Graanmarkt 13 – Antwerpen

Graanmarkt 13 – “Food & Mode”
Chef: Seppe Nobels
ONLINE RESERVEREN

Concept stores kregen de laatste maanden meer en meer aandacht. Wanneer Antwerpen, de modestad van Vlaanderen, een mode & food concept mag herbergen was onze nieuwsgierigheid dan ook zeer groot. Het Restaurant is gevestigd in een statig herenhuis, net achter de Bourlaschouwburg en aan een prachtig plein “De Graanmarkt”. Het restaurant is gevestigd in de kelderverdieping maar eenmaal binnen heb je dat gevoel niet.

Met een zak vol ervaringen bij onder andere Wout Bru in Eygalieres als sous chef en bij Christer Elfving in Absoluut Zweeds, heeft Seppe Nobels zeker de bagage om van Graanmarkt 13 een “Place to be” te maken. Seppe Nobels werd in 2005 uitgeroepen tot Beste Juniorkok van België en onze verwachtingen waren dan ook groot. Trots op onze heimat beschrijven we de keuken graag als Belgisch met invloeden uit Frankrijk, Italië & Azië. De kaart is beperkt maar mooi in balans en er is een 5 of 8-gangen menu, een ware culinaire wandeling.

We starten onze Be-Gusto toer met een carpaccio de boeuf, foie gras en crème van parmezaan. Meteen een calorierijke start. Verder degusteerden we nog de rouget met tomatenjus, de open ravioli met kreeft en een gepocheerd hoeve-ei met zomertruffel, jonge spinazie & buikspek. Een zeer mooi, maar rijkelijk gerecht. De hoeveelheid had voor ons minder gemogen in een 8-gangen degustatiemenu. De kabeljauw à la nage met violet artisjok & safraanaardappelen was goed op smaak en had een perfecte cuison. Als vleesgerecht volgde de Entrecôte van kalf met een navarin van kalfstong en wortelpuree. Niet verrassend maar correct. Alvorens het dessert te serveren nog eerst even een mooie kaas trolley als intermezzo. Het dessert was zeker het minst want de Millefeuille van rode vruchten kon ons allerminst bekoren. Het is natuurlijk een momentopname en ondanks een zeer vriendelijk bediening hebben we in de zaal toch wel de aanwezigheid van een gastvrouw of mâitre gemist. Ook altijd jammer als de chef na de service niet even langs de tafel komt, een kleine touch die het voor mij toch altijd wel iets meer cachet geeft.

Graanmarkt 13 is gezellig en lekker, zeker eens proberen en een perfecte match bij een weekend “Shopping in Antwerp”!

Graanmarkt 13
ONLINE RESERVEREN
Graanmarkt 13, 2000 Antwerpen
TEl: +32 3 337.79.91
www.graanmarkt13.be
Zondag & Maandag gesloten
Be-Gusto score: 14/20

Comments are closed.