Be Burger – Zaventem
Be Burger: Be Yourself, Be Original
![]() |
ONLINE RESERVEREN |
![]() |
Hector Henneaulaan 164, 1930 Zaventem |
![]() |
+32 2 725 30 03 |
![]() |
www.belgianburger.be |
In het rijtje van ‘Fast & Good’ restaurants past sinds enkele maanden ook de nieuwe Be Burger in Zaventem. Het restaurant bevindt zich in het gebouw van de vroegere Stockmansmolen. Dit uniek pand dat dateert uit de dertiende eeuw is de enige nog bewaarde watermolen van Zaventem.
Voormalig sterrenchef Roland Debuyst (Orange in Nossegem) en Sébastien de Messemaeker lanceerden in Zaventem het eerste Be Burger restaurant. “Hamburgers zijn de toekomst”, aldus Roland Debuyst. Met hun nieuwe concept willen ze aan een groot deel van de wereld hun kruidige en smaakvolle Belgische hamburgers serveren met invloeden uit de hele wereld. Een pluim voor het passende interieur, een realisatie in samenwerking met Creneau International.
Be Burger wil de populaire hamburger uit zijn traditionele jasje halen en met vlees van topkwaliteit het verschil maken. Momenteel wordt Black Angus beef gebruikt of Wagyu omdat de Belgische variant niet het verwachte resultaat bracht. De broodjes komen van topbakker Yves Guns. Het internationale karakter wordt ook weerspiegeld in de menukaart: de namen van de Be Burgers verwijzen naar steden met een internationale luchthaven zoals Brussels, Tokyo, Ibiza, Colombo, Oslo, Cancun, enz.
Het interieur heeft een serieuze ‘Belgitude’ look met symbolen die België over heel de wereld bekend maken zoals het Atomium en iconen uit de sport- en de muziekwereld.
De kaart heeft alvast een (te) ruime keuze en je kan elke Burger variant pimpen met Wagyu vlees in plaats van de classic way (+5€). Na het bestellen van een burger (10,5€ tot 17,5€) kan je nog een slaatje (3,5€) en/of frietjes toevoegen (3€). Niet goedkoop maar de kaart biedt vele mogelijkheden. Het menu heeft ook een aanbod aan diverse salades en fish & chips.
Bij het aperitief kan je starten met een bordje gerookte uienbeignets (5€), Chicken nuggets (5€) of de Parmezaan kroketjes (5€). Jammer dat deze allemaal met de barbecue saus geserveerd worden wat vooral bij de Parmezaan niet goed uitkomt.
We degusteren van de Tokyo Burger, een Be Burger met Wagyu rundsvlees, rode ui, wasabi, icebergsla, wakame, sesamzaad, tomaat, spiegelei en yakitorisaus. In onze degustatie de betere van de twee al mag de kwantiteit aan verschillende ingrediënten zeker iets minder zodat het vlees beter tot zijn recht komt. Het broodje zelf is van uitstekende kwaliteit.
Wanneer we naar Cancun reizen nemen we de versie met ook het Wagyu vlees. Deze komt uiteraard met guacamole, rode ui en jalapenos. Maar ook met cheddar, paprika, tomaat, icebergsla en een intense béarnaisesaus.
Om af te sluiten proeven we van de veelbelovende dessert Be Burger – in een potje – met panna cotta, rode vruchten en onze Belgische Cuberdons.
Het vanille soft ijs met brownies verdient nog wat extra aandacht.
We gaan zeker nog eens terug moeten want de Black Angus burgers en zeker de fish & chips moeten nog geproefd worden!
Be-Gusto
Hector Henneaulaan 164, 1930 Zaventem
Tel: +32 2 725 30 03
Open van maandag tot zaterdag van 11u00 tot 22u00
Intussen is zonet Roland Debuyst door zijn businesspartner op een niet zo nette manier aan de deur gezet bij Be Burger… ‘t Is maar dat je’t weet…