Restaurant Boury – Roeselare

Boury: The Next Level

 ONLINE RESERVEREN
Rumbeeksesteenweg 300, 8800 Roeselare
+32 51 62 64 62
www.restaurantboury.be

Chef: Tim Boury

Restaurant Boury verhuisde enkele maanden geleden naar een nieuwe locatie in Roeselare en miste zijn heropening zeker niet. Nadat we bij een vorig bezoek danig geprikkeld werden, volgde er uiteraard een bezoek aan het nieuwe Boury op de Rumbeeksesteenweg.

De volledig gerenoveerde historische villa geeft gasten meer comfort en zorgt voor extra ruimte aan creativiteit. De inrichting is uiterst knap. Een mooie parket vloer, stijlvol gedekte tafels en een enorme raampartij aan de tuinzijde zorgen voor een hedendaags state of the art restaurant. Er werd ook een apart salon ingericht voor de aperitief en koffie momenten en binnenkort zorgen enkele gastenkamers voor het ultieme gastro-toerisme. Het privé terrein van de nieuwe Boury is zeer groot en in de zomer wordt het terras dan ook de ‘place to be’ voor een start van de maaltijd. Hier staat een impressionante buitenkeuken met een diameter van 6m en een zwevend dak van maar liefst 1500kg. Naast de keuken die half open achter glas is, zien we ook een stijlvol ingerichte vergaderzaal die professioneel geëquipeerd werd.Boury Roeselare

Ook de keuken van Boury is een parel. Prachtig afgewerkt, perfect uitgetekend en zeer ruim. Beneden is er een wijnkelder waar menig restaurateur jaloers op wordt. Het nieuwe Boury is een levenswerk waar passie en ziel ingestoken werd.Boury Roeselare

Restaurant Boury van chef Tim Boury en gastvrouw Inge Waeles opende eerst in 2010 in een herenhuis op de Diksmuidsesteenweg. Reeds een jaar later werd de verfijning van chef Tim Boury al met een ster bekroond. Tim werd door Gault&Millau verkozen tot Jonge chef van 2014 en steeg in ‘no time’ naar een knappe score van 17 op 20 en drie koksmutsen.

Op het palmares van de chef vinden we naast Comme chez Soi en Belga Queen Gent ook Oud Sluis terug. Tim was namelijk vijf jaar de sous chef van Sergio Herman. Gastvrouw Inge blikt dan weer terug op geslaagde passages bij Comme chez Soi, Auberge du Pêcheur en het Hof van Cleve van Peter Goossens. In het restaurant kan Tim ook rekenen op de steun van zijn broer Ben Boury.

Bij Boury kan je genieten van een beperkte à la carte maar dan wel met uitstekende producten. De gerechten van de menu’s kunnen ook individueel besteld worden. Er is een Menu Biz in 3-gangen (55€) en ook een 5-gangen ‘ontdek & ervaar’ menu voor 79€. Fijnproevers laten zich in de watten leggen met de full Boury experience, een 7-gangen menu waar de chefs het beste van zichzelf geven (108€). Op zaterdag avond en zondag wordt uitsluitend het 7 gangen menu geserveerd. De wijnkaart is zeer evenwichtig met een ruime keuze en sommelier Frederik Nerinckx zorgt voor de juiste beat in het glas!

Speciaal voor deze gelegenheid hadden we een maatpak meegenomen maar uiteraard kan je ook zonder ongedwongen genieten bij Boury!

Souflé gevuld met rucola en ansjovis, koekje Parmezaan en krokant van maniok.Boury Roeselare

Bloemkool en seroendeng.Boury Roeselare

Pakketje van makreel in combinatie met koriander.Boury Roeselare

Boule de Berlin met een crème van wasabi.Boury Roeselare

Cremeux van doperwt, paprika en een Peruaanse escabèche.Boury Roeselare

Velouté van witte asperges met krab. Absolute top!Boury Roeselare

Lijngevangen zeebaars komt met komkommer, radijs, yuzu en een jus van mierikswortel.Boury Roeselare

Rubia gallega met 7 kruiden wordt geserveerd met een jus van lektomaat, mozarella, bio-tomaatjes, champignons en basilicum. Het vlees is super van smaak, de tomaatjes zijn mooi geplisseerd en apart komt nog een Focaccia met tomaat.Boury Roeselare Boury Roeselare

Ook met de gebakken langoustine en een goed gekruide tartaar van langoustine scoort de chef. Hierbij een beetje venkel, verse amandel en een citrusvinaigrette.Boury Roeselare

Schelvis heeft een perfecte cuisson, uitstekende kruiding en wordt gecombineerd met gebrande prei, koolraap, jus van lava’s en witte asperge.Boury Roeselare

De Anjou duif werd in de Mibrasa oven gegaard en heeft een licht rokerige smaak. Iets te weinig gekorst en we zijn niet overtuigd van de structuur. Daarbij wel de perfectie met Korenaer asperge punten, tuinbonen, girolles, jonge wortel en een uitstekende jus. Het boutje is perfect en de filet werd nog afgewerkt met schaafsel van het hart.Boury Roeselare

Tosi gorgonzola kaas is absoluut één van onze favorites. Boury verwerkt deze gorgonzola in een delicieus gerecht met een bouillon en salade van knolselder en granola.Boury Roeselare Boury Roeselare

Aardbei variaties, vlierbloesem en ijs van geitenmelk.Boury Roeselare

Cheesecake, rabarber en rode biet.Boury Roeselare

Boury brengt finesse en creativiteit in combinatie met degelijke en kwaliteitsvolle ingrediënten. Reken hierbij op een perfecte techniekbeheersing, mooie verzorgde presentaties en een uiterst professionele bediening en je weet waarom ‘Boury Beats’ meer dan ooit! ‘Boury The Next Level’, een must voor elke foodie.

Be-Gusto

 

Be-Gusto Score:                 18/20

Be-Gusto Prijs/kwaliteit: 18/20

 

Restaurant Boury

Online Reserveren

Rumbeeksesteenweg 300, 8800 Roeselare

Tel: 0032 51 62 64 62

www.restaurantboury.be

 

Comments are closed.