Aujourd’hui – Antwerpen

Aujourd’hui: de pop-up van dagelijkse inspiratie!

 [email protected]
Lange Gasthuisstraat 12, Antwerpen
 0032 485 11 74 90
FACEBOOK

Chef: Thomas Van de Weyer

Thomas Van de Weyer en Marjorie Romeijn zijn geen onbekenden in de horeca wereld. Marjorie is de persassistente van Sergio Herman en ook Thomas verdiende zijn sporen bij Pure C en The Jane.

© Pieter D'Hoop

© Pieter D’Hoop

Pop-up ‘Aujourd’hui’ is het tijdelijke food concept dat ze een maand geleden openden in het boetiekhotel Les Nuits. Na een succesvolle passage van Carbon op deze locatie is het nu de beurt aan een nieuw duo met een leuk en uniek concept. Thomas is verantwoordelijk voor de food & drinks, terwijl gastvrouw Marjorie toe ziet op de styling, communicatie en uiteraard bediening.Aujourd'hui - Antwerpen

Aujourd’hui: of letterlijk vertaald vandaag, loopt als een rode draad door het concept. In het restaurant wordt elke dag slechts één 5-gangenmenu aan 49€ geserveerd. Het menu kan ook nog uitgebreid worden met twee extra gerechten. De chef laat zich leiden door het dagelijks verse aanbod van zijn leveranciers en wijzigt het menu dan ook dagelijks. Niet alleen de leveranciers bepalen mee de inhoud van het menu, ook de gastchef, -sommelier en/of bartender die geregeld worden uitgenodigd, hebben hun zeg in wat er op de kaart komt. Zo verwelkomt Aujourd’hui op 5 mei zijn eerste gastchef zijnde Tom Vermeiren. Na Clandestino, Likoké en Hemelrijk opent Tom in juni zijn eigen restaurant Wilford T in Temse. Op 5 mei kunt je bij Aujourd’hui voor het eerst kennismaken zijn keuken.

© Pieter D'Hoop

© Pieter D’Hoop

De keuken van vandaag ontdekken bij ‘Aujourd’hui’ kan nog tot eind juni. Wij gingen alvast genieten van dit inspirerend verhaal.Gezien de ervaring van de chef als cocktail kenner kiezen we voor een frisse cocktail om te beginnen. Hierbas met gin en limoen.Aujourd'hui - Antwerpen

Als eerste amuse komt een granité van radijs met radijs bloem, toefjes Griekse yoghurt en basilicum.Aujourd'hui - Antwerpen

Het stukje runds-shortrib met een crème van dragon is te droog.Aujourd'hui - Antwerpen

Als laatste hapje komt een gazpacho van groene asperges.Aujourd'hui - Antwerpen

Heekfilet, lamsoor en saus van miso.Aujourd'hui - Antwerpen

Groene asperge uit Carpentras, kokkels en een mousseline van dashi.Aujourd'hui - Antwerpen

Ceaser salade met maiskip, kwartel ei en een espuma van sla.Aujourd'hui - Antwerpen

Als vegetarisch gerecht komt een geslaagde combinatie van bloemkool met tuinbonen, doperwt en een jus van kardemom.Aujourd'hui - Antwerpen

Zacht lam van de Knuthenlund farm komt met een couscous met lam en kikkererwten, mini-aubergine en gezouten citroen.Aujourd'hui - Antwerpen

De afsluiter is perfect met verschillende soorten onrijpe aardbeitjes die in de zaal nog geplukt werden, gegrilde abrikoos, duindoorn, ijs van Japanse mispel en een salade van mispel met siroop van duindoornbes.Aujourd'hui - Antwerpen

Haast jullie naar de Aujourd’hui pop up want morgen is het misschien te laat! Alle dagen open voor het diner, behalve op zondag.

Be-Gusto

 

Aujourd’hui

Lange Gasthuisstraat 12, Antwerpen

Tel: +32 485 11 74 90

 

Comments are closed.