NorthSeaChefs for charity

NorthSeaChefs for charity levert meer dan 17.000€ op voor ALS!

De NorthSeaChefs deze maand hun goed hart met een groots ‘Benefeat’ event. Het spektakel kaderde in het thema van de warmste week van Studio Brussel. Dit jaar werd er als locatie gekozen voor Hof Ten Damme in Kallo waar 180 aanwezigen genoten van een inspirerende middag en avond. De volledige opbrengst gaat integraal naar vzw ‘Een hart voor ALS’. ALS is een dodelijke aandoening van de motorische zenuwcellen die leidt tot progressieve krachtvermindering in alle spieren. Met de steun aan ‘Een hart voor ALS’ willen de NorthSeaChefs een steentje bijdragen aan het onderzoek dat dringend nodig is om deze vreselijke ziekte te voorkomen.

©Frank Croes

©Frank Croes

De vreselijke ziekte ALS ligt ons nauw aan het hart en de inspanningen van zowel een Hart voor ALS als de NorthSeaChefs kunnen we dan ook alleen maar toejuichen. Vrij recent verloor ik mijn schoonmoeder door deze vreselijke ziekte en stonden we machteloos. Alle spieren van het lichaam worden aangetast en dit bij een volle bewustwording. Het is dan ook dringend tijd dat er meer geïnvesteerd wordt om deze ziekte te onderzoeken. Bedankt aan alle vrijwilligers die met dit event een stap in de goede richting zetten.

©Frank Croes

©Frank Croes

©Frank Croes

©Frank Croes

©Frank Croes

©Frank Croes

©Frank Croes

©Frank Croes

Het event kreeg extra kracht door de begeleiding van Gène Bervoets, ambassadeur van de vzw hart voor ALS en Axel Daeseleire, ambassadeur van de NorthSeaChefs. Met hun warme stem, onweerstaanbaar entertainment en meer dan één komische noot bezorgden zij de gasten een onvergetelijke dag. Mede dankzij hun passionele inzet werd de tombola en veiling van enkele kunstwerken voor het goede doel een groots succes. Bij de veiling werd er gretig geboden op de werken van ‘Jozefien’, Axel Daeseleire en Dominique Persoone . Met een reuze XXXXXXXL koksvest van Metro getekend door alle topchefs van ons land werd de veiling succesvol afgesloten. Dit brengt de steun voor ALS op meer dan 17.000 €. Als special act kwamen ‘De Grungblavers’ het geheel met evergreens in ’t Antwerps bijstaan.

©Frank Croes

©Frank Croes

©Frank Croes

©Frank Croes

©Frank Croes

©Frank Croes

In de sfeervolle omkadering van Hof Ten Damme serveerden meer dan 20 NorthSeaChefs het beste van zichzelf. Een ongeziene line up zorgde voor teamwork van het hoogste niveau wat resulteerde in de meest fijnzinnige gerechten. Een delicieus menu van 15 gerechten met onbeminde minder bekende vis en bijvangst. Met het serveren van Noordzeevis op duurzame wijze gevangen door top Belgische vissers geven deze gepassioneerde chefs alweer een duidelijk signaal naar de sector en consumenten. Het werd een spektakel waarbij onder andere steenbolk, hondshaai, wulken, haring, pijlinktvis, schelvis en rode poon voor de hoogtepunten zorgden. Bij gerechten met een boodschap werden passende natuurlijke wijnen van Piana Dei Castelli geschonken

©Frank Croes

©Frank Croes

©Frank Croes

©Frank Croes

NORTHSEACHEFS® stelt alles in het werk om de Belgische vis in het algemeen populairder te maken. In het bijzonder wil de vereniging minder bekende vissen, onbeminde vissoorten en bycatch – gevangen door Belgische vissers – promoten. Met creatieve recepten en technische fiches moedigen ze andere chefs, hobbykoks en consumenten aan om op een verantwoorde wijze om te gaan met deze respectvol gevangen vissen en bijvangst. Enerzijds omdat de vissen zoveel meer te bieden hebben dan de meeste mensen denken.

©Frank Croes

©Frank Croes

©Frank Croes

©Frank Croes

©Frank Croes

©Frank Croes

©Frank Croes

©Frank Croes

Anderzijds uit eerbied voor Belgische vis in het algemeen. En voornamelijk soorten als hondshaai, rode poon, pieterman, steenbolk, schartong, schelvis, zeekat …

©Frank Croes

©Frank Croes

©Frank Croes

©Frank Croes

©Frank Croes

©Frank Croes

©Frank Croes

©Frank Croes

nsc_benefeat_menu_nl_lr2

#RESPECT #NorthSeaChefs

 

Herbeleef de Benefeat op www.benefeat.be

Voor meer informatie surf naar [email protected]

Comments are closed.