Bruut – Brugge

Bruut – Verfijning in de smaak

 Online Reserveren
Meestraat 9, 8000 Brugge
0032 50 69 55 09
www.bistrobruut.be

Chef: Bruno Timperman

Al zeker drie jaar staat restaurant Bruut op mijn social media radar en toch slaagden we er niet eerder in om dit uitgepuurd culinair walhalla te bezoeken. ‘Bruute’ schande zou ik zeggen.

Bistro Bruut ligt aan de Brugse Reien in een prachtig zeventiende-eeuws pand. Romantiek en historie in combinatie met topgastronomie. Want vanuit de kelder van dit charmant huis aan de Groene Rij brengt chef en zaakvoerder Bruno Timperman een no nonsense stijl die tekent met puurheid, intensiteit en evenwicht. Zijn keuken staat voor een versmelting van de Vlaamse terroir keuken met eigentijdse technieken en bereidingen. Topkwaliteit van het basisproduct krijgt een centrale rol en de ingrediënten worden met de juiste precisie verwerkt uitgepuurd.

Chef Bruno Timperman is autodidact en kookt vanuit zijn passie met veel overtuiging. Na enkele Brugse ervaringstochten bij onder meer Den Gouden Harynck en Rock-Fort belandde de chef bij Danny Horseele. Met Bruut wil de chef vooral de essentie van lekker eten en samenzijn tonen. Restaurant Bruut heeft een vleugje magie, gastvrije charme en vooral een ongedwongen feel-good sfeer. De tafels zijn gemaakt van bruut hout, de inrichting is sober en enkele authentieke elementen van het pand bleven bewaard. De chef pendelt tussen zijn keuken in de kelder en het restaurant. Ten gepaste tijde geeft hij uitleg en duiding bij zijn creaties die vol ambacht en ziel via de keukenlift naar boven gebracht worden.

We starten Fidèle met de bubbels van Vouette & Sorbée. Daarbij worden in een vlot tempo drie mooie hapjes geserveerd.

Oester met bloemkool, een couscous van bloemkool en afgewerkt met een olie van bloemkool.

De Brugse terroir sushi, geserveerd als boerenkool met look, radijs en viseitjes.

Chicon hesp: Deze klassieker volgens de inspiratie van de chef met een krokant witlof blad gevuld met kaas Oud Brugge prestige en afgewerkt met geraspte ham.

Om verse en pure producten te kunnen aanbieden, wordt er enkel gewerkt met één keuzemenu. Er is de mogelijkheid om het menu in vier (55€) of vijf (65€) gangen te nemen.

Het eerste gerecht zit er meteen boenk op. Een heerlijke tartaar van kreeft komt met ingelegde zilverui, spruitblaadjes met een saus van bergamot, dragonolie en tapioca. Voortreffelijk!

Roggevleugel komt met een knolselder remoulade, knolselder jus en beurre noisette.

Simplicity rules met een perfect moot tarbot in combinatie met schorseneer in as van hooi. Hierbij ook een saus van gerookte mosseljus en crème van aardpeer.

De kwaliteit van een duifgerecht is vaak een maatstaf voor kunde. Timperman slaagt grandioos met een sublieme bereiding duif met rode biet. De poten van de duif zijn gelakt, de filet perfect gegaard. Hierbij serveert hij nog gepofte rode biet, zoet zure rode biet en zwarte look.

Afsluiten doen we met een creatieve uitspatting in een uitgeholde pompoen: ijs van pompoen, een espuma witte chocolade, mandarijn en duindoornbes.

Op de wijnkaart staat een mooie selectie van een aantal funky wines en voor de selectie kan je zeker rekenen op een voortreffelijke keuze van de chef zelf. Brugge heeft veel te bieden maar vergeet zeker Bistro Bruut niet te bezoeken voor het summum van de Belgische bistronomie.

Be-Gusto

 

Be-Gusto score:                     8/10

Be-Gusto value for money: 8/10

 

Bistro Bruut

Online reserveren

Meestraat 9, 8000 Brugge

Tel: 0032 50 69 55 09

www.bistrobruut.be

Comments are closed.