Le Délice du Jour – Gerpinnes

Le Délice du Jour: Creativiteit in puurheid

Chaussée de Philippeville 195, 6280 Gerpinnes
 0032 71 21 93 43
www.le-delicedujour.be
 
Chef: Fabrizio Chirico
 
Wat een ontdekking! Restaurant Le Délice du Jour van de getalenteerde en creatieve chef Fabrizio Chirico, ontdekken we ten Zuiden van Charleroi in Gerpinnes. Het is de rit meer dan waard en Le Délice du Jour zorgde voor een schitterende afsluiter van een weekend Ardennen. C’est Bon, C’est Wallon wordt hier met bravoure verkondigt.Le Délice du Jour - Gerpinnes

In 2015 werd Fabrizzio door Gault&Millau bekroond als Jonge Chef van het jaar van Wallonië en hij borduurt duidelijk verder op dit elan. Dit jaar werd hij ook uitgekozen om toe te treden tot de Jeunes Restaurateurs d’Europe. De autodidact weet gerecht na gerecht te verrassen met inventieve smaaksensaties. Hij is fan van streekproducten en liefhebber van kleine wijnboeren. In zijn gerechten brengt hij evenwicht, puurheid maar ook inventiviteit. Reken hierbij op een mooie prijs/kwaliteit en Le Délice du Jour is de zekerheid voor een geslaagd culinair intermezzo.Le Délice du Jour - Gerpinnes

In de bediening kan je rekenen op een warme en professionele ontvangst van echtgenote Sanae en een jong dynamisch team. De zaal werd stijlvol ingericht en de gastentafel beneden geeft je een huiselijk gevoel. Bij mooi weer lonkt het verzorgde terras achteraan zodat je de drukke steenweg helemaal vergeet.Le Délice du Jour - Gerpinnes

Le Délice du Jour - GerpinnesOp de kaart een keuze tussen verschillende menu’s waarbij de gerechten ook apart besteld kunnen worden. Om volledig van de kookkunsten van Fabrizzio te genieten kies je uiteraard voor het menu signature met 8 creaties.Le Délice du Jour - Gerpinnes

La nature est sage, il faut seulement l’écouter, elle me dicte mes créations!

We starten met een glaasje Champagne Massaux brut uit Epernay. Foto’s: Belgian Taste Buds

Amuses:

Sushi met zalm, gerookt met thee en kruiden onder de stolpLe Délice du Jour - Gerpinnes

Krokantje met guacamole en grijze garnalenLe Délice du Jour - Gerpinnes

Bal van foie gras met poeder van champignon op een coulis van aardbeiLe Délice du Jour - Gerpinnes

Geroosterde amandelen met venkelzaadLe Délice du Jour - Gerpinnes

Kwartelei met algenpoeder op een crème van mosterdLe Délice du Jour - Gerpinnes

Tartaar van rund met oester en lacto gefermenteerde groentenLe Délice du Jour - Gerpinnes

Cannelloni van champignon met Parmezaan

Krokantje gevuld met een gerookte rillette Le Délice du Jour - Gerpinnes

Menu Signature

Langoustine Guilvinec, rauw met een tuille van rijst, piquillo paprika, koolrabi en een bouillon van de schaaldier karkassen.Le Délice du Jour - Gerpinnes

Apart komt nog een verrukkelijke langoustine, licht gebakken en afgewerkt met agrum.Le Délice du Jour - Gerpinnes

Een combinatie van witte en groene asperges wordt smaakvol afgewerkt met een emulsie van asperge, hazelnoot en wilde look.Le Délice du Jour - Gerpinnes

Een stukje zeebaars, met de lijn gevangen en op vel gebakken brengt de chef met gebakken en rauwe champignons en een gerookte olie. Absoluut schitterend! Simpel, puur en perfect in balans.Le Délice du Jour - Gerpinnes

Ook de synergie tussen makreel en foie gras is de naam ‘Le Délice du Jour’ meer dan waardig. De makreel komt met gebakken foie gras, een emulsie van foie gras, crumble van zwarte olijd en spinazie. Ook in het glas een niet gemakkelijke maar perfecte match met de Premier rendez-vous 2013, een chenin van Le domaine Jousset in Montlouis sur Loire.Le Délice du Jour - Gerpinnes

Riz de veau, krokant gebakken en mooi gekruid, komt met gerookte ajuin. Ook hier in het glas een delicieuse natuurwijn met de Gewurztraminer cuvée particuliere van Gerard Schueller.Le Délice du Jour - Gerpinnes

Dan is het tijd voor hèt signatuur gerecht van Fabrizzio. Al jaren op de kaart en nog steeds de must voor elke reguliere gast. Parmentier de queue de bœuf.Le Délice du Jour - Gerpinnes

Finesse en diepgang zit vaak in eenvoud. Ook bij het duifje in twee bereidingen. Enerzijds met een jus met net teveel rozemarijn, cime de rape en aubergine en anderzijds met de apart geserveerde duivenbil ‘à l’ancienne’ in cocotte met een zalig ingekookte natuurjus met intense smaak. Met veel plezier drinken we hierbij de cuvée Del Amor 2010 van Les Terres de Mallyce, een appellation Côtes du Roussillon-Villages van grenache en een beetje syrah.Le Délice du Jour - Gerpinnes Le Délice du Jour - Gerpinnes

Texturen van appel en gekonfijte appel met karamel en gember.Le Délice du Jour - Gerpinnes

Yoghurt, lavas, pain sucré, krokante amandel.Le Délice du Jour - Gerpinnes

Le Délice du Jour… een adres voor de toekomst!

Be-Gusto,

 

Be-Gusto score:                     16,5/20

Be-Gusto value for money: 17/20

 

LE DELICE DU JOUR

Chaussée de Philippeville 195, 6280 Gerpinnes

Tel: +32 71 21 93 43

www.le-delicedujour.be

Comments are closed.