Gebroeders Hartering – Amsterdam

Gebroeders Hartering: het summum van rough dining

Peperstraat 10hs, 1011 NX Amsterdam
+31 20 4210699
www.gebr-hartering.nl

Chef: Paul Hartering

 

Restaurant ‘Gebroeders Hartering’ is één van de nieuwe sensaties van Amsterdam. Een buurtrestaurant waar iedereen van droomt om in zijn straat te hebben. In een robuust interieur zonder tierlantijntjes geniet je van een bijzonder smaakvolle en uitgepuurde keuken. De sfeer is zoals het hoort met weinig akoestische ingrepen maar vooral een sociale interactie die de juiste vibe creëert.Gebroeders Hartering Amsterdam

Op de kaart een beperkte keuze en enkele pure maar kwaliteitsvolle gerechten om te delen. Op het krijtbord hangen enkele suggesties en de ‘regulars’ gaan voor het dagmenu met 5 of 7 deelgerechten. Aan te raden is zeker het Fleckvieh ribstuk dat op de houtskoolgrill van de open keuken bereid wordt.

Deze neo-bistro heeft ook begrepen dat een wijnkaart niet ontiegelijk lang moet zijn maar vooral balans moet hebben. We drinken een schitterende Trévallon 2001 en een machtige Côte Rôtie van Domaine Jamet 2007. Inderdaad bij de Gebroeders Hartering kan je nog feest vieren.

Al van bij het aperitief weten we dat we goed zitten. Out of the box maar absoluut top is de mousserende Poiré Authentique van Eric Bordelet uit Normandië.

De chef volgt met bietjes die op zeezout gepoft werden en met ponzu meer fraîcheur kregen.Gebroeders Hartering Amsterdam

We delen een simpel stukje paté van ree met brioche en rode ui.Gebroeders Hartering Amsterdam

Met een bouillon van zeeduivel met prei en zoete aardappel toont de chef ook finesse en diepgang. De bouillon werd gemaakt van de kop van de zeeduivel en afgewerkt met koriander olie.Gebroeders Hartering Amsterdam

De ossenstaart in savooikool met schorseneer werd goed gekruid. Het beenmerg kreeg iets teveel panure. In het glas komt een topper van jewelste met de Trévallon 2001 uit de Rhône streek.Gebroeders Hartering Amsterdam

Drie weken gerijpt ribstuk van Fleckvieh rund werd bereid op de houtskoolgrill en ligt op een bedje van kruiden met een sublieme smaak. Apart komt een salade van rode kool. De Fleckvieh of vlekvee is een Simmental variant uit Duitsland.Gebroeders Hartering Amsterdam

We sluiten het buurt-feest af met een Crème brulée met kardemom.Gebroeders Hartering Amsterdam

Be-Gusto

 

Be-Gusto score: 14,5/20

Be-Gusto value for money: 15/20

 

Gebroeders Hartering

Peperstraat 10hs, 1011 NX Amsterdam

Phone: +31 20 4210699

www.gebr-hartering.nlGebroeders Hartering Amsterdam

 

Comments are closed.