Restaurant Latour – Noordwijk

Restaurant Latour – Grand Hotel Huis ter Duin

 ONLINE RESERVEREN
Koningin Astrid Boulevard 5, 2202 BK Noordwijk, Nederland
+31 71 365 12 39
www.restaurantlatour.nl 
Het restaurant is geopend van dinsdag t/m zaterdag voor het diner

Chef: Marcel van Lier

Restaurant Latour is het gastronomische restaurant van het 5-sterren Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk aan Zee. Noordwijk aan Zee, een klein stadje op 45 kilometer van Amsterdam, is één van de populairste badplaatsen in Nederland. Het Grand Hotel Huis ter Duin is al jaren een icoon van luxueuze hospitality en staat bekend om de vele beroemdheden die men hier al mocht verwelkomen. Het hotel heeft drie restaurants, waarbij restaurant Latour het gastronomische vlaggenschip is. Meer informatie over het hotel kan je vinden in de hotelsectie van Wbpstars.com.

Het restaurant is gelegen op de eerste verdieping van het hotel en bereik je via de indrukwekkende lobby van het hotel. Het stijlvolle restaurant biedt een frontaal en magnifiek uitzicht op de Noordzee.

Het interieur is in lijn met de stijl van het hotel: klassiek, luxueus en zeer comfortabel. Bruine, blauwe en gouden kleuren geven het geheel een gezellige warme sfeer en kunstwerken van George van Herwaarde vormen de accent kleuren op de muren. De tafels zijn klassiek gedekt en de meeste bieden een prachtig uitzicht op het strand en de zee. Restaurant Latour is alleen geopend voor het diner (of lunch op aanvraag).

In de keuken brengt chef Marcel van Lier een klassieke Franse keuken met Oosterse invloeden. De chef durft ongebruikelijke ingrediënten te combineren maar respecteert steeds de essentie van de producten. Marcel heeft veel inspiratie opgedaan door zijn reizen over de hele wereld en dat etaleert hij in zijn gerechten en combinaties.

Restaurant Manager en Sommelier Stan Kerckhoffs is één van de 41 ‘meester gastheren‘, een erkenning voor de beste gastheren in Nederland. Stan weet wat gastvrijheid is en heeft een grote kennis van de wijnen. Gezien de stijl van de chef gebruikt hij vaak wijnen uit Oostenrijk en Duitsland met veel mineraliteit, florale toetsen en frisse aroma’s. De wijnkelder heeft ook veel grote referenties, inclusief uiteraard de bijzondere wijnen van Domaine Château Latour, in Pauillac Bordeaux.

De à la carte kaart werd beperkt gehouden maar is wel gevarieerd met ook enkele verrassende combinaties. Zo wordt oester gecombineerd met rundsvlees, foie gras, kaviaar en passievrucht. Bij de hoofdgerechten zien we een mooie afwisseling vis en vlees met bijvoorbeeld ook een mooi duifgerecht in combinatie met Arabische smaakaccenten. Genieten is het uiteraard van het ‘Menu Latour’ dat gekozen kan worden in vijf (75€), zes (82,5€) of zeven gangen (89,5€).

We starten ons menu Latour met een uitstekend Nederlands-Limburg alternatief voor de gebruikelijke bubbels met de cuvée Raar brut, een mousserende wijn van chardonnay & pinot noir uit Raarberg – Meerssen.

Als eerste hapje volgt watermeloen met piccalilly ijs, een bbq mayonaise en structuren van ui.

Kroepoek van zeewier, cremeux van komkommer en yoghurt crème.

Deegkussentje met vulling van tomaat, gemarineerde tomaat en basilicum.

Een krokante brique met kerrie mayonaise, zeekraal, scheermesjes en voor de fraîcheur een granité van snijboon.

Zalm en king krab worden in een ceviche geserveerd met ananas, chipotle mayonaise, komkommer en radijs. (smeuïg, mist textuur, vettig in de mond. De geserveerde witte Kerner van Villscheider uit Alto Adige is fris en mineraal met exotische en ananas toetsen als match bij het gerecht.

De chef volgt met een dubbele bereiding van oester. Links de oester met rundstartaar, schuim van aardappel, parels van augurk en een gelei van runderbouillon. Rechts de oester met ganzenlever, een gelei van dashi, parels van oester en schuim van passievrucht. Mooie rijke combinaties, met precisie gebracht waarbij het zilte wel een beetje verdwijnt en passievrucht snel overheerst. Hierbij komt de biodynamische Bocksbeutel Silvaner 2012 van Helmut Christ.

Gebakken steenschol wordt geserveerd met een korst van citroen en Parmezaan. Hierbij een gebakken langoustine, mosseltjes, citrusfruit, dragon, een gnocchi van dragon en een curry & dragon saus.

De perfect gegrilde zeebaars krijgt een afwerking met krokant gegrilde groene asperge, doperwten, stukjes gamba, soft-shell krab, een schuim van citroengras en een excellent sausje van schaaldierjus. In het glas een zeer interessante pairing met de viognier Galil uit Israël.

Als signatuur gerecht van chef van Lier komt de bereiding van kalfsvlees op drie wijzen. De mooi gegaarde filet, krokant gebakken zwezerik en kalfsnier. Hierbij panisse, koolrabi, champignons en een saus op basis van groene peper, mosterd en met een koffie toets. De rijpe Solen 2008 van het Domaine Les Airelles van carignan & grenache uit de Languedoc zorgt voor extra body.

Als pré-dessert komen er structuren van banaan; ijs van banaan, gedroogde banaan en schuim van tropisch fruit.

Het eerste dessert is een cremeux van kwark met een mousse van duindoornbes, jus van duindoornbes, gebrande witte chocolade, bross van witte chocolade, pesto van dille, een galette van witte chocolade, de ijspastille van duindoornbes, parels van duindoornbes en ijs van dille. Als licht zoete toets in het glas de Beerenauslese Tschida.

Een suikerbal van framboos met merengue balletjes wordt aan tafel open geklopt en krijgt gezelschap van frisse structuren van framboos, limoen en perzik. De perzik toets wordt versterkt door de Moscatel Costa Brava uit de L’Emporda.

De friandises worden mooi gepresenteerd en gevolgd door een bal met snickers ijs.

Restaurant Latour is een van de meest exclusieve en kwalitatieve restaurants aan de Nederlandse kust. Chef Marcel van Lier en zijn team bieden de gasten een interessante hedendaagse kijk op de Franse keuken, een combinatie van mooie producten uit de zee en verfijningen met Oosterse invloeden. In een klassiek maar luxueus interieur brengt Latour comfort, kwaliteit en traditie. Een mooie gastronomische afsluiter van een bezoek aan de Nederlandse kust.

Be-Gusto score:                            16/20

Be-Gusto prijs/kwaliteit score: 16,5/20

 

Restaurant Latour

Koningin Astrid Boulevard 5

2202 BK Noordwijk

Nederland

Tel: +31 71 365 12 39

www.restaurantlatour.nl 

Original review made for wbpstars.com. Discover the ultimate guide for food lovers, travellers and the restaurant business. Discover many thousands of images and hundreds of films of the most amazing culinary wonders in the world. An exclusive documentation of the very best.

Beach House ‘Breakers’ – Grand Hotel Huis ter DuinRestaurant Latour - Noordwijk

Een bezoek aan Hotel Huis ter Duin en restaurant Latour kan je ook perfect combineren met een lunch of diner bij het Beach House ‘Breakers’ van het hotel! De internationale keuken van Breakers Beach House is divers en van hoge kwaliteit. Voor chef-kok Ben van der Ark is het belangrijk duurzaam en gezond te koken. Er wordt veel aandacht geschonken aan verse vis. Breakers Beach House zorgt ervoor dat u culinair geniet en dat alles met een uniek uitzicht over de Noordzee. De ruime terrassen zijn bij goed weer ook in de herfst en winter geopend!Restaurant Latour - Noordwijk Restaurant Latour - Noordwijk Restaurant Latour - Noordwijk Restaurant Latour - Noordwijk Restaurant Latour - Noordwijk

Comments are closed.