Mardaga – As, Genk

Mardaga: culinair genieten in het oudste hotel van Limburg

 Online Reserveren
Stationsstraat 121, 3665 As
0032  89 65 62 65
www.hotelmardaga.be

Chef: Bo Frei & Lenard Palermo

Mardaga straalt al meer dan 107 jaar rust uit aan de rand van het Nationaal Park ‘Hoge Kempen’ en is een gevestigde waarde in Limburg en ver daarbuiten. Het hotel ligt midden in het groene hart van Limburg en maakt deel uit van de Different Hotels keten.

Toen de familie Geurden meer dan 10 jaar geleden aan het roer van Hotel Mardaga kwam, werd er dan ook ingezet op de heropleving van dit domein. Familiale gastvrijheid in combinatie met klassieke gastronomie werden de pijlers van Mardaga’s filosofie. Het hotel kreeg in 2014 een volledige facelift. Alle achttien kamers, het restaurant en de bar werden vernieuwd. Gastheer Ludo Geurden staat samen met zijn vrouw Christine en zoon Maxim dagelijks klaar om de gasten van dit charmehotel te verwennen.

In de keuken treffen we jong aanstormend talent met Bo Frei en Lenard Palermo. Een gepassioneerde talentvolle tandem waar we ongetwijfeld nog veel van zullen horen. Culinair genieten staat bij Mardaga centraal en dat hebben de chefs goed begrepen. Ze serveren een verfijnde keuken op basis van verse en seizoensgebonden ingrediënten. De klassieke keuken werd in een modern jasje gestoken en het product staat steevast centraal.

Logischer wijze krijgen we een kaart die pronkt met enkele klassiekers. Ze serveren onder andere een steak tartaar van black angus met pickles en daikon of de pommes Mardaga met grijze garnalen en Avruga kaviaar. Bij de à la carte hoofdgerechten zien we een zeetong meunière met natuuraardappelen en spinazie of een Frans haantje met gekonfijte aardappel, erwtjes en een jus van morilles. Voor het creatiever menu van de chefs kan je opteren voor het marktmenu dat in 2, 3, 4, 5 of 6 gangen gekozen kan worden (45€-55€-75€-90€-100€) voor zowel lunch als diner.

Soesje van ham en cheddar kaas

Toast met haring

Vichyssoise met bieslook

Tartaar van hamachi met haringkaviaar in royale portie met een crème van sjalot, crème van avocado, citroen tijm, crunch van panko en koolrabi.

Mooi gegaarde tongschar met een saffraan puree, gemarineerde tomaatjes, krokante vitelotte aardappel, groene kruiden olie en jus van langoustine. Goede caisson, goede kruiding met in verhouding iets teveel saffraan toetsen.

Gelakt buikspek komt met een frisse salade van komkommer, pijpajuin en venkel. Aan de zijkant zorgen gepofte quinoa en een crème pickles voor de afwerking.

Mechelse koekoek is krokant van buiten en mooi sappig vanbinnen. Hierbij komt een saus van bruine Ter Dolen bier, witte asperges, morilles, rösti en erwtjes met voldoende beet.

Combinatie van grote stukken rabarber met een citroengras sorbet en yoghurt.

Koffie en mignardises

 

Be-Gusto

 

Be-Gusto score:                     7,2/10

Be-Gusto value for money: 7,2/10

 

Hotel – Restaurant Mardaga

Stationsstraat 121, 3665 As

Tel: +32 89 65 62 65

www.hotelmardaga.be

Comments are closed.