Nathan – Antwerpen

Nathan – Jong, fris en eigentijds

 Online Reserveren
Lange Koepoortstraat 13, 2000 Antwerpen
0032 3 284 28 13
www.restaurant-nathan.be

Chef: Nathan Van Echelpoel

Eind vorig jaar kreeg de Antwerpse Lange Koepoortstraat er een gezellig culinair adres bij. Nathan scoorde reeds van bij de start met een eigentijdse seizoens-keuken. De jonge chef Nathan Van Echelpoel deed reeds ervaring op in zaken met faam zoals het Hof Van Cleve, Dôme, Pastorale en L’Epicerie du Cirque. Partner Eva Van de Peer kreeg meteen ook de smaak te pakken en volgde de chef na haar job in de privé sector om zich te ontpoppen tot vriendelijke en gedreven gastvrouw.

© Pieter D’hoop

Ze verbouwden zelf een oude fietswinkel tot een hedendaags en modern restaurant. De ruimte werd optimaal benut en minimalistisch ingericht. Tegen de witte muren hangt een muurbekleding van mos en varens. Het geheel oogt fris met een beetje Scandinavische look & feel. Achteraan is er een bar met enkele bar seats en de open keuken.

© Pieter D’hoop

Tijdens onze twee bezoeken zien we een gedreven keukenteam dat goed op elkaar ingewerkt is. De chefs komen regelmatig mee aan tafel inzetten. Nathan biedt een kleine à la carte kaart en focust op het seizoens-menu. Dit kan in 4, 5 of 6 gangen (46€-56€-66€). Er is ook een 3 gangen lunch menu aan 30 EUR. De gerechten worden steevast verzorgd gepresenteerd. De basis is een klassieke productkeuken die modern gebracht wordt.

Sommelier Aurelie Charels, ex Lam&Ying, serveert bij de menu’s een selectie aangepaste wijnen of assisteert bij de beperkte wijnkaart.

We starten met een glas Raumland sekt uit Rheinhessen en amuses.

Stokvis met een gepocheerd kwartelei en groene kruiden

Wortelcake met structuren van wortel en pistache

5 gangen menu

Als voorgerecht komt met miso en citrus gemarineerde skrei, amarant, soja, paksoi en zwarte look. Het geheel wordt afgewerkt met een sausje van miso.

Rode poon werd goed gebakken en wordt geserveerd met gerookte boter, een crème van bloemkool, vadouvan-saus, kokkels en gebrande bloemkool. Een uitstekend gerecht met evenwicht in gerookt, gebrand en de kruidige toetsen.

Bij twee stukjes Presa Iberico serveert de chef schorseneer, kroketjes met schorseneer, boerenkool en ui in rode wijn. Verzorgd en mooi op smaak.

Pré dessert: Krokant van chocolade met sinaas marmelade en een crème van speculaas.

Rabarber variaties worden geserveerd met hangop, granola, basilicum ijs en olie van basilicum.

De mousse van chocolade heeft mindere looks en word gebracht met vanille ijs, crème dulce de lecce, passievrucht-coulis en structuren van banaan. Een gerecht met potentieel maar presentatie en samenhang scoorden minder.

Mignardises

Nathan: complexloos genieten van eigentijdse gerechten!

Be-Gusto

 

Be-Gusto score:                     6,8/10

Be-Gusto value for money: 7/10

 

Nathan

Lange Koepoortstraat 13, 2000 Antwerpen

Tel: 0032 3 284 28 13

www.restaurant-nathan.be

Comments are closed.