Castor – Beveren Leie

Castor: dineren in stijl!

 ONLINE RESERVEREN
 Kortrijkseweg 164, 8791 Beveren-Leie
+32 56 19 01 21
 www.cas-tor.be

Chef: Maarten Bouckaert

De sous-chefs die de laatste jaren bij Peter Goossens afstudeerden, slaagden stuk voor stuk aan de culinaire top. Het is dan ook geen verrassing dat de langverwachte opening van restaurant ‘Castor’ de gastronomische divisie in ons land niet onberoerd laat. De toekomst van gastronomie met een flinke dosis verfijning en gedetailleerde arbeid is duidelijk niet dood. Is het een antwoord op de vele laagdrempelige concepten die wekelijks ontspruiten of gewoon een West-Vlaams zakelijk instinct. Feit is dat ‘Castor’ de eerste maanden overrompeld werd door de reservatie stroom. Check it out!28853258953_bf5e9963e1_z

Aan de drukke Kortrijkseweg in Beveren-Leie werd een modern restaurant gebouwd met een strakke gevel waarbij beton en hout mooi samengaan. Ook het interieur laat onmiddellijk vermoeden dat er hier een hedendaags elegant masterpiece geboren werd. Warme kleuren werden gecombineerd met een parketvloer en de comfortabele design ‘beatle chairs’ passen mooi aan de zwarte volkerntafels.

www.victors.be

www.victors.be

www.victors.be

www.victors.be

We worden vriendelijk ontvangen door gastvrouw Stefanie Vandewalle en mogen aperitieven op het mooie terras. In de open keuken zien we chef Maarten Bouckaert in alle sereniteit zijn keukenteam leiden. Na passages bij Hostellerie St.Nicolas in Elverdinge, The Fat Duck in Engeland en De Karmeliet te Brugge was Maarten 6 jaar lang sous-chef bij Peter Goossens. Presteren op topniveau bij het Hof Van Cleve inspireerde hem duidelijk om ook voor het betere werk te kiezen. Een mooi gevarieerde à la carte kaart toont meteen dat er hier met uiterst kwalitatieve seizoen-producten gewerkt wordt. Daarnaast brengt de chef een Menu Castor in 3, 4 of 5-gangen (49€-64€-79€). Lunchen kan al in 3 etappes volgens marktaanbod aan 39€.

www.victors.be

www.victors.be

www.victors.be

www.victors.be

We starten met het aperitief maison, een Crèmant met limoen, waarbij we de lekkere Secreto no7 ham krijgen.Castor - Beveren Leie

De chef volgt met een vichyssoise van asperge met Belle de Fontenay aardappel en een toastje met vitello tonato.Castor - Beveren Leie

Krokantjes van garnaal worden met een dip van Tierentyn mosterd geserveerd.Castor - Beveren Leie

Op de aperitief kaart staan er ook nog enkele extra hapjes die je à la carte kan bijbestellen. We genieten van een verrukkelijke langoustine die met kalfskop ‘en tortue’ en frisse kruiden gecombineerd wordt.Castor - Beveren Leie

Gerookte paling en gelakte zalm met miso, groene kruiden en aubergine kaviaar.Castor - Beveren Leie

Het Castor menu start met eenvoud en een verrukkelijke smaakintensiteit. Verse sardientjes komen met een heldere gel van tomaat, tomaatjes en lavas. Apart komt nog een warm sardientjes met zwarte olijf. In het glas wordt de zomer verder gezet met de Luros Antigos uit de Vinho Verde – Portugal.Castor - Beveren Leie

29475230435_9ee6b77bef_zZeeduivel serveert de chef met een smaakvolle saus van dashi en ricard. Hierbij komt mini broccoli, kokkels, venkel, een bouillabaise crème en chorizo.29475229805_c41e9e6a73_z

Mooie stukjes Lozère lamcarré werden te gedurfd gepeperd en gecombineerd met lamsbuik en lamsschouder. Als garnituur worden artisjok, doperwtjes en een sausje met komijn afgewisseld. Hierbij serveert de sommelier een geslaagde Malbec, Alamos 2014 uit Mendoza Argentinië.29475229225_d1fc1c1011_z

Bij een vin nature LL 2010 van Luc Lybaert uit de Rhône komt jonge duif met morilles, spitskool van op de bbq, Parmezaan, sjalot en blokjes foie. Ook het boutje werd lekker gekruid en is verrukkelijk.29475229125_69509b6cd4_z

Een eerste dessert zorgt voor verfrissing met een ile flottante met framboos en rabarber.29440843406_b3098f51b3_z

Daarna sluit de chef een meer dan geslaagde maaltijd af met een mousse van chocolade en rode biet, griotte kers, krokant van witte chocolade, structuren van rode biet en hazelnoot.28853261503_56f30d2a41_z

Via via werd de Dame Blanche van Castor getipt als één van de betere kastaars van het land. We besluiten om een versie van dit betere werk te delen. De vermelding op de kaart ‘Dame Blanche all the way’, dekt volledig de lading. Ijs met een intense vanille smaak, lekker zacht en gecombineerd met een perfecte chocolade saus.29475226465_5007ee6357_z

“Chef Bouckaert en gastvrouw Stefanie Vandewalle zijn pas tevreden als je glimlacht vanaf uw entree tot bij het verlaten van Castor.” Awel met een dikke smile beleven we de ervaring van een schitterende nieuwkomer met enorm veel potentieel. We kijken dan ook uit naar de evolutie de komende maanden en de richting die Castor zal uitgaan qua kookstijl. Alvast chapeau!

Be-Gusto

Be-Gusto Score:                 16,5/20

Be-Gusto Prijs/kwaliteit: 16,5/20

 

Restaurant Castor

Online Reserveren

Kortrijkseweg 164, 8791 Beveren-Leie

Tel: +32 56 19 01 21

www.cas-tor.be

 

Comments are closed.