Jong Keukengeweld 2018

Jong Keukengeweld: Jonge topchefs zetten Vlaanderen op de kaart

De actie Jong Keukengeweld kende de laatste jaren een steeds stijgend succes. Het magazine van Toerisme Vlaanderen is ook steeds weer een handleiding wanneer we door Vlaanderen toeren. Een mooie selectie van de beste Jonge Chefs. Vandaag werd de nieuwe editie in Bokrijk voorgesteld met maar liefst 56 topchefs, jonger dan 35 jaar. Dit zijn maar liefst 12 nieuwe chefs in vergelijking met vorig jaar. Stuk voor stuk met een onstuimige liefde voor de Vlaamse gastronomie en kwaliteitsproducten. Met producten van eigen bodem, innovatie en een stevige portie rock ‘n roll zetten de chefs Vlaanderen op de kaart als gastronomische bestemming.

Op maandag 18 september trapte Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts en Toerisme Vlaanderen de 9de editie van Jong Keukengeweld af. Toerisme Vlaanderen zet voor de negende keer de crème de la crème van de jonge topchefs in de kijker. Want onze gastronomie barst van getalenteerde jonge chefs die streven voor perfectie, zonder al te gepolijst te zijn. Gedaan met stijf gedoe: topgastronomie – Vlaamse gastronomie – draait vooral om smaken, proeven, zintuigen prikkelen en durven.

Jong Keukengeweld 2018 nieuwkomers

Op 19 september om 12.00uur gaan de lijnen voor reservaties open ism Tablebooker. Met de actie betalen jongeren 45 euro voor een driegangenmenu (inclusief water en aangepaste wijnen en/of bieren) of 55 euro voor een driegangenmenu (inclusief water en aangepaste wijnen en/of bieren) in restaurants met een Michelinster of een Gault&Millau-score vanaf 15/20. Snel zijn is de boodschap! Reserveren doe je via www.jongkeukengeweld.be. Nieuw dit jaar is dat jongeren meteen betalen bij de reservatie en dus een ticket aankopen.

Alle informatie: www.jongkeukengeweld.be & www.facebook.com/jong.keukengeweld #jongkeukengeweld

De Selectie Jong Keukengeweld 2018:

#jongkeukengeweld

De chefs

Antwerpen                                      

Marjanne Moonen van Amu    (Turnhout)

Dennis Broeckx van L’epicerie du cirque (Antwerpen)

Peter Vangenechten van La belle (Geel)

Alex Verhoeven van Fleur de Sel (Kasterlee)

Michael Yates van Sail & Anchor (Berchem)

Nils Proost van Petit Cuistot (Lier)

Nathan Van Echelpoel van Nathan (Antwerpen)

Evelien Swiers van Jacqueline (Boechout)

Thomas Dockx van Bouffard (Mol)                                                                         

 

Brussel         

Laure Genonceaux van Brinz’l (Ukkel)

 

Limburg                                           

Laurens Snykers van Zoethout (Wellen)

Anne-Sophie Breysem van de Kwizien (Hasselt)

Koen Verjans van Restaurant Innesto (Houthalen)

Sébastien Wygaerts van Ogst (Hasselt)

Kevin Bonanno van Le Cinquieme (Zutendaal)

Jan Wouters van 6 zinnen (Hasselt)

Jo Grootaers van altermezzo (Tongeren)

Jeroen Vanandroye van Mondevino (Borgloon)

Alexander Reniers van Osteria Moretti (Hasselt)

Lenard & Bo Palermo & Frei van Restaurant Mardaga (As)

 

Vlaams – Brabant                                        

Jonathan Uyttendaele van Spaans Dak (Oud-Heverlee)

Bram Heylens van ’t Kreukeltje (Gooik)

Niels Brants van Essenciel (Leuven)

Glenn Verhasselt van Sir kwinten (Lennik)

Pascal Van Couteren van Het Land aan de Overkant (Leuven)

Gilles Melchior van Melchior (Tienen)

                                   

West-Vlaanderen   

Tim Boury van Boury (Roeselare)

Gregory Schatteman van Restaurant Schatteman (Hertsberge)

David Grosdent van L’Envie (zwevegem)

Frederik Deceuninck van sel gris (knokke)

Tom van Cloet Bistro ’t Verschil (Gits-Hooglede)

Vilhjalmur van Sigurdarson van Souvenir restaurant (Ieper)

Benny  Van Torre van Markt XI (De Haan)

Floris Panckoucke van Floris (St Andries – Brugge)

Matthias Speybrouck  van Va et Vient (Kortrijk)

Felix van Francois Het Vliegend Tapijt (Marke/Kortrijk)

Gregory Slembrouck van Relais & Châteaux Restaurant Le Mystique (Brugge)

Steven Devriendt van Cuisine kwizien (Zwevezele)

Ruige Vermeire van Bistro L.E.S.S. (Brugge)

Maarten Bouckaert van Castor (Beveren – Leie)

Anthony Snoeck van Carcasse (Koksijde)

Sebastian Ververken van Vol-ver (Marke/Kortrijk)

 

Oost-Vlaanderen                                        

Sam Van Houcke van Onder de Toren (Hansbeke)

Julie Baekelandt van C-jules (Zottegem)

Thomas De Muynck van Karel De Stoute (Gent)

Karel Van Oyen van Restaurant Vinto (Kruishoutem)

Tom Van Lysebettens van Cochon de Luxe (Gent)

Davy De Pourcq van Volta. (Gent)

Jonas en Laurence Haegeman van De Vijf Seizoenen (Brakel)

Sam D’Huyvetter van Brasserie Boulevard (Sint Martens Latem)

Didier Bourdeaux van Maison D. (Ronse)

Lode De Roover van Restaurant Fleur de Lin (ZELE)

Broes Tavernier van ‘t Vijfde Seizoen (Aalter)

Niels De Landtsheer van Restaurant Calla’s (Aalter)

Stijn Audenaert van Restaurant VOS (Lokeren)

Jason Spinoy van l’ Histoire 32 (Aalst)

Tom Vermeiren van Wilford T (Temse)

Comments are closed.