‘t Werftje – Zeebrugge

‘t Werftje – baraque kroket!

Werfkaai 29, 8380 Zeebrugge
0032 497 55 30 10
www.twerftje.be

Herlinde Preem, Mike Vandersnickt en zoon Eli Vandersnickt

Waar eet je de betere garnaalkroketten? Bij die vraag wordt je regelmatig doorverwezen naar café ‘t Werftje in Zeebrugge. Geen idyllische locatie of opgesmukt gedoe. Gewoon op café en kwaliteit uit het vuistje. Een fenomeen dat we maar al te graag eens gingen ontdekken. Want ook dat maakt deel uit van ons culinair erfgoed.

Het origineel klein caféetje dateert al van 1905 en werd enkele dagen geleden een beetje gerenoveerd. De charme, ziel en authenticiteit van het pand en interieur aan de Zeebrugse haven werd gelukkig behouden. Ernaast een terras wat de capaciteit meer dan verdubbeld. Hier is het een soort van komen en gaan met een toog voor een frisse pint of een houten tafeltje voor verse zeevruchten, de echte Belgische garnaalkroket of één van de suggesties. Reserveren is niet mogelijk – aanschuiven is de boodschap.

Wie ‘t Werftje zegt, zegt garnaalkroketten en daarvoor zijn we natuurlijk gekomen. Het smullen van deze delicatesse kan door de versie uit het vuistje te bestellen, met een fris slaatje of als sharing dish met tien exemplaren op één bord.

 

We bestellen 2 kroketten uit het vuistje voor 4,30 € per stuk. De kroket is mooi gepaneerd met chapelure en stevig gelijkmatig gekorst. De vulling met voldoende stukken grijze garnaal is licht smeuïg en heeft een goede intensiteit en finesse.

 

Vermits we hier het betere ‘kroket’ werk degusteren zijn we nieuwsgierig om ook te andere visbereidingen te proeven. Wat volgt is voor mij de topper van de avond. Gepaneerde en gefrituurde stukjes pladijsfilet – goujonettes – met een verse tartaar saus (18,9€). De vis is lekker sappig, goed gekruid en perfect gepaneerd met panko. Ook de tartaar saus in een plastiek potje is van uitstekend makelij.

We twijfelen even om één van oester schotels of plateau fruit de mer te nemen maar gaan toch voor de alom geprezen vissoep (9€). Het is meer een sterk gepeperde court bouillon met dikke stukken groenten en onderaan grote stukken witte vis met nog voldoende structuur. Naar smaak toe wel onder het niveau van de vorige gerechten. Deze maaltijd-soep is uiteraard een gerecht op zich.

Bij de suggesties vandaag zijn er gamba’s à la plancha of kabeljauw(32€). De stevige kabeljauw moot komt op een bedje van prei en kreeg te weinig kruiding. Rondom de vis zit een crème van rode paprika en mousseline. Apart komt nog extra mousseline saus en nog een aardappelpuree.

 

Afsluiten kan bij ‘t Werftje met een crème Catalane of één van de ijscoupes. Dame Blanche (7€) niet vers gedraaid maar met voldoende vanille en een correcte chocolade saus.

Dit bezoek aan de ‘Baraque Kroket’ van de Belgische kust was meer dan geslaagd. Voor de garnaalkroketten en gefrituurde visreepjes, op zich telkens al een maaltijd, kom ik zeker terug! CY soon,

Tip: ‘t Werftje heeft ook een foodtruck

Be-Gusto,

Be-Gusto score:                  6,3/10

Be-Gusto prijs/kwaliteit: 6,5/10

 

‘t Werftje

Werfkaai 29, 8380 Zeebrugge

Tel: +32 497 55 30 10

www.twerftje.be

 

Comments are closed.