Rosch – Hasselt

ROSCH – Jonge talenten

 Online Reserveren
Dorpsstraat 34, 3500 Hasselt
0032 11 18 27 93
www.rosch.be

Chef: Glenn Ross & Nicole Schellekens

Restaurant Rosch is nog maar een paar maanden open en de vele positieve geruchten deden ons met veel plezier nog eens richting Hasselt trekken. Het culinaire landschap in Hasselt kende de laatste jaren nogal een metamorfose met vele jonge beloftevolle chefs. Zo zorgden Ogst, 6Zinnen, Osteria Moretti en Zoethout bijvoorbeeld voor een frisse wind van kleinschalige maar uitmuntende restaurants waar de passie voor het vak nog altijd zegeviert.

En Rosch klinkt in dit rijtje natuurlijk als muziek in de oren. Jonge ondernemers die begrijpen waar het in de horeca om draait. Voor hun start project kozen Nicole en Glenn voor een klein pand vlak aan de Hasseltse binnensingel en op een 200 m van de centrale winkelstraat. De inrichting is sober maar verzorgd en gezellig. De open keuken aan de zijkant vooraan zorgt voor een beetje interactie en de kleine tafeltjes voor een 20tal couverts staan achteraan richting binnenkoer.

Nicole en Glenn zijn misschien nog niet gekend bij het grote publiek maar dit jonge koppel die elkaar leerde kennen bij Peter Goossens mogen met Hof Van Cleve, The Fat Duck Australië en Castor spreken van kennis van zaken. Nicole Schellekens doet de bediening en de patisserie en Glenn Ross doet de keuken voor alle andere gerechten. Op deze formule lijkt Hasselt wel een patent genomen te hebben!

Voor jonge starters met een kleinschalig restaurant kozen Glenn en Nicole een keer niet voor het ‘one menu’ concept maar een mooie beperkte à la carte. Dit toont lef en deze lijn trekken ze ook door met de aperitief hapjes. Geen wandeling amuses of de classic olijf bakjes maar naast de gebruikelijke welkom crackers ook à la carte een keuze aan hapjes om te delen en extra bij te bestellen.

We starten op het terras met als hapje dun gesneden Iberico ham en crackers met dukkah kruiden.

Van de keuze hapjes proeven we eerst het buikspek met pinda, chili en koriander (6€). De chef scoort meteen een driepunter en toont dat hij evenwicht en intensiteit in zijn gerechten kan brengen.

We volgen met een frisse combinatie van scheermesjes met chorizo en venkel (6€).

De komkommer met yoghurt dressing en wasabi crumble is een beetje minder sensationeel dan de voorgaande hapjes maar brengt wel variatie.

Bij de voorgerechten brengt de chef een keuze tussen een rundstartaar, een hamashi gerecht, een vegetarische compilatie rond bloemkool, cashewnoten en labneh yoghurt of babykreeft. We kiezen voor de babykreeft die perfect gegaard werd. Hierbij komen groene asperges, koolrabi en een espuma van vadouvan kruiden (28€). Een zeer geslaagd voorgerecht met voldoende afwisseling in textuur, correcte kruiding en een vadouvan espuma die meerwaarde geeft zonder de kreeft te doen vergeten.

Ook aan de overkant krijg ik een goedkeurende ‘yes’ bij de runds tartaar.

Het melkkalf wordt met warmoes, wortel en erwtjes gebracht (30€). Ook hier weer een juiste techniek beheersing met sappig gebraden kalfsvlees van een goede kwaliteit afgewisseld met texturen van wortel, warmoes en verse erwtjes.

Afsluiten doe je bij Rosch bijvoorbeeld met de nu al legendarische ‘Fairybread Rosch’. In Australië is dit een kleurrijk gekend dessert maar Nicolle maakt er een speciale luxe versie van. Als patissier deed ze duidelijk veel ervaring op en deze versie met luchtige cheesecake die gevuld werd met mango werd kleurrijk afgewerkt en krijgt enkele stukjes popcorn van uitstekend makelij erbij (7€). Ik ben geen cheesecake liefhebber maar dit is werkelijk top. Prachtige smaken, crunch en frisheid. Over durf en creativiteit gesproken.

Be-gusto

 

Be-Gusto score:                  7,3/10

Be-Gusto prijs/kwaliteit: 7,3/10

 

Rosch

Dorpsstraat 34, 3500 Hasselt

Tel: +32 11 18 27 93

www.rosch.be

Comments are closed.