L’Amitié – Antwerpen Zuid
L’Amitié: de gastrobar van de toekomst
Online Reserveren | |
Vlaamse Kaai 43, 2000 Antwerpen | |
0032 3 257 50 05 | |
www.lamitie.net |
Zondag en maandag gesloten, doorlopend open van 12h tot 24h.
Chef: Thomas Baeyens
Elke stad met culinaire reputatie heeft tegenwoordig een gastro-bar van niveau waar betere wijnen en excellente sharing gerechten gecombineerd worden in een trendy hedendaags interieur. Met de recente restyling van restaurant L’Amitié komt Antwerpen nu ook in dit rijtje voor.
Het pand aan de Antwerpse gedempte Zuiderdokken waar vroeger een koffiebranderij was, kreeg een strakke inrichting van de hand van interieurarchitect Lieven Musschoot. Met het huidige concept brengt L’Amitié een meer gevarieerd aanbod en dit met doorlopende openingsuren. Bij L’amitié kan je nu ook terecht voor een snelle hap, early dinner of goed glas wijn.
Op culinair vlak blijft chef-eigenaar Thomas Baeyens trouw aan zijn door terroir gedreven productkeuken. Overdag is er een aparte kaart met een ruime keuze aan top charcuterie en enkele tapas style ‘bits ’n bites’ gerechten. Tijdens de klassieke lunch en diner tijdstippen komt daarboven op nog een riante keuze aan mooie gerechten om te delen. Van ‘cold & tasty’ naar ‘nice & warm’ tot de ‘you’re so sweets’ . De gastro-bar L’Amitié zorgt met een nieuwe schwung en gezellig interieur voor een restaurant beleving die hedendaags is. Sommelier en mede-eigenaar Kevin Matters zorgt daarbij voor de passende wijnbegeleiding met veel keuze aan wijnen per glas.
Wandel even mee door de kaart met onze degustatie waarbij we de carpaccio van cecina met gepocheerde ganzelever en de mini Chianina burger als ‘must-eat’ bestempelen.
Huisgemarineerde zalm met sinaas, zure room en mierikswortel. (8€)
Tartaar van runds met een krokante salade van soja scheuten en mosterd. (9€)
Carpaccio van Cecina met gepocheerde ganzenlever en truffelvinaigrette. (15€)
Gerookte paling met opperdoezer-aardappel en gepekelde radijs. (10€)
Gepocheerd hoeve-ei met raapsteel en gerookt spek. (8€)
Buikspek, rode biet en krokante zuurkool. (10€)
Sint Jakobsvrucht met een crème van zuurkool en pompoen. (12€)
Bouchot mosselen met vadouvan curry. (12€)
Krokante zwezerik, artisjok en truffelvinaigrette (18€)
Mini Chianina rundsburger met vadouvan en krokante ui. (8€)
Met een flinke bistronomie degustatie lost L’Amitié alle verwachtingen in.
Hier kom je genieten in een aangename sfeer en bepaal je zelf hoe lang je aan tafel zit en hoeveel gerechtjes je wil bestellen en delen. Met een ruim aanbod aan gerechten met kwalitatieve ingrediënten zet chef Thomas weer zijn signatuur! Dit maakt ons gelukkig, des te meer door onze recente verhuis naar Antwerpen Zuid. CY soon,
Be-Gusto
Be-Gusto score: 15/20
Be-Gusto value for money: 15/20
L’Amitié
Vlaamse Kaai 43, 2000 Antwerpen
TEl: +32.3.257.50.05
Zondag en maandag gesloten
Doorlopend open van 12h tot 24h.
L’Amitié is één van mijn favoriete restaurants op’t Zuid. Maar ’t Stad heeft nog zoveel meer te bieden! Dat mocht ik vorig jaar ontdekken tijdens de jaarlijkse teambuilding met mijn collega’s. Toen deden we onder meer een culinaire wandeling in Antwerpen. Van een leuke ervaring gesproken!