Kommilfoo – Antwerpen

Kommilfoo: “Gastronomie op het Antwerpse Zuid”

 Online Reserveren
 Vlaamsekaai 17, 2000 Antwerpen
 0032 3 237 30 00
www.restaurantkommilfoo.be
 
Chef: Olivier De Vinck
 
Restaurant Kommilfoo aan de Vlaamse Kaai is één van de gastronomische trekpleisters van ‘t Stad. Het interieur van het restaurant is stijlvol met enkele moderne accenten en kunstwerken. Op de eerste verdieping is er ook een prachtige privé-eetzaal voor 14 personen met aansluitend een aparte keuken voor speciale gelegenheden.

© Adriaan Van Looy

© Adriaan Van Looy

Na zijn studies economie kreeg chef Olivier de Vinck de culinaire spirit te pakken. Hij werd gevraagd om te koken op de tennis-hockey club in Beerschot, waar hij ook speelde, en het was hier dat zijn passie voor het koken aangewakkerd werd. In deze keuken evolueerde hij gestaag zijn gastronomische filosofie. Na deze eerste ervaring met gastronomie ging Olivier werken bij verschillende beroemde restaurants in het binnen en buitenland. Ook leerde de chef veel van de beroemde Belgische chef-kok Eddy Van Malen, waar hij ging koken in zijn vrije tijd. Koken is zijn passie en dat proef je! Vandaag de dag zorgen Olivier en zijn vrouw Inger met Kommilfoo voor de stijlvolle gastronomie op het Antwerpse Zuid.

© Adriaan Van Looy

© Adriaan Van Looy

De chef zijn signatuur gerechten zijn de bereidingen van melkgeit uit de Pyreneeën. De zes weken oude geiten komen op zijn geheel binnen en worden in diverse bereidingen verwerkt. De rest van de kaart inspireert met een mooie mix van kwalitatieve producten die met een moderne toets verwerkt worden. De kookstijl van Olivier evolueert constant en nieuwe trends en kooktechnieken worden regelmatig ingepast.

© Adriaan Van Looy

© Adriaan Van Looy

Sommelier Mario Meeuwesen is ervaren en zeer gepassioneerd. Hij zorgt steevast voor een interessante wijnbegeleiding. Gastvrouw Inger Blancquaert en haar team zorgen voor een vlekkeloze bediening.

© Adriaan Van Looy

© Adriaan Van Looy

We starten met Capresa Iberico, de gepekelde nek van iberico varken, bij een glaasje Gosset Champagne.

© Adriaan Van Looy

© Adriaan Van Looy

Zwaardvis hapje met dashi geïmegneerd, Japanse radijs, sushi rijst en een emulsie van curry.

© Adriaan Van Looy

© Adriaan Van Looy

Tartaar van langoustine met fregola sarda, avocado, burata en een bonbon van tomaat en mango.

© Adriaan Van Looy

© Adriaan Van Looy

Oester en makreel; in dashi gemarineerde makreel, een flan van gerookte makreel, gillardeau oester met yuzu, gepekelde rode jonge ajuin, wilde waterkers, zuring, vinaigrette van dashi en een emulsie van waterkers. De pickled komkommer en radijs zorgen voor crunch.

© Adriaan Van Looy

© Adriaan Van Looy

Gebakken tarbot komt met een flan van aardpeer, geglaceerde schorseneren, gel van aardpeer, gepoft hennepzaad, boerenkool, grijze garnalen en schuim van riesling.

© Adriaan Van Looy

© Adriaan Van Looy

De degustatie van de fameuze melkgeit uit de Pyreneeën mag natuurlijk niet ontbreken. De schouder van de melkgeit werd 17 uur op 70° gegaard en dan krokant gebakken. Chef Olivier serveerde dit met mediterrane groenten en een delicieuse jus! De apart geserveerde zwezerik van de melkgeit met bulgur, een crème van piquilias en knoflook had iets minder bijval. Meesterlijk werk ook in het glas. De Tandem 2011 – Syrah du Maroc uit Casablanca Marokko. Een monocepage Syrah van twee Franse wijnmakers, Fam Thalum en Alain G.

© Adriaan Van Looy

© Adriaan Van Looy

© Adriaan Van Looy

© Adriaan Van Looy

Hertenkalf werd 11 dagen gerijpt en koud gerookt. Hierbij komen pommes dauphine, een crème van knolselder en tijm, gele biet, rode biet en spruitkool. Het geheel werd aan tafel afgewerkt met een eigen jus met sumac kruiden. Een prachtige cohesie van smaken met voldoende finesse en frisheid.

© Adriaan Van Looy

© Adriaan Van Looy

De selectie kazen komen van bij fromagier Van Tricht; Vacherin Mont d’or, ‘t Groendal uit Rumbeke, uit de Jura de St Antoine, de Cornal geitenkaas en de Stichelton kaas. In het glas brengt de sommelier een juweeltje met de Old Harvest Ximenez Spinola – Ollorrosso.

© Adriaan Van Looy

© Adriaan Van Looy

Ook het dessert maakt indruk met een evenwichtige combinatie van peer, chocolade en koffie. Zo komt in tijm gepocheerde conference peer met een crumble van chocolade, een mousse van chocolade en koffie, een mousse van peer, spongecake van koffie, chocolade truffel, gel van koffie en van peer. De gel van bergamot, de munt en het ijs van peren zorgen voor wat frisheid.

© Adriaan Van Looy

© Adriaan Van Looy

Mignardises: een eigen interpretatie van de tarte tatin, bokkepootjes, smoutebollen, canelé de Bordeaux, spekjes.

© Adriaan Van Looy

© Adriaan Van Looy

© Adriaan Van Looy

© Adriaan Van Looy

Kommilfoo is een absolute ‘must do’ voor topgastronomie op het Antwerpse Zuid. CY Soon!

Be-Gusto

 

Be-Gusto score:                    16,5/20

Be-Gusto value for money: 17/20

 

Kommilfoo

Online Reserveren

Vlaamsekaai 17, 2000 Antwerpen

Tel: +32 3 237 30 00

www.restaurantkommilfoo.be

Original review made for wbpstars.com. Discover the ultimate guide for food lovers, travellers and the restaurant business. Discover many thousands of images and hundreds of films of the most amazing culinary wonders in the world. An exclusive documentation of the very best. 
 
De Private Dining Room @Kommilfoo!

© Adriaan Van Looy

© Adriaan Van Looy

© Adriaan Van Looy

© Adriaan Van Looy

 
Comments
One Response to “Kommilfoo – Antwerpen”
  1. Nell Nijssen says:

    Op deze wijze geserveerd zou zelfs ik geit durven proeven! Mooie presentaties allemaal. Genoteerd voor als ik weer een keer afzak naar het zuiden.