OAD Top Europe Restaurant List

Restaurant In de Wulf, op 3 in OAD Europese Restaurant TOP list!

Restaurant In de Wulf van Kobe Desramaults is met plaats 3 het hoogst genoteerde Belgische restaurant. Kobe moet enkel op één het Franse L’Arpège van Alain Passard en op twee het Spaanse restaurant Azurmendi vooraf laten gaan. Het Opinionated About Dining restaurant onderzoek is het enige waarin de factor ervaring van de restaurantbezoeker mee wordt gewogen. De resultaten voor de verschillende lijsten is dit jaar gebaseerd op meer dan 160.000 reviews afkomstig van meer dan 4500 foodies die zich voor het onderzoek hebben geregistreerd. Ook Be-Gusto gaf zijn stem aan de lijsten van Steve Plotnicki van OAD.

Een dikke proficiat aan de 20 Belgische restaurants die verder op deze toplijst vermeld staan!

3) In de Wulf, Dranouter

29) L’air du temps, Liernu

34) Hertog Jan, Zedelgem

44) Hof van Cleve, Kruishoutem

67) Bon-Bon, Brussel

90) The Jane, Antwerpen

109) Sea Grill, Brussel

112) Benoit & Bernard Dewitte, Ouwegem

117) Magis, Tongeren

121) Bouchéry, Brussel

127) Het Gebaar

123) Bartholomeus

139) Dôme

148) Souvenir

149) De Jonkman

151) La Paix, Brussel

158) Table d’ Amis, Kortrijk

181) ’t Zilte, Reet

191) Pastorale, Reet

195) Couvert Couvert, Heverlee

Top 10 van OAD Europese Restaurant TOP 100+

  1. L’Arpège, Parijs
  2. Azurmendi, Larrabetzu, Spanje
  3. In de Wulf, Dranouter
  4. Fäviken, Järpen, Zweden
  5. Noma, Kopenhagen
  6. La Marine, Noirmoutier
  7. Etxebarri, Axpe, Spanje
  8. Diverxo, Madrid
  9. Vendôme, Bergisch Gladbach
  10. Restaurant Quique Dacosta, Dénia, Spanje

Speciale Awards

Drie restaurants in de lijst krijgen met een speciale award een aparte onderscheiding die tijdens een diner in Kopenhagen door OAD stichter Steve Plotnicki vandaag werden uitgereikt.

Best New Restaurant! Disfrutar Barcelona

Voor restaurants die op 1 januari 2015 of nadien hun deuren openden is er een award ‘Beste Nieuwe Restaurant’ die naar restaurant Disfrutar in Barcelona ging. Bij de negen genomineerden voor die award was ook één Belgisch restaurant: Souvenir van chef Vilhjalmur Sigurdarson in Ieper. Proficiat Villi!

Hoogste nieuwkomer: Kadeau Bornholm

Voor de hoogste nieuwkomer werd een award uitgereikt aan het Deense restaurant Kadeau Bornholm in Aakirkeby.

Special Culinary Achievement: Rene Redzepi – Noma Kopenhagen

Tot slot was er ook nog een “Special Culinary Achievement” award voor Rene Redzepi’s Noma in Kopenhagen.

Over Opinionated About Dining:
Het Opinionated About Dining restaurant onderzoek is het enige waarin de factor ervaring van de restaurantbezoeker mee wordt gewogen. De resultaten voor de verschillende lijsten is dit jaar gebaseerd op meer dan 160.000 reviews afkomstig van meer dan 4500 mensen die zich voor het onderzoek hebben geregistreerd.
OAD is een uniek restaurant kwalificeringssysteem dat wordt samengesteld op basis van de meningen van fijnproevers die de wereld rondreizen om te tafelen. Door  zich daarbij te baseren op statistische nauwkeurigheid, transparantie, kritische beoordelingen en een systeem waarbij de meningen gewogen worden naar gelang hun ervaring en expertise zorgt Opinionated About Dining voor een nauwkeurige benadering om restaurants te taxeren.
Het algoritmisch systeem van OAD zorgt voor een ranglijst die restaurants kwalificeert op basis van recensies van proevers. Elke deelnemer beïnvloedt dat resultaat op basis van het aantal restaurants dat hij of zij bezocht  en de actuele plaats van de restaurants. Op het einde van elk werkjaar worden restaurants gerangschikt op basis van een combinatie van diverse data:  het type recensie dat ze krijgen (van positief tot negatief),  het niveau van de recensenten (het percentage van ervaren en minder ervaren recensenten) en de impact van de recensenten op een stijgende of dalende trend of een status quo die een restaurant toebedeeld krijgt. Op die manier combineert de lijst de gegevens van een grote groep toegewijde mensen die zich engageren om kritisch te tafelen ten overstaan van lijsten die worden samengesteld op basis van de subjectieve quotering van restaurantcritici.
Over Steve Plotnicki:
Plotnicki’s passie voor lekker eten maakt sinds lang een intrinsiek deel van zijn leven uit maar niet altijd van zijn beroepsleven. Als geboren en getogen New Yorker was hij immers eerst een succesvol gitarist en tekstschrijver alvorens hij samen met een vennoot Profile Records in 1981 oprichtte. In 2003 lanceerde hij een discussieforum wat uiteindelijk resulteerde in zijn “Opinionated About Dining” blog waarmee hij zich als één van de eerste en meest markante foodbloggers manifesteerde. Oorspronkelijk diende de blog ook om met andere enthousiaste lekkerbekken zijn opinies te delen. OAD trok echter meer en meer volgers. In 2007 ontwikkelde hij een formeel onderzoeksysteem  voor lezers en lekkerbekken en in 2008 publiceerde hij een boekje van 56 pagina’s waarin de beste restaurants van Noord Amerika en Europe aan bod kwamen. Sedertdien verfijnde hij zijn systeem en publiceert hij jaarlijks lijsten met de beste restaurants in de wereld.  Steve Plotnicki is ook één van de vijf bloggers die aan bod komen in de documentaire “Foodies, The Culinary Jet Set” (2014). Dit jaar stelde OAD voor het eerst een Top 100 Klassieke Restaurants samen met eetgelegenhede die door chefs gedurende 25 jaar of langer op dezelfde hoogstaande wijze worden aangestuurd. Ons land telt in de lijst drie restaurants met het Brusselse restaurant Comme Chez Soi op plaats 31 als hoogstgenoteerde. Op 38 staat het Brugse restaurant De Karmeliet en op 73 de Brusselse eettempel Le Chalet de la Forêt.
www.opinionatedaboutdining.com
OAD List - Belgium

Comments are closed.