Divin by Sepi – Antwerpen

Divin by Sepi – de gastrobar van ‘t Stad

Verschansingstraat 5-7, 2000 Antwerpen
0032 3 284 07 40
www.divinbysepi.be

Chef: Kristof Celis

Sepideh Sedaghatnia heeft haar plaats in ons culinair landschap helemaal gevonden. Naast een succesvolle zaak uitbaten doet ze er regelmatig nog wat tv werk, pop-up concepten en wijnadvies bij. Of wat dacht je van de twee boeken in de 69 food & wijn lijn.

Enkele jaren geleden werd Sepideh verkozen door Gault&Millau tot sommelier van het jaar en iets later opende ze haar gastrobar op het hippe Antwerpse Zuid. Regelmatig wandelen we hier binnen om te genieten van een lekker glas wijn want het aanbod wijnen per glas is uitstekend en zeer gevarieerd. Maar Divin is veel meer. Hier worden ook zowel bij de lunch als diner lekkere gerechten geserveerd in een romantisch, oriëntaals ingerichte zaak. Je kan plaats nemen aan de grote, gezellige toog die centraal staat en proeven van een goed glas wijn en enkele hapjes, of je gaat voor de klassiekere restaurant ervaring en neem plaats aan één van de tafeltjes aan de zijkant.

Kristof Celis – voorheen chef van De Kleine Zavel mengt zeer subtiel Iraanse invloeden in een creatieve keuken. ‘Sepi’ combineert er uiteraard verrassende en vooral passende wijnen bij. Dat Divin uitgerust is met een wijnkoeling voor maar liefst 1.500 flessen maakt van het pand dan ook een ideale wijnbar.

We starten met een cocktail van Hierbas, vlierbloesem, Manzanilla sherry, gin, groene thee en tonic en diverse krokantjes met groenten dip.

Groene koningsolijven uit Puglia.

Ierse zomer oester met een espuma van vodka, jus van tomaat jus en Oscietre kaviaar.

Bij Divin bestel je kleine gerechtjes om te delen. Er is een mooie selectie vis – vlees maar ook veel vegetarische varianten.

Een signatuur gerecht volgens de geheimen van de familie van Sepi is de Iraanse wrap met feta, walnoot, basilicum en dadels.

Humus met bataat, radijs, muntolie en krokant van lentekruiden.

Salade Liégeoise met maatjes, groene bonen, ui en lavendel.

Falafel – tzatziki

Kippenballetjes van Poulet Noir. De kip werd gegaard op ganzenvet en afgewerkt met citrus. Onderaan komt nog een salade van aubergine kaviaar met tomaat, kruiden en kwartelei.

Traag gegaard Pyrenees lam is mooi gekrid en komt met ricotta en enkele tortilla’s. Apart komt sublieme frisse Shirazi salade met komkommerschuim.

Wagyu nekvlees werd op de BBQ gegaard en geserveerd met beukenzwammen, girolles en pommes Pont Neuf aardappel met rozemarijn.

“Wine Coup de Coeur”: De perfecte begeleiding voor bij de à la carte hoofdgerechten is de PSI tempranillo van het bekende domein Dominio de Pingus uit Ribera del Duero. Dominio de Pingus heeft een gezamenlijk project opgericht met lokale druivenproducenten om van alle oude wijnstokken in het gebied een “PSI” cuvée te maken.

De gastrobar Divin van Sepideh Sedaghatnia is één van die ‘places to be’ voor wijnliefhebbers en fijnproevers. De gerechten zijn gevarieerd en vinden vaak hun oorsprong in een Iraans-geïnspireerde keuken. De sfeer en inrichting zorgen voor een vleugje romantiek! CY Soon,

 

Be-Gusto

 

Be-Gusto score:                     7/10

Be-Gusto value for money: 7/10

 

Divin by Sepi

Verschansingstraat 5-7, 2000 Antwerpen

Tel: +32 3 284 07 40

Comments are closed.