Restaurant Breda – Amsterdam

Breda Amsterdam – Back to the Roots

 Online Reserveren
Singel 210, 1016 AB Amsterdam
 0031 
20 622 5233
www.breda-amsterdam.com

Chef: Guillaume de Beer & Freek van Noortwijk

Amsterdam is booming op culinair vlak. Alle niveaus van de gastronomie gaan er meer en meer imponeren. Neem nu restaurant Breda. Al van bij de opening bejubeld voor zijn ongedwongen concept waar je uitstekende en smaakvolle gerechten aan betaalbare prijzen geserveerd krijgt.

Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer komen beide uit Breda en halen met restaurant Breda de parel van het Zuiden naar het Noorden van Nederland. Beide chefs toonden hun kunsten al bij restaurant Daalder en openden nadien samen restaurant Guts & Glory. Ook een adres dat uiteraard nog op onze ‘to do’ staat. Bij Breda krijgt het Bourgondische leven van het Zuiden een klankbord door topgastronomie zonder tierlantijntjes te serveren. Een moderne internationale keuken in een warme en toegankelijke maar vooral ook bruisend gezellige sfeer.Restaurant Breda - Amsterdam

Een oud pakhuis aan de Amsterdamse ‘Singel’ gracht werd ingericht met groots bistro allure. Zo wisselen houten tafels en met wit linnen gedekte tafels elkaar af. Hoge plafonds en enkele ruwe elementen sieren verder het design. Aan de riante toog kan er ook gegeten worden en geloof met dat is geen straf. We genoten er met volle teugen.Restaurant Breda - Amsterdam

Bij Breda geen keuze à la carte maar een ‘dinner menu’ voor ieders maag. Bij de ‘basic’ variant serveert men een kleine selectie aan gerechten (47,5€), bij het ‘Extra’ menu krijg je een ruimere selectie (62,5€) en de ‘full monthy’ zegt het zelf. De hele mikmak en de ultieme Breda experience (77,5€).

We starten met een glaasje Italiaanse Bubbels uit Trentino bij de selectie hapjes.

Pommes Dauphine met spekRestaurant Breda - Amsterdam

Asperge soep met bieslook olie

Soes met paddenstoel ragoutRestaurant Breda - Amsterdam

Snijboon met Hollandaise sausRestaurant Breda - Amsterdam

Correct gegaarde kabeljauw wordt op een aardappel crème geserveerd. Hierbij komt groene kool, haringkuit en aardappelchips. De chefs steken van wal met een voorgerecht waarbij nagedacht werd over evenwicht en passende smaken. De pairing met de Spaanse Alvarinho wijn van het huis Foral de Melgaço is minder.Restaurant Breda - Amsterdam

De keuken volgt vlot met een geslaagde ceviche met oester, koolrabi en goed gedoseerde koriander.Restaurant Breda - Amsterdam

Een bisque om bij weg te dromen tekent het vervolg. De bisque van zandkrab is zeer intens en perfect gekruid met de nodige scherpte. Hierbij komt kerrie olie en geschaafde venkel als afwerking.Restaurant Breda - Amsterdam

Schartong wordt gecombineerd met een risotto van zeekraal en een saus met kappertjes.Restaurant Breda - Amsterdam

Bourgondisch genieten met toch de nodige verfijning daar gaan de heren voor. Beetgare asperges komen met katenspek, monniksbaard en een crème van eidooier.Restaurant Breda - Amsterdam

Een eidooier wordt op smaak gebracht met een pittige jus van kip met iets teveel peper. Hierbij ook daslook, morilles, trompet de la mort en de bloem van daslook.Restaurant Breda - Amsterdam

Rijstnoedels, pittige bonen en jus van schaaldier.Restaurant Breda - Amsterdam

Als hoofdgerecht is er een mooi sappig stukje rumpsteak van lam met gepofte bulgur en geiten yoghurt.Restaurant Breda - Amsterdam

Ijs van ijzerkruid komt met hangop, merengue en een coulis van yoghurt.Restaurant Breda - Amsterdam

Sorbet van duindoorn en gingerbier met basilicum, limoen en cremeux van rijst.Restaurant Breda - Amsterdam

Be-Gusto

 

Be-Gusto score:                     15/20

Be-Gusto value for money: 15/20

 

Restaurant Breda

Singel 210, 1016 AB Amsterdam

Tel.: 0031 
20 622 5233

www.breda-amsterdam.com

 

Comments are closed.