Dim Dining – Antwerpen

DIM Dining – Much more than Sushi!

 Online Reserveren
Vrijdagmarkt 7, 2000 Antwerpen
0032 3 226 26 70
www.dimdining.be

Chef: Dimitri Proost

Terwijl de meeste leeftijdsgenoten nog lustig freewheelen lijkt chef Dimitri Proost al een gevestigde waard. In ‘no time’ zette hij Dim in de Leeuwenstraat op de kaart van Antwerpen. Veel had hij daarvoor niet nodig. Een kleine bistro tegenover restaurant ‘t Fornuis, twee kookpitten, een oventje, de steun van meester Johan Segers en vooral talent. Veel, heel veel talent.

Reeds enkele keren gingen we genieten van de kookkunsten van Dimitri Proost die een juist evenwicht tussen fusion en Frans-Belgische keuken weet te behouden. Inderdaad want Dim is veel meer dan één van de betere sushi zaken van ‘t land. Met een Urban Fusion stijl serveert Proost alvast een voor Antwerpen uniek concept. Zo een concept verdient natuurlijk een passende look. En die look werd gevonden door een grondige verbouwing van het vroegere restaurant ‘Te Kook’ op de Vrijdagsmarkt, op slechts een 100m van de vorige Dim. Dim Dining is de volgende fase van Proost en bewees in zijn wittebroodsweken alvast een knaller van formaat te zijn. Een sobere ingetogen sfeer met volledig open keuken, een gouden counter zodat je recht voor de chef kan post vatten en verder enkele brede tafels voor het meer intieme dining gevoel. Sereniteit. Proost wist wat er nodig was om zijn kookstijl nu in het interieur te laten spreken en vond bij architect Marnik Heijligen de perfecte partner om dit verhaal tot een succes te laten uitwerken

© Sam Bynens

Het Tokyo gevoel blijft de jonge chef meer en meer beïnvloeden en daar zitten zijn talrijke reizen naar Japan uiteraard voor iets tussen. Het resultaat is een hedendaagse Asian Fusion keuken gecombineerd met de power en klassieke rijkdom van leermeester Segers-San! Dit resulteert in menu’s met kleine proefgerechten die precisie en diepgang met zich meebrengen. Geen compromissen naar ingrediënten toe. Only the best en versheid primeert. Naast dit ‘Omakase’ menu of ‘laat het over aan de chef’ in 6, 9 of 12 gangen (80€-105€-135€) is er ook een gevarieerde à la carte keuze. Van sushi selecties tot verse visbereidingen en Wagyu rundsvlees. Met een octopus & green chili bereiding heeft Proost zelfs al een mooi signatuur gerecht.

© Kris Vlegels

Wij geven ons over en starten met een 9-course ‘Omakase’ met enkele smaakvolle proevertjes.

Sashimi van watermeloen met sesam olie.

Pastrami van Wagyu

Edamame bonen

Als eerste gerecht brengt Proost een kraakverse sashimi van zeebaars smaakvol gecombineerd met zee-egel.

Tonijn bewerkt de chef licht met dashi, groene pepers en wat eigeel om een volgend smaakbommetje te bekomen.

Coquille in alle eenvoud met de rijkdom van Imperial kaviaar en afgewerkt met ponzu en pecannoot.

Octopus green chili is het signatuur gerecht van Proost en is uitzonderlijk omdat hij 13 keer gekookt en telkens afgekoeld wordt. Het resultaat is een botermals fenomeen dat in tempura krokant gebakken wordt en op tafel komt met een groene chili saus.

Crispy duck salad met pijnboompitten en een beetje pompelmoes.

Kreeft met dashi, shiitake en tofu.

Tijdens een vorig bezoek had ik trouwens het geluk om van de Kreeft à la nage van Dim te proeven. Wereldklasse!

Wagyu rundsvlees in zijn eenvoud en vooral puurheid.Kip Sot-l’y-laisse met oester en miso op ceder hout gegaard en gekarameliseerd.

Sorbet selectie van yuzu, appel, mandarijn en lychee.

Een afsluiter die kan tellen en de Dim Dining Experience helemaal signeert. Een Chocolade flan niet te zwaar en hemels gebracht met zeezout, bladgoud en olijf olie.

Dimitri Proost toonde zijn kunnen al in het Leeuwenstraatje en vandaag zet hij nog een stap verder op de Antwerpse Vrijdagmarkt. Jeugdig enthousiasme, toewijding en veel talent zorgen voor een geslaagde lancering en doen ons hunkeren naar wat Proost later nog meer in petto heeft! CY soon,

Be-Gusto,

Be-Gusto score:                  7,9/10

Be-Gusto prijs/kwaliteit: 7,7/10

 

DIM Dining

Vrijdagmarkt 7, 2000 Antwerpen

Tel: +32 3 226 26 70

www.dimdining.be

 

 

 

 

Comments are closed.