M-Eatery – Mechelen

 Online Reserveren
 Koningin Albertplein 8, 2800 Mechelen
 0032 15 33 90 90
 www.m-eatery.be

Chef: Bolle Meulemans

Iets meer dan een jaar na ons eerste geslaagd bezoek, nemen we plaats in het mooie interieur van restaurant M-Eatery te Mechelen. M-Eatery loopt meteen aardig vol en dat toont dat het concept werkt. De grill specialiteiten met een gastronomisch tintje worden goed gesmaakt. Aan het roer nog altijd de sympathieke Mehdi Mathlouthi en Pascal Van Himste die samen met een jong en dynamisch team zorgen voor de juiste beleving.

In het moderne no-nonsense restaurant kunnen gasten smullen van een heerlijk stukje vlees gegrild op de Josper oven en staat de Berkel vleessnijmachine centraal. Door de grote ruimte in te delen in verschillende compartimenten krijg je een aangenaam en warm gevoel. Chef van dienst, Bolle Meulemans, deed ervaring op bij verschillende toprestaurants. Bij M-Eatery brengt hij kwalitatieve en moderne brasserie gerechten met een focus op het op de Josper gegrilde vlees. De gesloten grill op houtskool zorgt ervoor dat smaken en aroma’s beter tot hun recht komen.M-eatery Mechelen

We starten met de Basil Smash, een gin cocktail die mooi in evenwicht is.M-eatery Mechelen

Als amuse wordt balkenbrij, een soort van stukjes bloedworst, met appelcompote geserveerd.M-eatery Mechelen

Bij de M-eet starters is er keuze genoeg. Tafelgenoten bestellen de huisbereide Hüre van ossentong met traaggegaarde varkensnek, een zalf van mierikswortel en gegrilde langoustine. En ook de javanais van eendenleverterrine met bresaola en structuren van peer. Mijn keuze gaat naar een kalfstartaar met truffelmayonaise en een zalf van zongedroogde tomaten.M-eatery Mechelen M-eatery Mechelen M-eatery Mechelen

Dan is het tijd voor het Prime Meat intermezzo. We delen een Scottona Côte à l’os van 4 weken rijping. Saignant gegrild in de Josper en hierbij komt een paprika-dragon roomsaus en frietjes. Bij zo een rijp beestje kan de Chateau Musar van 1998 uit Libanon uiteraard volledig tot zijn recht komen.M-eatery Mechelen M-eatery Mechelen M-eatery Mechelen M-eatery Mechelen

De vrouw van Mehdi startte recent met van haar passie haar beroep te maken en creëerde Choc’in, een concept waarmee ze chocoladeworkshops in het Mechelse organiseert. Voor M-Eatery werd alvast de klassieke Dame Blanche gepimpt. De Dame Blanche New Style is een reuzen bal van chocolade met vers vanille-ijs erin. De bal smelt door de warme saus en ontpopt zich tot een echte chocolade bom.M-eatery Mechelen

Een uitgebreide keuze, lekkere vleessoorten en pure voorgerechten. De succesformule van M-Eatery werkt. Tel daarbij de correcte prijzen in combinatie met een gezellige sfeer en terugkeren is de boodschap! CY soon,

Be-Gusto

 

Be-Gusto score:                           13/20

Be-Gusto prijs kwaliteit score: 13/20


M-Eatery

Koningin Albertplein 8, 2800 Mechelen

Tel: +32 15 33 90 90
www.m-eet-m-eat.be

 

Comments are closed.