Be Burger – Zaventem

Be Burger: Be Yourself, Be Original

 ONLINE RESERVEREN
Hector Henneaulaan 164, 1930 Zaventem
+32 2 725 30 03
 www.belgianburger.be
Open van maandag tot zaterdag van 11u00 tot 22u00

In het rijtje van ‘Fast & Good’ restaurants past sinds enkele maanden ook de nieuwe Be Burger in Zaventem. Het restaurant bevindt zich in het gebouw van de vroegere Stockmansmolen. Dit uniek pand dat dateert uit de dertiende eeuw is de enige nog bewaarde watermolen van Zaventem.

© Adriaan Van Looy

© Adriaan Van Looy

Voormalig sterrenchef Roland Debuyst (Orange in Nossegem) en Sébastien de Messemaeker lanceerden in Zaventem het eerste Be Burger restaurant. “Hamburgers zijn de toekomst”, aldus Roland Debuyst. Met hun nieuwe concept willen ze aan een groot deel van de wereld hun kruidige en smaakvolle Belgische hamburgers serveren met invloeden uit de hele wereld. Een pluim voor het passende interieur, een realisatie in samenwerking met Creneau International.

© Adriaan Van Looy

© Adriaan Van Looy

Be Burger wil de populaire hamburger uit zijn traditionele jasje halen en met vlees van topkwaliteit het verschil maken. Momenteel wordt Black Angus beef gebruikt of Wagyu omdat de Belgische variant niet het verwachte resultaat bracht. De broodjes komen van topbakker Yves Guns. Het internationale karakter wordt ook weerspiegeld in de menukaart: de namen van de Be Burgers verwijzen naar steden met een internationale luchthaven zoals Brussels, Tokyo, Ibiza, Colombo, Oslo, Cancun, enz.Be burger

Het interieur heeft een serieuze ‘Belgitude’ look met symbolen die België over heel de wereld bekend maken zoals het Atomium en iconen uit de sport- en de muziekwereld.

De kaart heeft alvast een (te) ruime keuze en je kan elke Burger variant pimpen met Wagyu vlees in plaats van de classic way (+5€). Na het bestellen van een burger (10,5€ tot 17,5€) kan je nog een slaatje (3,5€) en/of frietjes toevoegen (3€). Niet goedkoop maar de kaart biedt vele mogelijkheden. Het menu heeft ook een aanbod aan diverse salades en fish & chips.

Bij het aperitief kan je starten met een bordje gerookte uienbeignets (5€), Chicken nuggets (5€) of de Parmezaan kroketjes (5€). Jammer dat deze allemaal met de barbecue saus geserveerd worden wat vooral bij de Parmezaan niet goed uitkomt.

© Adriaan Van Looy

© Adriaan Van Looy

We degusteren van de Tokyo Burger, een Be Burger met Wagyu rundsvlees, rode ui, wasabi, icebergsla, wakame, sesamzaad, tomaat, spiegelei en yakitorisaus. In onze degustatie de betere van de twee al mag de kwantiteit aan verschillende ingrediënten zeker iets minder zodat het vlees beter tot zijn recht komt. Het broodje zelf is van uitstekende kwaliteit.

© Adriaan Van Looy

© Adriaan Van Looy

© Adriaan Van Looy

© Adriaan Van Looy

Wanneer we naar Cancun reizen nemen we de versie met ook het Wagyu vlees. Deze komt uiteraard met guacamole, rode ui en jalapenos. Maar ook met cheddar, paprika, tomaat, icebergsla en een intense béarnaisesaus.

© Adriaan Van Looy

© Adriaan Van Looy

Om af te sluiten proeven we van de veelbelovende dessert Be Burger – in een potje – met panna cotta, rode vruchten en onze Belgische Cuberdons.

© Adriaan Van Looy

© Adriaan Van Looy

Het vanille soft ijs met brownies verdient nog wat extra aandacht.

© Adriaan Van Looy

© Adriaan Van Looy

We gaan zeker nog eens terug moeten want de Black Angus burgers en zeker de fish & chips moeten nog geproefd worden!

Be-Gusto

 

Be Burger

Hector Henneaulaan 164, 1930 Zaventem

Tel: +32 2 725 30 03

Open van maandag tot zaterdag van 11u00 tot 22u00

Comments
One Response to “Be Burger – Zaventem”
  1. Bartjeuh says:

    Intussen is zonet Roland Debuyst door zijn businesspartner op een niet zo nette manier aan de deur gezet bij Be Burger… ‘t Is maar dat je’t weet…