005 Paris

Tel: +33 1 56 81 94 08

Métro : Cardinal Lemoine – Maubert – Mutualité

www.atsushitanaka.com

Closed Sunday and Monday

 

Comments are closed.