De Gouden Muts – Westerlo

 Online Reserveren
Gevaertlaan 64, 2260 Westerlo (Zoerle Parwijs)
 0032 16 56 26 08
www.degoudenmuts.be
 
Chef: Rudy Van den Seylberg
 
Restaurant De Gouden Muts was jarenlang een referentie in Aarschot. De recente verhuis naar Zoerle-Parwijs bij Westerlo deed de uitbaters duidelijk een nieuwe koers varen. Chef Rudy Van Den Seylberg en Evi Soeters namen hun intrek in een knappe landelijke villa in een residentiele straat. Deze mooie nieuwe zaak met ruime parkeergelegenheid heeft een open keuken en biedt plaats voor een 22 tal couverts. In de zomer kan je genieten op het terras achteraan.
 
Aangenaam verrast worden, daar doen we het voor tijdens het culinair avontuur. En verrassen dat kan chef Rudy. Hij etaleert een verzorgde productkeuken en inspireert gerecht na gerecht met voldoende verfijning. Rudy leerde de stiel in de familiezaak in Aarschot maar liep ook stage bij onder meer De Belle Epoque, Château St Paul, Arenberg en ‘t Kempisch Pallet. Zijn ervaring deed hem duidelijk evolueren naar smaakvolle gastronomische gerechten met balans. Vanuit de open keuken kan je de chef observeren. Gastvrouw Evi zorgt voor de professionele ontvangst en wijn begeleiding.
 
Op de kaart staan er enkele klassiekers à la carte zoals een zeetong meunière, tarbot met mousseline saus of ossenhaas. De verfijnde gastronomie kan je dan weer vinden in het degustatiemenu volgens de seizoenen en het marktaanbod. Dit menu voor fijnproevers kan in 4, 5 of 6-gangen gekozen worden.Als eerste intermezzo van ons 4-gangen komt als hapje een kroepoek van coquille en inktvis met een crème van langoustine.De Gouden Muts - WesterloKrokantje van champignon met zwezerik.De Gouden Muts - Westerlo

Buikspek weet de chef voortreffelijk te serveren met erwtjes en feta.De Gouden Muts - Westerlo

Ook met een kruidige gehaktbal met mais en toastje zet de chef de toon voor balansrijke gerechten.De Gouden Muts - Westerlo

Het eerste voorgerecht, een mousse van Oosterscheldepaling, serveert de chef in ‘t groen met een carpaccio van nobashi garnaal, daikon en rode biet crumble. De nobashi carpaccio mist wat kruiding en olijfolie maar verder een zeer mooi geheel en presentatie.De Gouden Muts - Westerlo

Kalfswang wordt met grijze garnalen gecombineerd. Hierbij komt daslook, een jus van sherry, witte asperge en een Parmezaan crème.De Gouden Muts - Westerlo

Goed gebakken lamsfilet krijgt verfijning met tuinbonen, een zalig sausje met salie, groene asperge, spinazie, gremolata kruiden en een taartje van aardappel met salie en kaas. De presentatie is goed en het lamsvlees is botermals en mooi gezouten, net voldoende.De Gouden Muts - Westerlo

Ook het dessert is een evenwichtig bord met ijs van karamel, een cremeux van mascarpone, sponge cake, mokka toetsen en een gekarameliseerde macadamia noot.De Gouden Muts - Westerlo

Met de verhuis naar Westerlo en het nieuwe pand in landelijke stijl lijken Rudy en Evi helemaal hun weg gevonden te hebben. De naam van de zaak kon ook wel een twist gebruiken als je het ons vraagt maar wie maalt erom. De Gouden Muts is een aanrader en nieuwe aanwinst voor de regio. Succes,

Be-Gusto

 

Be-Gusto score:                     14/20

Be-Gusto value for money: 14/20

 

De Gouden Muts

Gevaertlaan 64, 2260 Westerlo (Zoerle Parwijs)

Tel: 016 56 26 08

www.degoudenmuts.be

Comments are closed.