Bon-Bon restaurant – Brussel

Bon-Bon: explore the very best!

 ONLINE RESERVEREN
Avenue de Tervueren 453, 1150 Brussels
+32 2 346 66 15
 www.bon-bon.be
Zaterdag, zondag en maandagmiddag gesloten

Chef: Christophe Hardiquest

Restaurant Bon-Bon, de naam zegt het zelf! Het restaurant evolueerde de laatste jaren naar het gastronomisch hoogtepunt van Brussel en is gelegen in een groene upscale woonwijk van de stad. Chef Christophe Hardiquest verhuisde zijn restaurant 5 jaar geleden naar deze indrukwekkende en volledig gerenoveerde villa. Tijdens de zomermaanden kan men ook genieten op het terras naast de kleine kruidentuin.

© Adriaan Van Looy

© Adriaan Van Looy

Chef Hardiquest timmerde stap voor stap aan zijn droom en prijkt nu bovenaan de Gault&Millau lijst van Belgische topgastronomie. Michelin volgde voorlopig nog niet met de hoogste erkenning tot onbegrip van velen. Zijn moderne kookstijl is voortdurend in beweging. Bon-Bon, heeft zijn grondvesten bij een klassieke basis maar borduurt verder met een creatieve en hedendaagse verwerking.

© Adriaan Van Looy

© Adriaan Van Looy

Vanuit zijn open keuken verfijnt de chef kwaliteitsproducten zonder ze te ontaarden uit hun essentie. Met zijn voortdurende evolutie wil hij gasten verrassen, maar laat hij tegelijkertijd zien dat innoveren niet gepaard moet gaan met het verliezen van de essentie van de ingrediënten. Vis en schelpdieren zijn erg belangrijk voor de chef en hiervoor worden constant kraak-verse producten gebruikt. In het bord wordt zijn keuken filosofie vertaald in een modern geheel met eerlijke en pure gerechten. Hij weet smaken tot in de essentie uit te puren en ze meesterlijk te combineren.

© Adriaan Van Looy

© Adriaan Van Looy

© Adriaan Van Looy

© Adriaan Van Looy

Op het ritme van het seizoen kan je de chef creatief te werk laten gaan. De à la carte gerechten pronken met enkele van zijn klassiekers waar top ingrediënten de hoofdrol spelen zoals de langoustine de Guilvinec met Ociètre kaviaar of het ribstuk van melk-kalf uit Corrèze. Vaste gasten laten de chef echter zijn gang gaan. Zo is er een het 5-gangen menu ‘Impro’ aan 165€ of het menu ‘Best of’ voor 220€. ’s Middags is er ook een 3-gangen lunch aan 85€.

© Adriaan Van Looy

© Adriaan Van Looy

© Adriaan Van Looy

© Adriaan Van Looy

© Adriaan Van Looy

© Adriaan Van Looy

Zodra je het restaurant binnenkomt krijg je het gevoel van traditie en moderne gastronomie die hand in hand gaan. De chef waakt over elk bord en staat aan zijn open keuken vlakbij de gasten om zo direct in te spelen op het gevoel van alle individuele wensen. Het team combineert professionalisme met een casual sfeer en Hardiquest zelf blinkt uit als ware motivator. Restaurant manager Jonathan Gillet zorgt voor de dynamische service en sommelier Michel De Muynck laat je kennismaken met een schitterende Champagne en wijnkaart. Hier kan je genieten van prachtige prestige Champagnes, zeldzame wijn referenties en er is ook aandacht voor enkele van de betere natuurwijnen.

© Adriaan Van Looy

© Adriaan Van Looy

We laten de chef los en volledig zijn ding doen tijdens deze mooie culinaire middag. In een mini regenscherm brengt hij het mooie weer met een parade aan kleine taartjes. Deze worden gevuld met knolselder, pompoen & zoethout en raap met rabarber.

© Adriaan Van Looy

© Adriaan Van Looy

Hij volgt met krokante sla met een intense tartaar van lam met humus en witte bonen.

© Adriaan Van Looy

© Adriaan Van Looy

Een verrukkelijk pompoensoepje werd opgefrist met gember en citroengras.

© Adriaan Van Looy

© Adriaan Van Looy

De chef geeft de illusie pindanoten te serveren maar brengt een lookalike smaakbom met dashi en cepes.

© Adriaan Van Looy

© Adriaan Van Looy

We sluiten verfrissend de amuses af met een granité van radijs en crème van mierikswortel.

© Adriaan Van Looy

© Adriaan Van Looy

We krijgen een lederen etui met bestek en pincetten om ons tijdens deze gastronomische wandeling bij te staan. Met het eerste voorgerecht krijgt Hardiquest ons meteen stil. Een sublieme combinatie van de allerbeste coquilles brengt hij op een bedje van room met sjalotjes en het geheel werkt hij af met een rijke gazpacho van oesters.

© Adriaan Van Looy

© Adriaan Van Looy

Zeebaars werd gemarineerd in kombava olie en krijgt in het gerecht balans door avocado, kokos en yoghurt toe te voegen.

© Adriaan Van Looy

© Adriaan Van Looy

Een grootmeester herken je aan de kunst om met één enkel product een topniveau te halen. Hardiquest slaagt met verve want zijn structuren van cepes koud en warm tonen diepgang, textuur plezier en verfijning. De opbouw kan je bekijken in het filmpje.

© Adriaan Van Looy

© Adriaan Van Looy

Improviseren en freewheelen leidt vaak tot geslaagde verrassingen. Zo ook met de spaghetti van aardappel en komkommer waarbij kaviaar en haddock crème grandeur geven.

© Adriaan Van Looy

© Adriaan Van Looy

Pladijs uit de Noordzee werd in bruine boter gepocheerd, daarbij komt spelt risotto met shiitake en een mousseline met bruine boter.

© Adriaan Van Looy

© Adriaan Van Looy

Duif combineren met avocado is de volgende uitspatting van de chef. De duif uit Bretagne met een parfum van chartreuse vert wordt gecombineerd met olie van kruiden uit de tuin, avocado stukjes, en een uitstekende natuurjus.

© Adriaan Van Looy

© Adriaan Van Looy

Sorbet kolonel

© Adriaan Van Looy

© Adriaan Van Looy

© Adriaan Van Looy

© Adriaan Van Looy

Vergeet de mierzoete desserts maar zet je schrap voor een schouwspel aan smaken en texturen. Zo wordt opgeklopte Fontainebleau kaas van Beersel met ijs van zuring en mais opgefrist. Hierbij komen ook kleine merengues van rozemarijn, dille en kervel merengue stukken en een coulis van komkommer, selder en limoen. Hiermee dingt hij zeker mee naar de dessert van het jaar award!

© Adriaan Van Looy

© Adriaan Van Looy

Bij de koffie geen stoet aan mignardises maar een selectie van de kar met huisgemaakte macarons in verschillende smaken en kleuren.

© Adriaan Van Looy

© Adriaan Van Looy

Het team van Bon-Bon biedt de gasten een interessante kijk op de Franse keuken. In een combinatie van kwalitatieve producten met moderne accenten inspireert hij dagelijks een trouw cliënteel. Restaurant Bon-Bon serveert een heerlijk experience in de hoofdstad van Europa in een stijlvolle omgeving. Bon-Bon is een groot voorbeeld van hoe de hedendaagse gastronomie moet evolueren zonder de essentie te verloochen. Bon appétit!

Be-Gusto

 

Be-Gusto score:                 19/20

Be-Gusto prijs/kwaliteit: 19/20

 

Bon-Bon

Online Reserveren

Avenue de Tervueren 453, 1150 Brussels

Tel: +32 2 346 66 15

www.bon-bon.be

Original review made for wbpstars.com. Discover the ultimate guide for food lovers, travellers and the restaurant business. Discover many thousands of images and hundreds of films of the most amazing culinary wonders in the world. An exclusive documentation of the very best.

Comments are closed.