De Gouden Muts – Westerlo
Online Reserveren | |
Gevaertlaan 64, 2260 Westerlo (Zoerle Parwijs) | |
0032 16 56 26 08 | |
www.degoudenmuts.be |
Buikspek weet de chef voortreffelijk te serveren met erwtjes en feta.
Ook met een kruidige gehaktbal met mais en toastje zet de chef de toon voor balansrijke gerechten.
Het eerste voorgerecht, een mousse van Oosterscheldepaling, serveert de chef in ‘t groen met een carpaccio van nobashi garnaal, daikon en rode biet crumble. De nobashi carpaccio mist wat kruiding en olijfolie maar verder een zeer mooi geheel en presentatie.
Kalfswang wordt met grijze garnalen gecombineerd. Hierbij komt daslook, een jus van sherry, witte asperge en een Parmezaan crème.
Goed gebakken lamsfilet krijgt verfijning met tuinbonen, een zalig sausje met salie, groene asperge, spinazie, gremolata kruiden en een taartje van aardappel met salie en kaas. De presentatie is goed en het lamsvlees is botermals en mooi gezouten, net voldoende.
Ook het dessert is een evenwichtig bord met ijs van karamel, een cremeux van mascarpone, sponge cake, mokka toetsen en een gekarameliseerde macadamia noot.
Met de verhuis naar Westerlo en het nieuwe pand in landelijke stijl lijken Rudy en Evi helemaal hun weg gevonden te hebben. De naam van de zaak kon ook wel een twist gebruiken als je het ons vraagt maar wie maalt erom. De Gouden Muts is een aanrader en nieuwe aanwinst voor de regio. Succes,
Be-Gusto
Be-Gusto score: 14/20
Be-Gusto value for money: 14/20
De Gouden Muts
Gevaertlaan 64, 2260 Westerlo (Zoerle Parwijs)
Tel: 016 56 26 08