L’Envie – Zwevegem

L’Envie – Gastronomische Goesting

Helkijnstraat 38, 8554 Zwevegem
 0032 56 22 19 83
www.lenvie-restaurant.com
 
Chef: David Grosdent

Op de rand van West-Vlaanderen en Henegouwen openden David en Inez met restaurant L’Envie het begin van hun levenswerk. In volle overtuiging dat topgastronomie in elk gehucht kan slagen werd er in de Helkijnstraat postgevat. Om dit adres te bereiken kronkel je naar Sint-Denijs, een deelgemeente van het West-Vlaamse Zwevegem, ten zuiden van Kortrijk.L'Envie Zwevegem - Sint Denijs

David Grosdent, afkomstig uit Eupen, was voorheen sous-chef bij het Brusselse Sea Grill van Yves Mattagne. Daarvoor passeerde David eerst bij onder meer L’Ecailler du Palais Royal, Manoir de Lébioles en Château du Mylord. Zijn vriendin Inès Vankeirsbilck komt uit Roeselare, was patissier in de Sea Grill maar zorgt vandaag zonder verpinken voor een vlekkeloos service in de zaal. Op haar curriculum staat ook Boury, Château du Mylord, en L’Auberge du Vieux Puits.L'Envie Zwevegem - Sint Denijs L'Envie Zwevegem - Sint Denijs

Het gerestaureerde burgerhuis kreeg een moderne achterbouw en werd stijlvol ingericht. Bij het binnenkomen is er eerst een bar met aperitiefruimte en haardvuur. In de smallere ruimte is er plaats voor 20 couverts aan strak gedekte tafels en de laatste tafels bieden zicht op de open keuken.L'Envie Zwevegem - Sint Denijs L'Envie Zwevegem - Sint Denijs

De chef is vastberaden en toont de richting. Kwaliteit wordt hier gewaardeerd. Hoevekip uit de Landes, Langoustines, Royal Belgian Caviar maar anderzijds worden ook groenten en ingrediënten vanuit de regio verwerkt zoals warmoes en rapen. Je kiest voor een 4-gangen Découverte menu, een 6-gangen Plaisir menu of het 7-gangen Signature menu. De gerechten kunnen ook à la carte in aangepaste porties besteld worden waardoor het jonge koppel de lat meteen hoog legt.L'Envie Zwevegem - Sint Denijs

Ook de wijnkaart bruist meteen van enthousiasme. Een uitstekende mix van bekende referenties en eigen ontdekkingen door de wijnreizen heen. Opvallend is de ruime selectie Bourgognes voor een jong restaurant.L'Envie Zwevegem - Sint Denijs

Waar vele restaurants ons van bij het begin ontmoedigen met een Crodino als alcoholvrij aperitief weet Inès meteen te bevestigen. Een fris alternatief met sinaas en passievruchten komt op tafel om de amuses te begeleiden.

Kroepoek van zeewier en oester met bergamotL'Envie Zwevegem - Sint Denijs

Taartje van garnaal met verse garnalenL'Envie Zwevegem - Sint Denijs

Soepje met foie gras en MadeiraL'Envie Zwevegem - Sint Denijs

Crème en chips van aardpeerL'Envie Zwevegem - Sint Denijs

Als eerste voorgerecht serveert de chef een tartaar van Simmenthal rund, met ansjovis crème, basilicum, kappers, dragon en ijs van Parmezaan. Een geslaagde combinatie met voldoende fraîcheur, kruiding en diepgang.L'Envie Zwevegem - Sint Denijs

Niet verwonderlijk dat de chef met zijn visgerecht het beste intermezzo van de avond brengt. De heek werd perfect gegaard en met gevoel voor finesse gecombineerd met waterkers, warmoes, spinazie, vongole en een emulsie van kokosmelk en waterkers.2L'Envie Zwevegem - Sint Denijs

De Hoevekip uit de Landes is bovenaan mooi krokant maar voor de rest is de garing niet gelijkmatig. Rauwe stukken en onderaan is de structuur weg. Naar samenhang en uitvoering van de bijgerechten zit het wel weer perfect met smaakvol gegaarde cevenne ui, een duxelle van paddenstoelen, rapen en artisjok.L'Envie Zwevegem - Sint Denijs

Afsluiten doen we met een ode aan de bloedsinaasappelen van de Spanjaard Humberto. Met zijn organic farm gaat hij prat tegen de industrie en levert rechtstreeks zijn eigen productie aan de restaurants over heel Europa. De chef combineert dit topproduct met ijs van bloedsinaas, pistachenoot, een cremeux bol van pistache en vanille en marshmallow.L'Envie Zwevegem - Sint Denijs

Huisgemaakte mignardises met onder andere verse financier met ananas en een cannelé sieren de tafel bij de koffie.L'Envie Zwevegem - Sint Denijs

Dit wordt een huis van vertrouwen! Hopelijk heeft Zwevegem er ook zin in. L’Envie CY Soon!

Be-Gusto

 

Be-Gusto score:                     14,5/20

Be-Gusto value for money: 14,5/20

 

Restaurant L’Envie

Helkijnstraat 38, 8554 Zwevegem

Tel: +32 56 22 19 83

www.lenvie-restaurant.com

Comments are closed.