Veranda – Antwerpen

Veranda Antwerpen: rough & refined!

 ONLINE RESERVEREN
 Lange Lobroekstraat 34, 2060 Antwerpen
+32 3 218 55 95
 www.restaurantveranda.be
Zondag, maandag & dinsdagmiddag gesloten

Chef: Davy Schellemans

Februari is een feestmaand en dan hebben we het niet over de Valentijn hypes. Restaurant Veranda heropent zijn deuren en hoe! Hard labeur de laatste maanden en op het laatste moment raakte het pand waterdicht. Het resultaat is subliem en past perfect bij de gekende Veranda vibes. Lekker puur, rumoerig en vooral een sfeer waar je een spontane glimlach van krijgt.

© Flip a Plate

© Flip a Plate

Het nieuwe pand aan de Lange Lobroekstraat ligt vlakbij het Antwerpse Slachthuis en het Sportpaleis. De blanke rustieke muren, beton elementen, stenen trap en houten vloer zorgen voor de rough look. Een grote raampartij brengt dan weer veel licht naar binnen.

© Flip a Plate

© Flip a Plate

© Flip a Plate

© Flip a Plate

© Flip a Plate

© Flip a Plate

 

In het midden van de zaak staat de open ‘Ben Martin’ keuken die het restaurant in twee verdeelt. Achteraan is het restaurant gedeelte en vooraan een bar met toog, wijnvitrine en grote houten tafel.

© Flip a Plate

© Flip a Plate

© Flip a Plate

© Flip a Plate

Voor de zomer is er ook een stadsterras voorzien. In de walk-in wijnbar kan je à la carte genieten van comfort food, speciaalbieren en natuurwijnen. Reserveren voor de bar is niet nodig, voor het restaurant uiteraard wel.

© Flip a Plate

© Flip a Plate

© Flip a Plate

© Flip a Plate

© Flip a Plate

© Flip a Plate

In tijden waar goed personeel vinden geen evidentie is, toont Chef Schellemans zijn vaardigheden. Naast de ‘master’ in het gastheerschap Daan Guelinckx, kon hij ook de passionele sommelier Vanessa Massé inlijven. Vanessa, een charmante Française met ervaring bij Relae Kopenhagen, Andre in Singapore en In De Wulf zorgt voor spectaculaire wijn combinaties.

© Flip a Plate

© Flip a Plate

Voor de bar in het nieuwe concept wordt er gerekend op Louis Devos, voorheen The Jane & Pure C. Je zou haast denken dat er hier aan een ster gewerkt wordt maar de voordeur brengt meteen duidelijkheid.

© Flip a Plate

© Flip a Plate

De formule bleef ongewijzigd met twee hapjes en 5 creatieve gerechten voor de schappelijke prijs van 55€. De professionals serveren bij elk gerecht een verrassende natuurwijn maar ook de zwarte Atoma schriftjes verhuisden mee. Hierin een ruime selectie wijnen en ambachtelijke bieren.

© Flip a Plate

© Flip a Plate

© Flip a Plate

© Flip a Plate

Voor de opening gingen we in het sfeervolle kader Veranda 2.0 voorproeven. We starten met een krokante schil van aardpeer met een puree van aardpeer en lardo. Hierna volgt een intense shot van sjalot met een crème op basis van savora mosterd.

© Flip a Plate

© Flip a Plate

Restaurant Veranda Antwerpen

Verschillende texturen van knolselder krijgen een combinatie met verse coquilles. Zo wordt rauwe, in de oven gegaarde en een crème van knolselder smaakvol gecombineerd.Restaurant Veranda Antwerpen

Gebraiseerde wortel krijgt intensiteit van de chef door in zijn bereiding gember, gekonfijte ui en sinaasappel toe te voegen.

© Flip a Plate

© Flip a Plate

Varkensspiering brengt Schellemans met structuren van rode biet. Het nekstuk van het varken werd licht geglaceerd en hierbij komt verse kaas en een crème van gemarineerde rode biet.Restaurant Veranda Antwerpen

Als eerste dessert worden stukje peer heerlijk geserveerd met een bouillon van gember, geitenmelk en toast.

© Flip a Plate

© Flip a Plate

We sluiten af met ijs van pinda op een crumble van pinda, schuim van yoghurt en stukjes zwarte olijf.

© Flip a Plate

© Flip a Plate

Wie van natuurwijnen houdt zit hier meer dan goed! Zo degusteerden we een excellente savagnin ouillé – L’Indocile 2009, domaine Ratapoil van Raphaël Monnier uit Jura. Een top savagnin met slechts lichte oxydatieve toetsen en intense aroma’s van rijp fruit. Of de Pinot Gris 2014 van Schueller uit de Elzas. Ook in rood enkele geniale ingevingen zoals de ‘Le sang de lumière des Gasneries’ 2006 van het domein La Star – Rochefort sur Loire in Anjou. Deze 100% cabernet franc kreeg 36 maanden rijping op oude barrique en wordt gekenmerkt door een zeer fijne soepele afdronk waar je mooi de terroir in verweven proeft.

De nieuwe Veranda staat er en dat zorgt terecht voor feest in ‘Antwerpen 2060’! CY soon,

Be-Gusto

 

 

Veranda 

Online Reserveren

Lange Lobroekstraat 34, 2060 Antwerpen

Tel: +32 3 218.55.95

www.restaurantveranda.be

Zondag, maandag & dinsdagmiddag gesloten

Be-Gusto review met quotatie volgt in maart.

© Flip a Plate

© Flip a Plate

© Flip a Plate

© Flip a Plate

Comments
One Response to “Veranda – Antwerpen”
  1. Sabine says:

    Dit was echt een feestje, wat een persoonlijke touch! Heerlijke verfijnde gerechten, super sfeer en complimenten.
    Het enige wat iets minder was is de akoestiek. Tafel van 6 personen konden wij bij een volle bezetting niet een gesprek voeren.