Jeroen Storme – Machelen

Jeroen Storme: kwalitatieve gastronomie om te ontdekken

[email protected]
Heirbaan 210, 1830 Machelen
+32 2 253 54 56
www.jeroenstorme.be
Gesloten op vrijdagavond, zaterdag, zondag en feestdagen

Chef: Jeroen Storme

Een last minute zakelijke lunch bracht mij naar het toen nog onbekende restaurant Jeroen Storme in Machelen. Met een zeer geslaagde drie-gangen zakenlunch kon de chef en gastvrouw ons afgelopen zomer meteen overtuigen. Geïnteresseerd in het verhaal van dit restaurant keerden we enkele weken later dan ook terug naar Machelen voor een diner.

Jeroen Storme blijkt een succesvolle catering en event traiteur uit Schellebelle te zijn die twee jaar geleden het roer omgooide. Samen met zijn echtgenote Hélène Verbraeken ging hij aan de slag om een uit het oog verloren restaurant in Machelen terug op te knappen. Het pand aan de heirbaan in Machelen was vroeger gekend als het restaurant Pyramid van André Dhaese die nog furore maakte als gastronomische trendsetter. Het pand werd deels vernieuwd door de nieuwe uitbaters en ook de tuin kreeg een opfrissing. Nog niet alles werd vernieuwd maar met de gerealiseerde verbouwingen kreeg het restaurant terug allure en charme. Het terras aan de vijver is zeer aangenaam en het zicht op de ruime tuin prachtig.Jeroen Storme - Machelen

Jeroen Storme volgt de stroom van zakelijke lunches en diners en is open van maandag tot en met vrijdag middag. Chef Storme deed vroeger ruime ervaring op bij toprestaurants zoals La Pinède in St-Tropez, La Bergerie in Namen, de Lijsterbes in Berlare en ook Pyramid in Machelen. Daarna heeft hij twaalf jaar zijn eigen gastronomische traiteurszaak gehad in Schellebelle.

Op de menukaart wordt de nadruk gelegd op de à la carte. Met een zeer ruime keuze van maar liefst 9 voorgerechten en 11 hoofdgerechten toont de chef durf en enthousiasme. We zien gerechten met steevast mooie producten en ook veel variatie qua prijsniveau. Zo is er een keuze voor een ruim publiek. De chef brengt verder ook een 4-gangen menu van de chef (65€).

Er wordt gewerkt vanuit een centrale keuken die je bij binnenkomst passeert. De bediening door gastvrouw Hélène is vlot, professioneel en vriendelijk.

Op tafel staan verse olijven & krokantjes met olijf tapenade. Simpel maar de tapenade is wel zeer goed op smaak gebracht. Als alcoholvrij aperitief alternatief is er een bio traube wijn van pinot noir en zweigelt druiven.

Als amuse krijgen we nog een kroketje van Parmezaan kaas met een zeer mooie structuur en intense smaak.Jeroen Storme - Machelen

Het koekje met rundscarpaccio en geitenkaas verdiende meer aandacht en verfijning.Jeroen Storme - Machelen

Als voorgerecht wordt zwarte pasta geserveerd met kort geschroeide kreeft, een crème van kreeft en een geslaagde jus van curry en munt (24€). De stukjes kreeft zijn royaal en mooi gebakken en vanbinnen nog voldoende zacht. De jus is overheerlijk, intens en mooi in evenwicht.Jeroen Storme - Machelen

Gegrilde tarbot brengt Storme met een selectie zomergroenten, tomaatjes, champignons, venkel en een Dijonaise saus. Op verzoek werden ook verse frietjes erbij geserveerd (38€). De cuisson van de tarbot is zeer goed, ook de kwaliteit, versheid en kruiding zitten goed. De Dijonaise werd vers geklopt met een perfecte structuur, lekker luchtig, voldoende pit en de zuren zijn in balans.Jeroen Storme - Machelen

 

Ook vandaag bevestigt de chef onze positieve ervaring van tijdens de zakenlunch. Toen imponeerde hij met een knappe frisse bereiding met mosseltjes, venkel, crème van broccoli, saffraan toetsen, en tomaten concassé. Dit werd gevolgd door kalfsvlees met knolselder en puree met zwarte olijven.24034640720_9d26139ce2_z Jeroen Storme - Machelen

Restaurant Jeroen Storme staat voor degelijkheid en klassiek geïnspireerde gerechten met een hedendaagse presentatie. Met een ruime à la carte keuze is het niet verwonderlijk dat hij succes oogst bij het zakelijk publiek uit de buurt. In de zomer zorgt het terras voor ontspanning in de industriële buurt. Met veel plezier kijk ik vooruit want het komende jaar werken we aan een project op slechts 2 km van restaurant Jeroen Storme. CY soon,

Be-Gusto

 

Be-Gusto score:                           14/20

Be-Gusto prijs/kwaliteit score: 14/20

 

Restaurant Jeroen Storme

Heirbaan 210, 1830 Machelen

Tel: +32 2 253 54 56

www.jeroenstorme.be

Comments are closed.