Graanmarkt 13 – Antwerpen
Graanmarkt 13: Food, Fashion & The Apartment!
Online Reserveren | |
Graanmarkt 13, 2000 Antwerpen | |
+ 32 3 337.79.91 | |
www.graanmarkt13.be |
Zondag & Maandag gesloten
Chef: Seppe Nobels
Young chefs are hot!
Elke culinaire beweging toont vandaag de dag terecht respect voor de Jonge Chefs. Zo was er begin dit jaar nog de wedstrijd Best Young Chef 2015 van S.Pellegrino en meer recent de gids van S.Pellegrino in samenwerking met Gastromania, waar een selectie van 50 jonge Belgische chefs in de picture wordt gezet. Om dit te vieren werden enkele chefs in contact gebracht met bloggers voor een ‘special’ event.
Of we een keer iets kunnen plannen met Seppe Nobels van Graanmarkt 13? Off course, ook Seppe zag dit verhaal volledig zitten. Private Cooking op het hoogste niveau met een flinke scheut S.Pellegrino. ‘Place to be’ voor dit spektakel stuk werd ‘The Apartment’ op de Antwerpse Graanmarkt.
The Apartment!
Het luxe appartement van Graanmarkt 13 is een oase van rust midden in het centrum van Antwerpen waar iedereen zich goed voelt. Het opmerkelijke concept werd ondergebracht op de bovenste verdieping van het grote herenhuis waar ook de shop en restaurant Graanmarkt 13 gevestigd zijn. De renovatie werd gedaan door Vincent van Duysen, een van België ‘s beste architecten. De vier slaapkamers en twee badkamers bieden plaats aan 6 volwassenen.
Verder is er een schitterende leefruimte met open keuken en open haard. Het privé appartement werd voorzien van upscale domotica en de ramen van vloer tot plafond zorgen voor een panoramisch zicht over de stad. Het ruime terras omarmt de hele leefruimte met zicht op alle delen van Antwerpen. Een hot tub op hout zorgt voor de final touch. ‘The Apartment’ kan per nacht gehuurd worden en de bekende Internationale gasten die deze ruime villa suite reeds mocht ontvangen, wordt uiteraard geheim gehouden.
Graanmarkt 13!
Chef Seppe Nobels, Jong Keukengeweld chef en een rasechte Flanders Kitchen rebel, is een chef met een duidelijke visie. Extra aandacht voor duurzaamheid, groenten en terroir zijn slechts enkele stokpaardjes. Zijn entree in culinair Antwerpen heeft hij enkele jaren geleden zeker niet gemist en met zijn nieuwe ideeën was hij één van de eerste chefs die Urban farming in ons land invoerde. Met zijn vernieuwd keukenconcept focust Seppe volledig op seizoensgebonden en kwaliteitsvolle terroir producten die hij omzet in creatieve smaaksensaties. Hij legt de nadruk op één menu om zo de prijzen te drukken en de toegankelijkheid te verhogen. Wat we zelf niet kunnen kweken, halen we vlakbij klinkt het. Vis uit de Noordzee en vlees van een zorgvuldig geselecteerde boer uit de buurt. Seppe verwerkt dagverse ingrediënten tot lichte en gezonde smaaksensaties. Bij het aperitief kan je al sharend genieten van kleine bereidingen.
Op de verschillende terrassen van Graanmarkt 13 groeien kruiden en planten in volle grond bakken. Meer dan 120 verschillende kruiden zijn dagelijks de afwerking voor de pure keuken van Seppe. Seppes eigen bijen op het terras zorgen voor een hemelse stadshoning en optimale bestuiving van de moestuin. De twee bijenkorven leveren jaarlijks meer dan 100 kg stadshoning op en vorig jaar werden zelfs 5 korven bijgeplaatst op het dak van de Antwerpse Opera.
S.Pelegrino Private Dinner!
De cast voor vanavond kan tellen want naast Chef Seppe Nobels en Sommelier Sander De Saegher zijn ook de Belgian Taste Buds en fotograaf Adriaan Van Looy aanwezig. We starten met gin geïnfuseerd met basilicum, kervel, spinazie, citroengras, gember & citrus zestes.
Humus van kikkererwt en pastinaak met gepofte pompoen pitten, mosterdzaad & look olie.
Ree paté en appel brood met een compote van Limburgse appels, sjalot & mosterd.
Pommes Moscovite van Mayan gold aardappel met Ocietra caviar en een shot vodka.
Makreel, ‘smörrebröd’, dille, yoghurt, gedroogde veenbes en kuit van makreel.
Bouchotmosseltjes met een jus van wortel en Tierenteyn mosterd.
Als eerste voorgerecht komt een gepocheerd hoeve-ei met zeekat, andijvie, rode boerenkool, palmkool, waterkers, krokant zuurdesem. De sublieme jus werd gekleurd met de inkt van de zeekat.
De rode mul is een vis die we vroeger enkel meer in het Zuiden terugvonden. Door de opwarming is rode mul tegenwoordig echter ook in onze Noordzee te vinden. Seppe serveert deze rode mul vandaag met een crème van wilde broccoli, gestoofde snijbiet, jus van vermout en citroengras, oca knollen en postelein.
In het midden van de tafel komen koteletjes van wild jong Belgisch everzwijn die op de barbecue gegrild werden. Een zalige delicatesse, lekker sappig en mooi gekruid die wordt bijgestaan door een puree van pastinaak, linzen, gestoofde spruiten en aardpeer in de schil, chips en rauw.
Als dessert genieten we van een gluten en lactose vrije chocolade taart. Krokante speculaas, mandarijn en ijs van karnemelk zorgen voor de afwerking. Bij de koffie de ondertussen beruchte madeleintjes met stadshoning.
Naast de Chateau S.Pellegrino werden nog enkele andere knappe pairing wines geschonken.
Tomorrow is so far away! En toen kon de after party beginnen…
Deze unieke private dining in ‘The Apartment’ zet de Young Talent Seppe Nobels in de kijker. Verbluffend hoe deze Gault&Millau groentenchef van het jaar zoveel smaak en intensiteit in zijn creatieve groenten bereidingen kan brengen. Graanmarkt 13 brengt een totaalverhaal dat klopt. Zowel in het bord als qua sfeer, een terechte Bistronomie hotspot voor Antwerpen. Thanks Seppe, Sander & S.Pellegrino voor deze schitterende avond. Thanks ‘The Apartment’ voor deze heerlijke overnachting!
Be-Gusto
Graanmarkt 13
Graanmarkt 13, 2000 Antwerpen
Tel: +32 3 337.79.91
Zondag & Maandag gesloten