Meliefste – Wolphaartsdijk

Meliefste: The one to watch!

 Online Reserveren
Wolphaartsdijkseveer 1, 4471 ND Wolphaartsdijk, The Netherlands
+31 113 581326
http://restaurantmeliefste.nl

Chef: Thijs Meliefste

Restaurant Meliefste bezochten we reeds een eerste keer in januari en nu enkele maanden later is de evolutie alweer schitterend merkbaar. Deze ‘one to watch’ ligt in het pittoreske Wolphaartsdijk. Dit gezellig dorpje ligt in de provincie Zeeland en is bekend als populaire bestemming onder toeristen. Veel toeristen genieten van de watersportmogelijkheden aan het Veerse Meer en meer dan de helft van de bezoekers zijn Belgen.

Meliefste is gelegen in een prachtig historisch gebouw aan de jachthavenzijde. Het gebouw is het originele Veerhuis van de jachtclub, dat een volledige renovatie kreeg. Onlangs is de keuken uitgebreid en volledig gerenoveerd volgens de nieuwste moderne normen. Met een groot raam aan de open keuken brengen de koks de sfeer van de keuken mee in de zaal. De keuken brengt ook regelmatig gerechten mee aan tafel om de beleving te accentueren. In het restaurant zien we een stijlvol interieur dat verdeeld is in meerdere verschillende ruimtes. De decoratie combineert warme kleuren met moderne details en biedt alle comfort. Het kleine zomerterras biedt uitzicht op de havenkant van het Veerse Meer.

Het restaurant heeft de laatste jaren een ware metamorfose ondergaan. Het is een nieuwe plek waar passie, techniek en liefde voor de keuken hand in hand gaan. Thijs Meliefste is een geweldige chef en is altijd op zoek naar nieuwe gerechten en evolutie in zijn kookstijl. De kookkunsten van de chef zijn puur en weerspiegelen de reflectie van de natuur. Samen met zijn keukenteam gaat hij dagelijks in de omliggende velden op zoek naar wilde kruiden. De omgeving en de seizoenen spelen een belangrijke rol in het restaurant.

Thijs Meliefste kan ondanks zijn nog jonge leeftijd reeds een mooie referentie lijst voorleggen. Zo werkte hij onder andere bij The Fat Duck, Het Gebaar en het nabijgelegen restaurant Katseveer. Bij Het Gebaar werkte hij samen met zijn vrouw Anuschka Bogaert die vandaag verantwoordelijk is voor de ontvangst en organisatie van het restaurant. Sommelier Geert Rutten met ervaring bij De Karmeliet in Brugge weet hoe te imponeren met een vrij kleine maar interessante wijnkelder. Zijn pairings zijn creatief en combineren klassieke en natuurlijke wijnen. Als alternatief kan ook een sap arrangement als begeleiding gekozen worden. Restaurantmanager Steven van Roemburg zorgt voor een vlotte en professionele service.

Het menu van Meliefste is een weerspiegeling van de natuur en de Zeeuwse omgeving. Bijzondere planten, groenten uit de buurt, verse vis uit de Oosterschelde of vlees uit de omliggende dorpen. Het respect voor het product is altijd essentieel. Ze werken met de beste lokale producten, elke dag vers verwerkt. Producten met een verhaal en ingrediënten die met zorg behandeld worden.

We starten ons menu “reflectie van de natuur 2017” met een glas Champagne Francis Boulard. Mooi rijp fruit en lekker intens van smaak alvorens te beginnen met een indrukwekkende wandeling vol smaakvolle amuses.

Brood Kussentje van daslook en spinazie met crème van oude kaas

Aardappel krokant met een emulsie van zeeduivellever en kervel

Gedehydrateerde wortel, gegaard in wortelsap met gel van dragon azijn en bloemetjes en kruiden

Gepekelde makreel werd gebrand en komt met miso en een verse dille tapenade

Zeeuwse mossel met een kruiden mayonaise en olie van lavas

Donut met zure haring, gepofte amarant, viooltje, kruiden

Zee-egel sandwich. Wat een smaakbom!

Als eerste gerecht kom snoekbaars, gegaard in een stevige bouillon, en afgewerkt met as van prei. Hierbij komt gefermenteerde daikon, gel van appel, emulsie van roquette salade, knolselder, zevenblad, zeekraal, zuring, duizend blad, postelein, rolklaver en koolzaad. Een krachtige combinatie die afgewerkt wordt met een jus van gefermenteerd tomatensap en bieslookolie aan tafel.

Oosterscheldekreeft wordt gecombineerd met dunne schijven witte asperges, radijsjes en een vinaigrette van radijs.

Langoustine van de Faeröer eilanden – joekels van een beesten – werd kort gebrand en gelakt met een reductie van de kop. Hierbij komt een bloemkool crème en couscous van bloemkool, gepekelde sjalot en poeder van gebakken ui.

Zeeduivel werd op lage temperatuur gegaard en wordt geserveerd met een beurre blanc van gerookte boter, Oost Indische kers, crème van sjalot en afgewerkt met kaviaar.

Van het lam uit het dorp brengt de chef zowel de filet als een stukje van de bout. Het lamsvlees werd traag gegaard en gecombineerd met een crème van erwtjes, gel van zwarte knoflook, kruiden uit de tuin en polenta komt apart.

Entrecote van Holsteiner melkkoe met zoet zure ui, opgelegde Zeeuwse mosterdzaadjes.

Aardbei structuren met een crumble van witte chocolade, crème van vlierbloesem, bronzen venkel, merengue van aardbei en aardbei-ijs.

Crumble en crème van witte chocolade met magnolia-ijs, mascarpone, honing.

Be-Gusto

 

Be-Gusto score:                     8,3/10

Be-Gusto value for money: 8,4/10

 

Meliefste

Wolphaartsdijkseveer 1, 4471 ND Wolphaartsdijk, Nederland

Tel: +31 113 581326

www.restaurantmeliefste.nl

Pictures by Belgian Taste Buds

Original review made for wbpstars.com. Discover the ultimate guide for food lovers, travellers and the restaurant business. Discover many thousands of images and hundreds of films of the most amazing culinary wonders in the world. An exclusive documentation of the very best.

Comments are closed.