La Paix – Anderlecht, Brussel

La Paix – Soul & peace 

Rue Ropsy Chaudron 49, 1070 Bruxelles
0032 2 523 09 58
www.lapaix1892.com 

Zaterdag & Zondag gesloten

Restaurant La Paix zou het perfecte toneel kunnen zijn voor een bruisende brasserie met 100 couverts. Daar zit ook de historie van dit icoonstuk, gelegen tegenover het slachthuis van Anderlecht. Maar toen chef David Martin de zaak jaren geleden overnam van zijn schoonouders had hij een visie. La Paix moest evolueren, inspireren en vooral een ongekende identiteit huisvesten. Hierin slaagt de chef met veel bravoure.La Paix - Anderlecht - Brussels

Hij maakte eerst nog naam door klassieke brasseriegerechten op een superieure manier te moderniseren. Nauwkeurig geselecteerde top-produkten en uitstekende rundersoorten kregen daarbij een centrale rol. Toen gerijpt vlees nog niet zo gekend was, serveerde men bij La Paix reeds de beste selectie. Nadien volgde een zeer verfijnde invloed van de Japanse keuken. Zonder te overdrijven weet Martin zijn gerechten naar een hoger niveau te tillen. Hij laat zijn klassieke basis evenwichtig evolueren met zijn nieuwe visie en de Japanse invloeden. Dit levert een zeer interessante keuken op die we eindelijk na lang wachten gingen degusteren.La Paix - Anderlecht - Brussels

Een grote chef moet je vrijheid geven en we laten ons dan ook verrassen met het 8 gangen surprise menu (110€).

Amuses:

 • Bisque van de karkassen van kingcrab met Nespresso. De gekende intro van Martin in koud-warm cappuccino stijl.
 • Cheesecake van Parmezaan met een gelei van erwt, pompelmoes, gel van granaatappel en poeder van lavas.
 • Warm kaashapje van mimolette kaas.
 • Gazpacho van kers en rode biet met gerookte paling.La Paix - Anderlecht - Brussels
 • Bereidingen rond varken:
  • Varkenskop met een mousse van de ham en varkensoor
  • Kroket van varkenspoot en mosterdzaad
  • Mosterd met misoLa Paix - Anderlecht - Brussels

Gemarineerde sardienfilet uit Bretagne met snijboontjes en kapucijn blad, ijsgekoelde jus met granny smith, gember, koriander en groene kool.La Paix - Anderlecht - Brussels

Vitello Tonnato versie: tartaar van kalfsvlees uit Corrèze met Katsuobushi (gedroogde tonijn), sla van algen en komkommer en een dashi bouillon.La Paix - Anderlecht - Brussels

Flan chawan-mushi gemaakt van levende king crab en van de corail met een dashi van rode algen en olie van laurier. Onderaan mooie stukken King Crab. Hemels!La Paix - Anderlecht - Brussels La Paix - Anderlecht - Brussels

Salade van King Krab met rauwe avocado, een emulsie van Ponzu en zwarte sesam.La Paix - Anderlecht - Brussels

Groene asperge met een crème van aardappel, maïs in polenta stijl. Hierbij ook een jus van gegrilde Bresse kip en Pata Negra. Het gerecht wordt afgewerkt aan tafel met schaafsel van Zwitserse Belper kaas die in peper gewikkeld werd. Een fenomenaal gerecht en het hoogtepunt van het menu. Mooi in balans en met een schitterende kruiding die de Belper kaas bracht.La Paix - Anderlecht - Brussels La Paix - Anderlecht - Brussels

Wulken en kalfskop, zuurdesem, wijngaardslakken in zwarte look en erwtjes uit eigen tuin.La Paix - Anderlecht - Brussels

Tarbot in vin jaune saus! Een tarbot van 10kg had Martin die week aan de haak geslagen. Hierbij algen, een aubergine taartje uit Sicilië. Vin jaune Chateau Chalon 2004, Domaine Macle.La Paix - Anderlecht - Brussels La Paix - Anderlecht - Brussels

Gekonfijte rib van Wagyu rundsvlees met een Daikon bereiding met sake en wortel. Hierbij ook een klassieke bouillon. Apart kwam nog een aardappel crème met jonge Cantal kaas en gegrilde bloemkool.La Paix - Anderlecht - Brussels

Pré dessert: Kersen geparfumeerd met ponzu, ijs van rozemarijn en honing.La Paix - Anderlecht - Brussels

Aardbei, framboos en rabarber. Evenwichtig en fris maar in vergelijking met de andere gerechten een lager niveau.La Paix - Anderlecht - Brussels
La Paix - Anderlecht - Brussels

Gerecht na gerecht worden we overdonderd door mooie combinaties met veel diepgang. Een creatieve verfijnde kookstijl met gerechten die verrassen, een ziel hebben en smaken naar meer. Eén van mijn culinaire hoogtepunten in België dit jaar. CY soon,

Be-Gusto

 

Be-Gusto score:                     17/20

Be-Gusto value for money: 17/20

 

La Paix

Rue Ropsy Chaudron 49, 1070 Bruxelles

Tel: +32. 2 523 09 58

www.lapaix1892.com

Zaterdag & Zondag geslotenLa Paix - Anderlecht - Brussels

Comments are closed.