Gå nord – Antwerpen

Gå nord – Wereldkeuken met Noord aroma

 Online Reserveren
 Hardenvoort 5, 2060 Antwerpen
0032 468 41 42 43
 www.ganord.be

Chef: Timothy Tynes

Antwerpen Noord heeft er sinds begin dit jaar een nieuwe hotspot bij. Restaurant Gå nord aan het Park Spoor Noord is een project van horecaondernemers Sven Wille en Nicolaj Kovdal. Met de Deense vertaling van ‘Ga naar het Noorden’ willen ze culinair Antwerpen naar deze nieuwe prachtige locatie doen bewegen.

© Alexandre Van Battel

Het oude koetshuis uit 1900 werd knap gerenoveerd en men behield de authenticiteit van het pand. De ruwheid van het koetshuis werd stijlvol gecombineerd met aardse kleuren, een centrale groene plantenbak en lange witte toog. De rode stenen muur en houten plafond bleven behouden en de grote raampartijen zorgen voor een eenheid met het Park zelf.

Chef van dienst is Timothy Tynes, een Nederlandse chef die ondanks zijn jong leeftijd al een uitgebreid parcours aflegde. Zo staan Pure C, Publiek en In De Wulf al op zijn CV. Bij Gå nord acteert hij uit een open keuken die zich pal aan de ingang bevindt. Zijn stijl moet de perfecte symbiose brengen tussen Scandinavisch getinte ingrediënten en technieken enerzijds en anderzijds de rijkdom van de wereldkeuken.

© Alexandre Van Battel

Die middag trokken we naar het Noorden om te genieten van de lunch. Lunchen kan hier voor 29€ (2-gangen) en 37€ (3-gangen). Er is ook een à la carte kaart met een selectie gerijpt vlees (46€-55€) en ’s avonds serveert de chef een degustatie menu in 4, 5 of 6 gangen (58€-75€-85€).

Ik start met een stevig geprijsde mocktail Summer sunset met een infusie van zwarte en groene thee, vers pompelmoes sap, 5 kruiden en vlierbloesem. Hierbij komt flinterdun en lekker gekruid pane carasau met een salsa verde.

Op de aperitief kaart stonden ook nog enkele extra te bestellen finger food hapjes. We lieten ons oog vallen op de gelakte shortrib van Duke of Berkshire met seroengdeng maar kregen de melding dat het wel minimum 30 min wachten is. Dat gaat de intentie van extra bijbestellen bij het aperitief wel voorbij natuurlijk.

Ook het tweede hapje dat geserveerd wordt is van degelijk makelij. De gebrande prei met een crème van mimolette kaas en gepofte boekweit wordt mooi gepresenteerd en heeft voldoende intensiteit.

Als eerste gerecht van het lunchmenu komt een ramen met huisgemaakte noedels. Hierbij kwartelei en plakjes correct gebakken onglet rundsvlees. Het geheel wordt op smaak gebracht met de Chinese 5-spice kruiden.

Een stukje zalm combineert de chef met fregola sarda pasta, boterboontjes, aioli en kreeftenjus. Goede cuisson van de zalm en de boterboontjes hadden nog voldoende beet. De kreeftenjus mocht nog iets krachtiger zijn.

We sluiten af met een fris dessert. Chiboust van framboos en verse frambozen met ijs van Matcha thee, kamille gel, pistache en een jus van framboos met paprika.

Chef Timothy Tynes heeft duidelijk wat in zijn mars en dat toont hij al bij dit geslaagd lunchmenu. We kijken zeker uit naar een volgende avond degustatie waarbij we ‘Gå nord’ ten volle kunnen ontdekken. CY soon,

Be-Gusto,

Be-Gusto score:                  6,8/10

Be-Gusto prijs/kwaliteit: 6,8/10

 

Gå nord

Hardenvoort 5, 2060 Antwerpen

Tel: 0032 468 41 42 43

www.ganord.be

Comments are closed.