Le Délice du Jour – Gerpinnes
Le Délice du Jour: Creativiteit in puurheid
![]() |
|
![]() |
Chaussée de Philippeville 195, 6280 Gerpinnes |
![]() |
0032 71 21 93 43 |
![]() |
www.le-delicedujour.be |

In 2015 werd Fabrizzio door Gault&Millau bekroond als Jonge Chef van het jaar van Wallonië en hij borduurt duidelijk verder op dit elan. Dit jaar werd hij ook uitgekozen om toe te treden tot de Jeunes Restaurateurs d’Europe. De autodidact weet gerecht na gerecht te verrassen met inventieve smaaksensaties. Hij is fan van streekproducten en liefhebber van kleine wijnboeren. In zijn gerechten brengt hij evenwicht, puurheid maar ook inventiviteit. Reken hierbij op een mooie prijs/kwaliteit en Le Délice du Jour is de zekerheid voor een geslaagd culinair intermezzo.
In de bediening kan je rekenen op een warme en professionele ontvangst van echtgenote Sanae en een jong dynamisch team. De zaal werd stijlvol ingericht en de gastentafel beneden geeft je een huiselijk gevoel. Bij mooi weer lonkt het verzorgde terras achteraan zodat je de drukke steenweg helemaal vergeet.
Op de kaart een keuze tussen verschillende menu’s waarbij de gerechten ook apart besteld kunnen worden. Om volledig van de kookkunsten van Fabrizzio te genieten kies je uiteraard voor het menu signature met 8 creaties.
La nature est sage, il faut seulement l’écouter, elle me dicte mes créations!
We starten met een glaasje Champagne Massaux brut uit Epernay. Foto’s: Belgian Taste Buds
Amuses:
Sushi met zalm, gerookt met thee en kruiden onder de stolp
Krokantje met guacamole en grijze garnalen
Bal van foie gras met poeder van champignon op een coulis van aardbei
Geroosterde amandelen met venkelzaad
Kwartelei met algenpoeder op een crème van mosterd
Tartaar van rund met oester en lacto gefermenteerde groenten
Cannelloni van champignon met Parmezaan
Krokantje gevuld met een gerookte rillette
Menu Signature
Langoustine Guilvinec, rauw met een tuille van rijst, piquillo paprika, koolrabi en een bouillon van de schaaldier karkassen.
Apart komt nog een verrukkelijke langoustine, licht gebakken en afgewerkt met agrum.
Een combinatie van witte en groene asperges wordt smaakvol afgewerkt met een emulsie van asperge, hazelnoot en wilde look.
Een stukje zeebaars, met de lijn gevangen en op vel gebakken brengt de chef met gebakken en rauwe champignons en een gerookte olie. Absoluut schitterend! Simpel, puur en perfect in balans.
Ook de synergie tussen makreel en foie gras is de naam ‘Le Délice du Jour’ meer dan waardig. De makreel komt met gebakken foie gras, een emulsie van foie gras, crumble van zwarte olijd en spinazie. Ook in het glas een niet gemakkelijke maar perfecte match met de Premier rendez-vous 2013, een chenin van Le domaine Jousset in Montlouis sur Loire.
Riz de veau, krokant gebakken en mooi gekruid, komt met gerookte ajuin. Ook hier in het glas een delicieuse natuurwijn met de Gewurztraminer cuvée particuliere van Gerard Schueller.
Dan is het tijd voor hèt signatuur gerecht van Fabrizzio. Al jaren op de kaart en nog steeds de must voor elke reguliere gast. Parmentier de queue de bœuf.
Finesse en diepgang zit vaak in eenvoud. Ook bij het duifje in twee bereidingen. Enerzijds met een jus met net teveel rozemarijn, cime de rape en aubergine en anderzijds met de apart geserveerde duivenbil ‘à l’ancienne’ in cocotte met een zalig ingekookte natuurjus met intense smaak. Met veel plezier drinken we hierbij de cuvée Del Amor 2010 van Les Terres de Mallyce, een appellation Côtes du Roussillon-Villages van grenache en een beetje syrah.
Texturen van appel en gekonfijte appel met karamel en gember.
Yoghurt, lavas, pain sucré, krokante amandel.
Le Délice du Jour… een adres voor de toekomst!
Be-Gusto,
Be-Gusto score: 16,5/20
Be-Gusto value for money: 17/20
Chaussée de Philippeville 195, 6280 Gerpinnes
Tel: +32 71 21 93 43